Varje centimeter räknas

God morgon! 

Igår hade jag en stressig men bra dag. Jag har mycket jobb denna vecka och idag kommer jag jobba i 15 timmar på salongen så jag har packat matlådor och frukt så jag ska klara dagen. Men igår fick jag besök av underbara Susanna från Hairtalk. Det var dags att flytta upp mitt löshår och ni kommer inte tro mig, jag klippte av 1dm på mitt hår. När jag ändå är inne på det så första gången jag gjorde en stor förändring med mitt hår var förra sommaren då jag började med Hairtalk. Jag fick rätt mycket skit för att ”jag såg ju lika dan ut som innan” vilket upprörde mig rätt mycket. För mig handlar det inte om att färga håret från svart till vitt eller ha hår till rumpan till att raka av allt hår som är den stora förändringen. Jag älskar varje centimeter på mitt hår och klipper jag av 1mm av det så räknas det som en förändring – stor eller liten.

IMG_7551

Att jag klippte av 10-15 cm av håret igår är en stor förändring för mig. Att jag gick från microringar till Hairtalk med samma längd är en stor förändring för mig. Jag tål inte att folk ska säga till mig att jag är löjlig eller nästan håna mig för att jag ser 10cm på ett löshår som en stor förändring. Kommer en kund till mig och bara tvättar håret samt fönar så är det en förändring som man får vara glad över. Även om det är mer synbar förändring att gå från svart hår till vitt hår så är den kärleken till sitt hår som bestämmer hur stor förändringen är för DIG.

IMG_7548

Anledningen till att jag klippte bort en del var för att jag ville ha en förändring och någonting som jag är väldigt glad över – oavsett hur märkbart det är. Sen är den en sak till. Jag har gått ner en del i vikt och jag känner att halva min överkropp täcks av hår, jag försvinner lite under allt hår. Jag tjatar alltid om att ett hår ska lyfta dig som person, du ska se ditt hår som en accessoar till dig själv. Nu kände jag för att lyfta mig själv lite mer (:

IMG_7580

_MG_6143

Här är mitt löshår som längst. Jag älskar den längden men jag har också älskat varje cm som klipptes av, nu till en ny frisyr för mig. Tror det kommer lyfta mig bättre (: Glöm inte att ge varandra positiva kommentarer, håna inte varandra för dom små eller stora förändringar vi gör med oss själva. Alla är olika och förändringar på bilder ska inte vara underhållning, det ska vara kärlek till sig själv. Tack Susanna för att du får mig att se flawless ut och Hairtalk Extensions som alltid levererar bra löshår . Älska förändringar med hash-taggen #varjecmräknas så lyfter vi varandra.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
31kommentarer
 • Hej Elin,
  Jag känner igen mig i det du skriver om. Jag var själv hos en frisör i veckan och slingade upp håret rejält och fick hela håret tonat i en kall nyans, något jag aldrig tidigare testat. Mina färger i ansiktet blev annorlunda och det blonda gick längre upp på min tidigare utväxt, för mig var detta ett otroligt lyft! DOCK har ingen i min omgivning märkt detta, en sån där ytterligare sak som grämer en, jag har ju gjort en tokstor förändring och gått från varma till kalla toner! Ser ni inte skillnaden?! Kan jag känna… 🙂 Helt rätt att vi ska överösa varandra med mer positivitet, och vad kul att du delar med dig av din förändring! Vad fin du blev 🙂

  Jag vet att det är svårt att låta pikar passera, men du ska verkligen inte behöva be om ursäkt eller använda dig av eventuella motargument för att du ska känna att det är OK att lägga upp DIN stora förändring. (en typiskt egenskap från en väldigt ödmjuk/snäll människa) Stå på dig, you rock!!

  Jennifer 2016-03-12 14:20:34
  Svara
 • Hej Elin!

