Ska ett frisörbesök verkligen gå till såhär?

DAGENS FRÅGA!

Hej Elin!
Jag har en fråga till dig! Förra gången jag var hos frisören så ville jag klippa en parted bang(blev inspererad efter ditt jobb med Annica) och min frisör förstod inte vad jag menade med parted bang och vi pratade länge tillslut gav hon mig en snelugg. Inte alls vad jag ville ha då jag inte passar i snelugg. Dessutom så har jag varit med om att hon inte haft tid att föna mitt hår så jag har fått föna det själv i salongen medan hon stått med en ny drop in kund, och även haft hennes man shampoonera mig då hon inte hade tid att slutföra shampooneringen. Ska ett besök verkligen vara såhär? Jag blir ju nästan skraj av att gå till frisören. Har du något tips på någon bra frisör i Göteborg?

 Hej!

Men herregud, jag blir bara skraj av din fråga. Först och främst, det är tyvärr inte första gången jag hör detta typ av frisörbesök och för det andra är jag jätte ledsen för din skull. DET FÅR INTE GÅ TILL SÅHÄR!!! Vet inte om det har med hyfs, okunskap eller att man är helt ointresserad utav kunden. I ditt fall tror jag det handlar om alla tre anledningar. Du går till en person som först och främst inte lyssnar på dig, dina viljor och önskemål. En person som mer bryr sig om att hinna med, kunna slå ut en bra kassa och ändå sluta i dagen i tid. I mina ögon är detta helt oacceptabelt, som kund skulle jag ställa mig upp och gå därifrån. Jag blir så sjukt förbannad och skäms så mycket för en del frisörer i detta land. Nu säger jag inte att jag är perfekt någonstans men att ge tid åt sina kunder helhjärtat är väl en självklarhet?!

Jag får nog den frågan varje dag och jag vet inga frisörer som jag kan rekommendera. Jag hade ”Veckans Utmaning” förr där frisörer ute i landet fick visa upp sina skills här på min blogg och läsare (framtida kunder) kunde finna en bra frisör. Men tyvärr så ville inte så många frisörer delta i slutändan och jag la ner det till slut – supertrist tycker jag. Där la jag ner all min själ att lyfta och verkligen vaska fram bra frisörer som ni kunde få en feeling för, men annars vet jag inga bra frisörer runt om i landet då jag inte går som kund själv hos frisören.

Men som jag alltid skriver: 
– Ut på sociala medier och vaska fram en frisör som tilltalar dig. Duktiga frisörer vill gärna visa upp sina jobb på nätet och det tycker jag är helt fantastiskt. Kolla  Instagram, Facebook eller andra portaler. Ser du någon på stan som är snygg i håret, gå fram och fråga vem hon/han går till? Fråga vänner, bekanta eller arbetskollegor.

Men för guds skull, GÅ INTE TILLBAKA till den där frisören som behandlade dig som skit. Jag hoppas innerligt att du finner en bra frisör och jag uppskattar verkligen att du delade med dig av dina erfarenheter. Jag skulle uppskatta så mycket om fler ville komma fram och berätta om ni har varit med om liknande? Kommentera gärna om ni andra varit med om liknande!!! Det går inte att få stop på dessa ointresserade frisörer om man inte tar upp det. Det är nästan att jag vill veta vilka dessa frisörer är så man får be folk att INTE gå tid och lägga sina pengar. För dom kommer fortsätta tills dom inte har kunder mer.

Lycka till nu!
Stor Kram

IMG_4536

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
37kommentarer
 • Har hittat min favo salong i Sundbyberg.
  Salongen heter ”Meya & Mateo”.

  Alltid bra service och underbara frisörer som vet
  hur man tar hand om en kund , rekommenderar Terese eller Sara.

  Anna 2016-05-29 22:52:23
  Svara
  • Svar på Annas kommentar.

