Konsten att föna ett hår

Hej på er! 

Hoppas ni mår bra. Jag har fått testa en ny serie från Davines som heter ”Your Hair Assistant” som ska hjälpa dig att få till den där volymföningen som är en omöjlighet för många. Ni vet att jag tycker att volymföning med rundborstar är den snyggaste stylingen på ett hår, det tämjer all frissighet och gör håret glansigt och naturligt. Dock är det den svåraste stylingen att få till själv för alla har olika förutsättningar. Lika väl som träning, bra fön och en bra klippning är viktigt så är det produkterna som hjälper dig mest på traven till att lyckas. Vet ni en till sak som är helt fantastisk, både frisörer och konsumenter (kunder) kan gå en kurs i volymföning tillsammans med dessa produkter. Ni kommer till hemsidan om produkterna och all information om det HÄR

IMG_7526

Serien innehåller många produkter så som, schampo, balsam (för tjockt eller fint hår), primer, strukturspray, hårspray och volympuder. Produkterna är framtagna av stjärnstylisten Angelo Seminara och tillsammans med Davines har skapat en serie som får varje tjej hemma att känna sig som vilken hårstylist som helst. Jag tycker dessa typer av samarbeten är väldigt roliga för det finns alltid en kreativ person tillsammans med ledande kemister som tar fram riktigt bra produkter.

Vad tycker jag: 

Jag började i duschen och schamponerade 3 gånger på raken med schampot. Schampot är fuktgivande och innehåller milda tensider som inte ska tynga ner håret. Jag upplevde att håret blev lite strävare än normalt och jag kände att det var svårt att reda ut håret efter schamponering, men eftersom det är en volymserie så förväntade jag inte mig att håret skulle bli lent efter schmponering.

Jag älskar balsam i burk, det ger en lyxig känsla och enkelt att applicera i håret. Balsamet är krämigt och håret blev mjukt, inte för mjukt men helt normalt.

När jag handukstorkat håret så applicerade jag ingen olja eller leave-in kräm (som jag brukar) utan gick direkt på produkt nr 3 – ”Blowdry Primer” som är seriens Batman. Den passar alla hårtyper, gör håret fylligt, skyddar håret mot fukt och värme. Jag sprayade i denna i hela håret och sedan börjar jag föna.

IMG_7530

– Jag upplevde att det var svårare att reda ut håret och det blev lite trassligare än vanligt. Men jag fönade håret upp och ner tills håret var ca 70% torrt. Började rundborsta håret och får dieket känslan att håret ”sväller”. När jag hade fönat håret upp och ner ett tag så såg jag ut som en lejonhona. Jag fick ett rejält träningspass i armarna och jag märkte att denna volym kommer att hålla.

– Dock kände jag att håret blev rätt torrt efter all föning. Inte frissigt eller glanslöst utan torrare än vanligt. Efter det så använde jag produkt nr 4 (Definition Mist) som är en strukturspray. Den gör håret mindre statiskt och dämpar frissigheten. Här kommer glansen och finishen. Men jag hade så gärna velat ha en olja eller något mer i krämform. Jag älskar när håret är fylligt och man känner verkligen mjukheten i ett hår men jag hade lite svårt med återfuktningen med denna serie.

IMG_7540

Här kommer seriens favoritprodukt. Detta är ett volympuder som gör håret matt och skapar volym för hårbotten och struktur åt längderna. Sen att det kommer med en borste som hjälper till att applicera i hårbotten blev jag så glad för. Jag ÄLSKAR detta puder, den ger en väldigt matt känsla och perfekt stöd åt hårbotten. Det går ändå att dra igenom fingrarna i hårbotten och den upplevs inte ”kladdig”. Jag kommer använda denna varje dag, helt klart min favorit.

IMG_7534

Sen har vi en hårspray också som har medel-hård stadga. Den doftar gott och är en vanlig hårspray som ger normal stadga och det går att arbeta med håret under tiden man sprayar och formar håret. Alla produkter finns att köpa hos olika salonger runt om i landet, ni kommer till hela listan HÄR.

Slutligen:

Jag känner att volymen höll sig snygg i 2-3 dagar, då har jag väldigt mycket hår dock. Men jag tror denna serie passar till dig som har ett tunt/fint – normalt hår som vill ha en serie som lätt hjälper dig att få till volymen hemma. Jag tror har men en lob, mellanlängd eller typiskt skandinaviskt hår så är denna serie perfekt. Som sagt, volympudret tillsammans med borsten är helt fantasiakt och balsamet håller jag hårt i.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
  • Hej Elin! Jag har en snabb fråga som inte har med detta inlägg att göra. För några veckor sen färgade jag mitt kalla blonda hår till en ombre som från början hade en ganska kall mörkblond (nästan brun) nyans i hårbotten medan längderna behöll det ljusa blonda. Jag var väldigt nöjd MEN nu har den mörkare nyansen tvättats ur något och har på något sätt blivit en mycket varm, i vissa ljus nästan rödaktig ton. Det är inte alls så jag vill ha det men jag har tyvärr inte råd att gå till frisören och färga om håret (jag är student och behöver spara ett tag för att unna mig sån ”lyx”). Min fråga är nu: är det möjligt att motverka den varma nyansen med en färgbomb eller ett silvershampoo? I längderna använder jag revlons färgbomb i 1002 för att slippa gula toner men jag är osäker om det är möjligt att använda den på den mörkare nyansen! Går det att blanda färger? Och vilken nyans skulle du rekommendera för att ”kalla” ner färgen? Tack för en fantastisk blogg som jag har följt i många år (trots att jag är sämst på kommentera:D )
    Kram, Thea

    Thea 2016-03-07 19:21:23
    Svara
  • Låter som en bra produkt.
    Jag har så pass mycket hår och blir rätt varm när jag sover att mitt hår ändå krullar sig där under över natten och en rejäl föning känns som bortblåst. (En liten ordvits också 🙂 )

    Discoduckan 2016-03-07 09:32:46
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!