  Åh vad fint det blev! Jag har långt hår ner till hövten och funderar på att klippa av ganska mycket. Skulle vilja sälja mitt hår och undrar om du vet hur det fungerar? Hur mycket behöver jag klippa? Helst skulle jag vilja klippa 20 cm men kan kanske tänka mig att klippa 30cm. Jag har tyvärr slingat håret en gång för länge sedan, tror du att det gör något om man ska sälja det? Håret är väldigt tjockt med bra kvalité. Inga kluvna toppar 🙂

  Din blogg är så bra!
  Kramkram<3

  Malin 2016-03-10 18:45:23
  Svara
 • Ditt hår ser alltid lika flawless ut och bra formulerad text, förändring stor som liten är väldigt individuell! Det har synts på dig att du tappat i vikt (kollar tvodden alltid) men vill bara säga att du är precis lika fin nu som då! Viktigast av allt är väl ändå hälsan- så hejja dig! Kram

  Nadja 2016-03-09 11:10:07
  Svara
 • EXAKT! Som tex när kunderna klippt topparna och färgat botten för att dölja det grå, med fyra veckors mellanrum. Dom känner sig så bedrövliga innan och som royalty efter. MEN ingen ser att dom gjort något. Då kan dom bli lite ledsna för att ingen märkt något eller ifrågasatt varför dom lägger så mycket pengar som inte syns. Det är väl precis som att ha snygga underkläder. Ingen ser dom men man KÄNNER SIG helt annorlunda.
  Bra att du lyfter detta!
  PUSS

  Alice 2016-03-09 09:40:47 http://www.colorsofwonderland.se
  Svara
 • Lika fin som alltid! 🙂 Jag älskade dock det jätte långa du hade, jag själv är väldigt rädd om mitt långa hår så jag förstår absolut vad du menar. 1dm för mig är en väääldigt stor förändring, det vet jag inte om jag hade vågat göra idag! Modigt gjort av dig! Älskar din blogg!

  Cecilia 2016-03-09 08:44:14
  Svara
 • Ja men för en del av oss som läser din blogg och som inte är frisörer så var det inte en så stor grej. Men jag säger ju inte emot dig? Alla upplever ju olika som sagt. En stor skillnad för mig hade varit från svart till vitt. Eftersom jag inte är frisör ser jag ju mer helheten och inte varje slinga i färgningen om du förstår?
  Du behöver inte bli upprörd Elin 🙂 Kändes som du blev det? Var verkligen inte meningen isf 🙂
  Du säger ju dessutom vad du tkr om andras frisyrer i dina inlägg? Har dom bett dig om din åsikt? Det var ju dessutom en komplimang och ingen negativt jag sa.

  Josefin 2016-03-09 01:54:07
  Svara
 • Minns att du byggde upp det som att du skulle göra en VÄLDIGT STOR FÖRÄNDRING. Så det var nog så att folk hade byggt upp det lite mer som något större än en liten klippning. Alla ser ju olika på en förändring precis som du säger! 🙂 Jag tycker denna längden passar dig mycket bättre, ser mer naturligt ut enligt mig. Men viktigast är såklart att man år nöjd SJÄLV 🙂

  Josefin 2016-03-08 22:38:32
  Svara
  • Svar på Josefins kommentar.

   Jag ändrade färg, löshår, märke, klippning, längd, ton och form den gången du menar. Så en ”liten klippning” kan jag nog inte kalla det. Men oavsett så spelar det ingen roll, hur jag ”bygger” upp något, hur annorlunda jag ser ut eller vad jag passar bäst/sämst i. Jag frågade faktiskt inte i detta inlägg vilket ni tyckte bäst om för att det viktigaste är att JAG är nöjd med mig själv och att JAG är nöjd med en förändring – oavsett skillnad. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-03-08 23:12:36
   Svara
 • När jag fick grönt hår av pool utomlands funkade det att göra inpackning med tomatjuice på torrt hår (låter galet men det funkade, är pga att koppar som missfärgningen består av reagerar med fruktsyran)

  Annie 2016-03-08 22:04:45
  Svara
 • Suck nu gick d men inte imorse..,

  D e supersnyggt m d kortare ville jag säga! ☺️

  Kattis 2016-03-08 20:42:06
  Svara
 • Kan inte kommentera???!

  Kattis 2016-03-08 20:41:17
  Svara
 • Så fint, du är alltid lika fin <3 kram

  Mona 2016-03-08 15:11:34
  Svara
 • Mycket snyggare och du är snyggare smalare….