   Tänk vad olika det kan vara, har aldrig blivit klippt sämre än där. Hör för mig att hon hette Therese eller Sarah (något år sedan). Kanske bara ointresse för mig som kund. Jaja, momento i Sundbyberg är bra, även GG16 i Solna :).

   Frida 2018-02-25 18:37:43
   Svara
 • Hej!
  Måste bara få lämna en annan förklaring, det finns absolut vääääldigt många oseriösa och ointresserade frisörer som endast bryr sig om att få en bra dagskassa, vilket är så himla tråkigt och jag blir lika förbannad som du blir, men sen finns det också super duktiga frisörer som brinner för sitt yrke som tyvärr hamnar på ett ställe där arbetsgivaren inte har samma inställning. Där man inte har så mycket till val som anställd, där arbetsgivaren bestämmer hur lång tid en behandling ska ta, hur många kunder man ska hinna ta på en dag osv.
  Jag har själv jobbat på ett sånt ställe och man känner sig hemsk mot kunderna, man får aldrig känna sig nöjd med något man gjort men det är chefen som bestämmer så det är bara att le och se glad ut.
  Du förstår säkert vad jag menar, det är inte alla gånger det är just frisören i fråga det är fel på, det kan va en väldigt oseriös, ointresserad arbetsgivare som bara bryr sig om att tjäna pengar helt enkelt. Och då tycker jag det är väldigt tråkigt att frisörerna får ta skiten och det är dom som får ett dåligt rykte när det i själva verket det är företaget det är fel på. 🙂

  Zara 2016-04-15 14:03:08
  Svara
  • Svar på Zaras kommentar.

   Hej Zara!
   Vet du, jag håller helt med dig. Kände att jag inte hade mer att kommentera för du fyllde i alla rätt på hur det är. Jobbar man på ett sånt ställe så blir man själv inte så taggad att göra bättre jobb och i slutändan så tappar man intresset eller inte bryr sig om kunderna är nöjda. Jag hoppas i framtiden att alla frisörer får bli egna och att det blir ett bättre system för det 🙂 Stor Kram och tack för din kommentar.

   Elin Johansson 2016-04-15 23:06:50
   Svara
 • Paulina Aydin Durakovic är exakt en sån person som du skulle vara stolt över som fellow frisör. Helt underbar och man får alltid känna sig som en superstjärna hos henne, även om man är en helt vanlig nobody. Fönar alltid håret superblankt med glammiga lockar. Drömmer mig fortfarande tillbaka till när jag bodde i Stockholm och kunde gå hos henne. Tyvärr har jag lämnat alla andra salonger med blött hår 80% av gångerna och får man det fönat så är det fönat halvrakt (har självfall så med några konstiga korkskruvar i nacken). Det är tråkigt och man får liksom höra under hela besöket att snart kommer nästa kund så ”det är bara att skynda sig, snart måste du vara klar”.

  Madelen 2016-04-14 16:22:28
  Svara
 • Gud. Jag har blivit så besviken de senaste gångerna jag varit hos frisören. En gång var det en frisör som uppenbarligen var rasist och hade problem med att jag bara var halvsvensk. Hon snackade så himla mycket skit och förolämpade mig så mycket att jag trodde att det var dolda kameran. Håret blev sådär. En annan gång klippte en frisör av ca 10 cm när jag sagt 3-4 cm. Hon envisades med att klippa när det var blött… eftersom jag

  L 2016-03-18 23:27:01
  Svara
 • NELLIES….. för många herrans år sedan var jag med om Exakt samma situation..”komiskt”. Salong C.U.T tror jag salongen jag var på hette iaf. Om någon har tips på frisörer i Gbg som är bra med blonda toner mottages gärna tips !!

