Så sköter du om håret under en långflygning

DAGENS FRÅGA:

Hur gör du med håret under långflygningar? Ska iväg om ett par dagar och undrar vad som är bäst för håret. Har typiskt skandinaviskt hår som är tunt och fint med fet hårbotten och torra toppar. Brukar låta håret vara smutsigt med lite vårdande oöja i topparna och sedan ha i en fuktgivande inpackning när jag väl landat, men det skulle vara roligt att höra hur ett hårproffs gör.

  ♥

Hej (: 

Vilken bra fråga. Vad härligt föresten att åka iväg, glad för din skull. När man flyger så är luften torrare och det är skillnaden mellan flygplansluft och den ”vanliga” luften som är problemet. Jag klipper vissa män som arbetar i olika länder och flyger väldigt mycket, dom har oftast problem med torr och kliande hårbotten. Vi flyger inte så ofta så oftast märker vi ingen skillnad mer än torrhet. Men jag har några tips eller mer hur jag brukar göra:

1. Jag brukar precis som du sa här ovan: inte ha nytvättat hår. Dels för att jag vill alltid duscha direkt efter en långflygning så man piggnar till eller får lägga sig ren och fräsch i en nybäddar hotellsäng. Sen för att låta hårets egna talg ska få smörja in håret så mycket som möjligt under flygningen.

2. Dagen innan jag ska flyga eller natten innan (beroende på när man ska flyga) så brukar jag använda en bred kam och tillsammans med ren, kallpressad arganolja kamma igenom håret från botten till topp. Massera hårbotten i 1-2 minuter och sedan göra en inbakad fläta från panna och nedåt, så ser man inte om håret skulle upplevas fett.

3. Jag sätter inte upp håret i en tofs som jag ser många reser. Det är svårt att luta huvudet bakåt med en tofs dunkandes i nacken och eftersom vi sitter så länge så gnider vi tofsen så mycket mot sätet och det ger ett onödigt slitage på håret.

4. Utsläppt eller en lös fläta som ligger på axeln tycker jag är bäst.

5. När jag tvättar håret på hotellrummet så använder jag alltid ett detox schampo 2 gånger på raken, den tredje gång jag schamponerar använder jag ett schampo som ger fukt och vård. Brukar göra en inpackning som får vara i håret medan jag packar upp resväskan och gör mig hemmastadd. Sedan går jag in i duschen igen, sköljer ur inpackningen och applicerar lite balsam, sköljer ur och avslutar med kallt vatten. Anledningen till varför jag gör denna process är för att jag vill nollställa hårbotten/håret. Sedan när jag vaknar så är håret innan i samma tid och klimat som jag själv är i (:

Hoppas du fick svar på din fråga och lite info om hur jag tänker. Ska du till ett varmt ställe så har jag gjort en stor guide på vilka produkter du kan ha med dig på resan, du kommer dit HÄR. Ha en underbar semester! Kram Elin

A89AD0E0-CD5C-4AD3-AFDE-9755DFA8E96C

img_0017

Den här serien från Pureology ”Hydrate” (LÄNK) & (LÄNK) räddar alltid upp min torra hårbotten. Hett tips!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Men gud vilket bra inlägg, det här har jag aldrig tänkt på! Jag brukar alltid resa med nytvättat hår, inte konstigt då att jag känner att håret blir alldeles knasigt efter flygresan. Perfekt inlägg innan sommarens resor, tack! Älskar din blogg, du har fått mig att sluta använda hårfärg som man kan köpa i coop/Kicks haha.

  Sara 2016-03-07 01:29:53
  Svara
 • Hej Elin!

  Jag har testat Pureology – hydrate nu i några månader och tycker den är bra. Dock har jag fått klåda och mjäll i hårbotten under dessa kalla veckor som varit (tror jag det beror på). Tycker balsamet är väldigt ”mintigt” och väldigt friskt.
  Mitt hår blir fantastiskt fint med serien men min hårbotten har liksom slagit bakut. Gör jag något fel?

  Tack för alla tips och idéer! Du har förändrat mitt hår <3
  Kram M

  Malin 2016-02-29 18:37:17
  Svara
 • Hej Elin!

  Du rekommenderar ofta denna serie från Pureology när du pratar om torr hårbotten. Men jag undrar om man kan använda denna serie även om man har lite fet hårbotten men är torr i topparna? Eller blir det värre då?

  Tack för att du gör mina dagar lite bättre och roligare med dina inlägg!
  Kram Emma

  Emma 2016-02-24 11:47:24
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej Emma! Tusen tack fina du 🙂
   Ja, den är en liten favorit hos mig 🙂 Ja men absolut, men jag skulle då rekommendera dig att använda volymschampot i Pureology och sen denna ”Hydrate” som balsam. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-02-25 13:19:42
   Svara
 • Hej, undrar om Pureology balsamet kan passa ett tunt blekt hår (torr hårbotten)? 🙂 Kör såklart inpackningar också.

  Ellen 2016-02-24 11:23:23
  Svara
 • Åh gulle dig! Tack så hemskt mycket för svaret.

  Camilla 2016-02-23 19:12:27
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!