LOB VS BOB

God morgon underbara ni!

Jag sitter med en kopp kaffe och ska snart åka iväg för att spela in Hårtvodden. Som ni kanske märkte så kom inget avsnitt ut denna vecka – anledningen till det är att både jag och Janne fick inte ihop en inspelning förra veckan pga resor och en tsunami av jobb som sköljde över oss. Detta avsnitt som kommer nästa vecka tror jag ni kommer att älska, det är något helt annorlunda med en liten twist. Men nog om det, jag kände att jag vill börja denna dag med att prata om lob/bobar – eller mer visa er två underbara kunder till mig som har en av vardera.

1

Här har vi en underbar människa – Mikaela. Hon är så fruktansvärt snygg i denna frisyr och färg så det är galet. När jag fick klippa av hennes långa, långa hår så fick jag nästan kontakt med himmelen tror jag – haha. Mikaela har alltså en bob, det var varit mycket snack om vad som är vad:

BOB
– Håret ska lyfta från kroppen, inget hår ska ligga PÅ kroppen. Nu är det väldigt trendigt med framåtlutande framparti och trubbiga längder, så det fick det bli. 

LOB (lång bob)
– Lob är en desto friare längd. Håret ligger kroppen men över axlarna. Jag brukar tycka en lob är snyggast när den kortaste delen ligger vid ”
krag-kanten” och längden går ner mot nyckelbenet och sedan ner mot brösten. Frampartiet skall även här vara sluttande och med trubbiga längder. 

2

Här har vi super-härliga kund Lisa. Jag har klippt av många hår det senaste året men den kund som har den vassaste framåtlutningen är Lisa. Det är något med hennes ansikte och överkropp som gör att denna sluttning passar henne som handen i handsken. Jag klippte endast hennes hår igår och färgen gjorde jag i december och den är fortfarande snygg så vi kommer ses i maj för att fixa färgen igen.  Härligt att inte behöva gå till frisören så ofta va?

– Om ni fick välja, en Bob eller Lob? –

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Kan du inte klippa en LOB på mig så visar jag ansiktet hihi…
  Tråkigt med bilder i profil…
  Håller nog med att en Bob kan bli tantig på en äldre kvinna i klassiska
  kläder.

  bibi 2016-03-14 11:21:32
  Svara
  • Svar på bibis kommentar.

   Jag tar tyvärr inte emot nya kunder. Jag tycker om att fota i profil så hela frisyren samt färgen syns 🙂 nej, det tycker jag inte. En Bob på en äldre kvinna kan vara det finaste jag vet.

   Elin Johansson 2016-03-14 11:37:33
   Svara
 • Jag skulle nog välja en lob:)

  Mona 2016-03-14 00:50:13
  Svara
 • Jag är mest sugen på en bob! Men hur stylar man den så den blir så snygg som på bilden?:)

  Anna 2016-03-13 18:42:01
  Svara
 • Jag gillar loben bäst! Varför fotar du alltid kunderna när de tittar nedåt? Hade varit roligt att se lutningen när de kollar normalt rakt fram.

  Nathalie 2016-03-13 10:36:11
  Svara
 • Just nu har jag själv en bob och trivs riktigt bra i det 😀

  Emma 2016-03-13 01:17:31
  Svara
 • Hade valt en lob! Men även bob:en är riktigt snygg 😀

  Liv 2016-03-12 16:37:31
  Svara
 • Klippte bob i somras som nu har växt/klippts till en lob! Har dock svårt att bestämma mig vilket jag gillar bäst, båda har sin charm! 🙂

  Josefine 2016-03-12 15:52:53
  Svara
 • Men vad svårt. Boben tycker jag kräver en viss stil till. Alltså att man klär sig lite ”tufft”. Jag har mer en damig stil och skulle därför inte klippa en bob. Vill undvika att se ut som en tant.

  ErikaJ 2016-03-12 10:07:41
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!