  tip 2016-03-07 22:35:27
  Svara
 • Jag har ett väldigt svårklippt hår och jag hittar verkligen inte en enda frisör som kan klippa det utan att det ser slitet ut. Min senaste klippning var katastrofal och jag har fortfarande ont i hårbotten. Min sambo hade sen innan klippt sig på en frisörsalong här i närheten där vi bor och hans hår blev alltid superbra. Salongen ägs av två kvinnor som inte var från Sverige ursprungligen. Anyways, jag hann inte sätta mig i stolen innan hon skulle tvätta mitt hår, eller jaa, hela mig. Vattnet flög överallt och jag blev dyblöt i ansiktet. Sedan sa jag att jag ville tunna ut det mycket, men då sa hon att det inte gick, men jag stod på mig och sa att min hår är så otroligt tjockt att det ser ut som en hjälm. Då muttrade hon, sa något till sin väninna på det andra språket. Under hela denna klippning, så klippte hon bara min vänstra sida. När jag påpekade att det var snett och ojämnt så blev hon arg och vägrade klippa. När hon sedan skulle borsta mitt hår, så drog hon så hårt med borsten att jag började gråta. Och jag är inte ens håröm. Det här var i december och jag har fortfarande ont. Det var så att säga, en mardröm.

  Jakkie 2016-03-07 18:06:02
  Svara
 • Hej Elin! Tack för världens bästa blogg.

  Jag har för en vecka sedan gjort en fristående olaplexbehandling på salong (som inte har nått vidare bra rykte)
  1. Jag fick inte mitt hår tvättat före.
  2. Det absolut värsta var att jag ville ha mina naturliga lockar efter hårfön. MEN det fick jag inte, frisören sa att vi skulle platta håret för att visa andra kunder hur bra resultatet blev..
  3. Mängder med olja och filter på instagram senare..

  Louisa 2016-03-07 07:38:13
  Svara
 • Anna på Infinum i Göteborg är riktigt duktig och noggrann och hon tar sig alltid den tiden som behövs! Rekommenderar henne varmt!

  Stine 2016-02-29 18:28:05
  Svara
 • Victor Noblesse i Göteborg är grymma!

  Andreatherese 2016-02-28 20:36:55 http://nouw.se/andreatherese
  Svara
 • Vilken upplevelse! Jag går till Elin på Kloak i Västerås, bor i Stockholm men tycker det är värt att åka till henne och få vad jag vill ha utan att behöva vara orolig. Oftast vet hon redan innan jag kommer (utan att vi pratat med varann) vad jag vill ha! Fantastisk energi som smittar av sig utan att bli för mycket, man blir inspirerad, jag får bra tips och jag får svar på alla frågor.

  Malin 2016-02-28 12:32:49
  Svara
 • I skulle rest mej upp o gått o ev sagt vad i tycker på inget jobb är detta ok o håret är ju viktigt. O sen betala för det nej i tror man kan anmäla det o hon är värd det fy vilken otrevlig människa vi ska inta ta sånt!!!.

  Maria g 2016-02-28 02:10:28 http://spray
  Svara
 • visst är hon, bästa Alice!

  Linda 2016-02-27 14:33:29
  Svara
 • Hej, jag tipsar om Alice på Anno Domini! ser att någon till här i flödet gjort det och hon är SÅ värd det. du hittar salongen mellan Kronhusbodarna och Nordstan.

  Linda 2016-02-27 14:32:48
  Svara
 • Senast var jag på Skönhetsfabriken i Hotell Post i Göteborg – fin salong och blev nöjd! Det jag vill åt är 1. att frisören lyssnar och verkligen förstår. 2. tar sitt arbete på allvar och fixar till/ gör om ifall hen inte blir 100% nöjd och 3. en lyxig känsla av upplevelsen. Det är väldigt sällan man får alla tre. Ibland blir det en riktigt kunnig och trevlig frisör men skitigt i salongen och ibland är det ett riktigt fräscht och fint ställe men stressade frisörer. Vet inte varför det är så svårt att få alla rätt men jag uppskattar verkligen de som är duktiga på sitt jobb och tänker på hela kundupplevelsen.