  Bibi 2016-03-08 14:58:01
  Svara
 • Ursäkta felstavningarna…

  Pernilla 2016-03-08 13:55:29
  Svara
 • Jag förstår precis vad du menar! Jag ser stor skillnad på ditt hår och utan att mena att det inte var fint förut, så tycker jag att det blev mycket finare nu! 🙂
  Har du tips på hur jag får ett par slingor i mitt hår som att sluta skifta i grönt (blekta slingor som skulle färgas över, har gjort allt hos frisör)? Kan jag göra något hemma eller måste jag ta hjälp (av en annan frisör)?

  Pernilla 2016-03-08 13:54:50
  Svara
 • ..och håret ditt ser fantastiskt ut, även efter denna förändring!!

  Discoduckan 2016-03-08 12:52:33
  Svara
 • En toppning på en halv cm kan kännas som en rejäl uppfräschning ibland :)! Alla förändringar som skänker glädje är enbart positivt! :)))

  Alice 2016-03-08 11:35:11
  Svara
 • Mycket snyggare, verkligen! =)

  Maja 2016-03-08 10:14:13
  Svara
 • hejsan jag undrar hur mycket du gått ner i vikt

  SANNA 2016-03-08 10:09:11
  Svara
 • Jag är helt med på tåget om det där med mm och cm. Jag får lite panik varje gång det ska toppas då jag vill behålla min längd. Jag har provat mörkare hår och går tillbaka till ljust varje gång för att jag inte trivs. Jag är inte förändringsbenägen alls.

  Grejen med din stora förändring (som du säger att du fick skit för) var att du själv målade upp det som STORT. För oss som ser dig på en bild i en blogg var det ingen större skillnad för blotta ögat. Menar inte att älta det igen, men bara svara lite på det du kallar kritik och påstå att det var det ej.

  Discoduckan 2016-03-08 09:53:20
  Svara
 • Wow det såg bättre ut måste jag säga!! Du är så fin

  Linda 2016-03-08 09:44:45
  Svara
 • Hej Elin! Hittade den här artikeln om torrschampo. Jag är själv en trogen användare då mitt hår blir fettigt efter ca en dag… Trots att jag bara tvättar det max två gånger i veckan. Men nu börjar jag fundera kring om det kanske skapar en ond cirkel med torrschampot? Hur ser du på det? Kan det vara som artikeln påpekar, rentav skadligt för hårbotten?

  http://www.marieclaire.com/beauty/news/a14140/the-horrible-downside-to-dry-shampoo-that-no-one-tells-you-about/

  P.s älskar din blogg!

  Linnéa 2016-03-08 09:20:50
  Svara
 • Jag håller med om att det är fint. 🙂 Du är förresten alltid fin. Men ta inte så illa vid dig av den där gången när folk förväntade sig en större förändring. Jag minns det och du byggde upp lite förväntan, så reaktionerna blev nog lite så, då en del av oss (som inte själva är proffs på hår) inte kunde se någon större skillnad på bilden. Det är ju en sak också att se någon i verkligheten och en sak såhär över nätet. Och som utomstående är det kanske lättare att se de stora skillnaderna, medan man själv kan märka en stor skillnad bara man gått till frisören för tvätt och fön, som du nämnde. 🙂 Har man inte sagt något till omgivningen, är det inte säkert någon ser det. Men huvudsaken är ju att man är nöjd själv och känner själv att det blev BRA och man känner sig fin. Det är ju i slutändan viktigast. Inte vad någon annan tycker. 🙂
  Kram på dig!

  Rebecca 2016-03-08 09:19:04
  Svara
 • Blev jättesnyggt verkligen! Ser ännu mer naturligt ut när det är lite kortare (eller kortare låter ju nästan fel, men mindre jättelångt typ :-D)

  Annie 2016-03-08 08:47:26
  Svara
 • Jättefint!

  Josefine 2016-03-08 08:38:14
  Svara
 • Snyggt!! 🙂

  Johanna 2016-03-08 07:23:47
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!