  Ce 2016-02-26 22:27:41
  Svara
 • Om du vill ha någon som verkligen lyssnar på dig, tänker på ditt hår och är otroligt skicklig så ska du gå till Alice på Anno Domino när Gustav Adolfs Torg i Gbg!! 🙂

  M 2016-02-26 19:47:54
  Svara
 • Tack tjejer för era kommentarer om olika frisörer i Göteborg.
  Ska absolut ta reda på varenda en av dem och förhoppningsvis
  bli nöjd för en gångsskull. Man betalar ju trots allt!
  Kram! 🙂

  Malin 2016-02-26 18:47:44
  Svara
 • Hade varit kund på en salong i Luleå, Look Frisör och studio, under 10 års tid och var alltid nöjd tills för 1 år sen då man märkte successivt hur salongens intresse för kunden bara förfall. Jag är mån om att alltid ha välfönat och lockat hår och kanske speciellt efter en färgning då man vill se förändringen i sin finaste form. Sista besöket gick jag därifrån med orange/brun utväxt och gråa längder, BLÖTT HÅR (hon hade inte tid pga kund som väntade) och hon tyckte det såg bra ut?! Ringde dit senare och grät då jag absolut inte kunde se ut så här OCH betalat 3000kr för, jag skulle endast fräscha till den blonda nyans som jag kämpat med under 3 års tid och hon förstörde ALLT. Fick komma tillbaka dagen efter då hon rättade till förödelsen lite, med två andra frisörer som blängde på mig. Besöket avslutades med att hon la handen på axeln och sa ”visst skippar vi alla planer på att bli blond nu… bli brunett istället”. Går nu hos en fantastisk frisör på Saxarna i Luleå (fanny) som gör mitt blonds hår till det bästa!

  Johanna 2016-02-26 17:35:36
  Svara
 • Gick till min ”standardfrisör” och visade en bild på en bob/lob typ, för ett par år sedan innan det var riktigt inne. Hon är vanligtvis ganska bra men jag kom ut från salongen och såg ut som Rachel i de tidiga säsongerna av Friends, alltså det var så himla fult. Såg på riktigt ut som en svamp. Har inte gått tillbaka till henne.

  Julia 2016-02-26 10:46:01
  Svara
 • flyttade till Australien för ett år sedan och bestämde mig för att färga håret hos den frisör jag gått till i Sverige när jag var hemma över jul. Min balayage hade växt ut väldigt långt så vi skulle ta upp den och göra håret lite ljusare. Kom ut därifrån med flera skarpa kanter och hon glömde att klippa klart mitt hår. Vilket jag själv glömde säga till om då hon sa att hon skulle föna det och klippa klart det när det var torrt. Hon jag går hos är verkligen världens trevligaste och jag fick komma tillbaka och få det fixat men jag kommer nog inte gå till henne igen.

  Sandy 2016-02-26 02:32:14
  Svara
 • Färgning och klippning på Erikssons i Luleå. Besöket tog 1,5 timme extra än vad det skulle ha gjort. Troligtvis för att frisören inte hade någon koll på vad hon gjorde. När färgen hade applicerats kläckte hon ur sig att hon bara gjort en ombre en endaste gång tidigare. Jag var väldigt missnöjd med resultatet. Färgen var inte vad jag ville ha och den var dessutom ojämn. Topparna var också helt sönderblekta. Det värsta var dock frisörens val av samtalsämne. Min pappa hade nyligen gått bort och frisören valde att utförligt berätta om att hon såg min döda pappas ande medan hon schamponerade mig. Jag ville bara därifrån. Jag pratade med ägaren dagen efter och fick pengarna tillbaka samt att en annan frisör på salongen fick klippa bort det sönderblekta håret och nyansera färgen.

  Sara Lejon 2016-02-25 22:43:52
  Svara
 • Haha vart ska jag börja och vart ska jag sluta? 😉 Flyttade till en ny stad för 2,5 år sedan och har haft flera märkliga frisörbesök. På ett ställe visade jag upp en bild på naturliga slingor och kom ut med en skarp gulsvart ombre, på ett annat ställe blev mitt hår rött när det skulle bli naturligt brunt, på det tredje gjorde tjejen precis som ni pratade om i eran tvodd. Jag kom dit visade 2-3 bildar på hur jag ville ha det och en på hur jag inte ville ha det och hon kollar knappt på dem, springer sedan ut och blandar snabbt och efteråt har hon inga produkter i håret alls utan bara fönar på. Ville ha ljusbruna naturliga slingor och kom ut med extremt blonderade toppar och ett väldigt trassligt hår pga att varken leave-in eller ngn olja använts… Drömmer vore ju att få gå till en frisör som faktiskt tog sig tid och lyssnade och som förstod hur jag vill ha det och inte bara körde sitt eget race…

  Rebecka 2016-02-25 22:24:57
  Svara
 • Kan verkligen rekommendera Infinum! Väldigt likt den stil som Elin har både i färg, form och styling. Deras instagram är infinumskonhet om du vill se lite bilder 🙂

  Annie 2016-02-25 20:55:24
  Svara
 • Rekommenderar tjejerna på Infinum i Göteborg! Jag har gått till en tjej där som heter Therese i många år och har ALLTID blivit nöjd!

  Linda 2016-02-25 20:48:38
  Svara
 • För något år sen besökte jag en frisör som inte pratade med mig alls, utan med sin kollega och de pratade inte ens svenska. Däremellan kunde hon, med en trött och irriterad röst, beklaga sig över mitt långa och tjocka hår. Hon klagade att det tog sån tid att klippa mitt hår och när det var dags att föna det, klagade hon för att det var för tjockt och att det tog för lång tid att få det torrt. Jag blev chockad och bad om ursäkt av någon konstig anledning, visste inte alls hur jag skulle reagera.

  En annan gång, på samma ställe fast annan frisör, så råkade hon fastna med kammen i mitt örhänge och råkade slita loss det. Det gjorde ont och jag fick en mindre utskällning för att jag hade smycken. Absolut, klantigt av mig, men en ursäkt hade inte skadat samt att det var jag som satt där och hade ont och en förstörd öronpiercing. Det tog lång tid innan det enorma hålet läkte ihop så jag kunde pierca om mig.
  Håret, som skulle bli ljust, blev orange och efter det besöket valde jag att aldrig någonsin besöka det där stället igen.

  Nellis 2016-02-25 20:15:59
  Svara
 • Men vad är det för klåpare som ni skriver om. Usch vilka oförskämda typer.

  Jag går alltid till Björn Axen på Åhléns. Där blir man Välkommen och ompysslad. Hellre betala mer och bli snygg. 🙂

  ErikaJ 2016-02-25 20:01:13
  Svara
 • Hej!
  Jag kan varmt rekommendera Paula på salong Mazi i Göteborg, jätteduktig på både klipp och färg och lyssnar verkligen på vad man vill ha. hon är erfaren men ändå med en ungdomlig stil och personlighet vilket jag gillar. Alltid lika nöjd!

  Lycka till!

  Natalie 2016-02-25 19:44:36
  Svara
 • Hej!
  Jag kan varmt rekommendera Paula på salong Mazi i Göteborg, jätteduktig på både klipp och färg och lyssnar verkligen på vad man vill ha. hon är erfaren men ändå med en ungdomlig stil och personlighet vilket jag gillar. Alltid lika nöjd!

  Natalie 2016-02-25 19:43:08
  Svara
 • Ekman hair på östermalm, man kan somna i frisörstolen när dom schamponerar eller färgar ens hår utan att behöva oroa sig det minsta, så ska det va:D Tack för en grym blogg Elin du är så himla duktig:D

  Isabelle 2016-02-25 19:25:00
  Svara
 • När jag gick hos Björn axen i Stockholm blev man alltid bra bemött. Verkligen bra klippning för tiden och priset. Men har slutat gå där och kör snabba klipp hos Nikita. Man kan inte jämföra men, jag har ingen avancerad frisyr i dagsläget så toppar bara. Ville ha det lite uppklippt senast men frisören klippte bara rakt av och frågade stressat i slutet om jag är nöjd sådär. Kände av stressen så tackade för mig..

  Johanna 2016-02-25 19:11:37
  Svara
 • Tipsar om Sofia på Salong Saxee i Gbg, jätteduktig frisör som har koll på vad som är aktuellt och vad man passar i.

  Sara 2016-02-25 19:08:56
  Svara
 • Detta låter ju verkligen som en skräckhistoria!
  Jag är jätte nöjd med Linn på Christers Hårvård i Göteborg! 🙂

  Michelle 2016-02-25 18:54:41
  Svara
 • Hej Elin!
  Tack för att du förgyller mina dagar med din fina blogg!
  Jag kan också dela med mig av ett hemskt frisörbesök, i Malmö. Jag hade fått veta att en knuta i mitt bröst inte var cancer, tänkte fira detta med att gå till en av Malmös dyraste frisörer. Hon som äger salongen gör mycket reklam för att kändisar klipper sig där. När jag kom dit fick jag vänta jättelänge och hon var inte ens inne i salongen, då sa hennes unga anställda att hon kunde tvätta mitt hår så länge så kommer hon nog snart. Men hon kom inte! Jag satt med blött hår i 30 min och väntade. Då hade den anställda börjat med sin kund, men hon ringde ägaren som skulle klippa mig men hon svarade inte! Då kom hon plötsligt inrusande i salongen ivrigt pratande i mobilen, skönt tänkte jag nu blir jag snart klippt. Det kunde ju ha hänt nåt viktigt.
  Men hon rusade ut ur salongen igen och struntade i mig!!! Då sa hennes anställda att det inte är första gången hon gör så och så sa hon att hon kunde klippa mig snabbt medan hennes snälla kund väntade. Jag lät henne göra det men detta frisörbesök skulle ju bli speciellt. Jag har aldrig blivit så nonchalant behandlad i hela mitt liv, tårarna rann när jag gick hemåt.

  Christine 2016-02-25 18:47:06
  Svara
 • Måste få berätta om en gång då jag och min mamma skulle gå och klippa oss, vi bokade tiderna efter varandra för vi tänkte det kunde vara roligt att göra det tillsammans. Jag hade rätt så långt hår på den tiden och ville klippa av det ca 10 cm för att det var slitet i topparna. Jag är inte säker på om tjejen som jag gick hos då (första och sista gången) var nyexad eller bara inte tyckte om hår. Hon tvättade håret och när jag vill få håret tvättat av en frisör då vill jag få den där härliga massagekänslan man får, den här tjejen tog knappt i håret, det var som om hon enbart la schampot och balsamet ovanpå håret, masserade inte in det eller något alls. När hon skulle klippa mig så började hon med att klippa 1 cm (!) trots att jag både visat och sagt att jag behöver få det klippt 10 cm. Det tog henne så lång tid att klippa av 10 cm att det gick in på min mammas tid som skulle sitta och bli klippt av samma tjej! Det var katastrof.. och jag hade ingen lust att egentligen betala för den upplevelsen… vi gick aldrig dit mer.

  Agnes 2016-02-25 18:23:32
  Svara
 • Frisörtips Göteborg:
  Emelie på Mäster Olof

  Superduktig och trevlig tjej!

  Gabrielle 2016-02-25 18:23:13
  Svara
 • Kan tipsa om Jessica på Björn Axen i Göteborg. Har vait hos någon mer där som va loika duktig och trevlig med. Visst kostar det en del men jag är supernöjd med att äntligen ha hittat en frisör som kan klippa mitt lockiga hår så det blir snyggt.

  Matilda 2016-02-25 17:40:08
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!