Avsluta med kallvatten

_MG_6868

Hej vänner! 

Hur mår ni? Jag mår bara bra. Jag pratar ofta om att avsluta med kallvatten i duschen. Så jag skulle vilja påpeka igen varför det är så bra och varför. När vi schamponerar håret så ska vattnet vara varmt, inte för varmt men lagom. Det är för att håret ska svälla upp lite så schamponeringen blir så effektiv som möjligt. Sedan appliceras balsamet och därefter sköljer du igenom håret med samma varma vatten. Men här kommer det jobbiga, kallvatten. Men det räcker att vattnet är ”lagom” kallt, inte iskallt. Anledningen är att håret drar ihop sig, lämnar håret glansigare och stänger in alla ämnen balsamet gav håret.

Eftersom schampo sväller så vill vi lugna (stänga) håret och det görs med kallvatten. Det är dessutom väldigt skönt för hårbotten. Avsluta ca 1 minut med kallt vatten vid varje tvätt för att minimera frizz, burrigt hår och stäng in alla vårdande ämnen produkterna i duschen ger.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Grym blogg och så bra tips! Jag som själv snart är utbildad frisör och håller på med mina sista timmar inför gesällen, lär mig mängder av bra saker i din blogg 🙂

  Lisa 2016-03-14 23:51:29 http://lisagustafsson.devote.se
  Svara
 • Hej Elin! Måste bara säga att du är hur skön som helst 😀 u go girl!

  Har sett att du blivit mindre i kroppen på senare tid och vet ju om att du ändrat om kosten en hel del. Hur har du gjort detta? Skulle vara jätteintressant att höra om hur du tycker det varit, vilken mat du bytt ut osv:) Jag vill själv lägga om min kost då det blir allt för mycket godsaker nu för tiden men har brist i kunskapen som gör att motivationen inte är på topp..

  Kramar!

  Hanna 2016-03-14 15:10:41
  Svara
 • Funderade på just det där idag, om man använder vårdande värmeskydd tränger det in i hårstrået när man har ”stängt” det i duschen?

  Emelie 2016-03-14 14:25:37
  Svara
 • Läse en artikel och kom direkt att tänka på dig (eftersom du är den mest fantastiska frisören jag någonsin sett). Hade du kunnat ge din synpunkt av vad som skrivs här och stämmer det? 🙂 http://metromode.se/skonhet/2016/03/07/den-obehagliga-sanningen-om-torrschampo/

  Kram på dig!

  Amanda 2016-03-14 13:49:45
  Svara
 • Hej! Jag tappade nästan halva mitt hår för ett årsen pga näringsbrist osv, nu har det börjar växa tillbaka & ca halva håret är till axlarna medan resten är längre, men det växer inte mer. Det är som att det har slutat växa & jag gör så gott jag kan för att ta hand om det ( använder aldrig värmeverktyg, duschar håret 1-2 gånger i veckan med frisörschampoo, tränat & äter oftast hälsosamt, återfuktar med olja varje morgon osv) har du några mer tips? Det känns som att det börjar bli tunnare igen & jag är så trött på att inte se resultat av allt slit & tid jag lägger ner.. Jag hade innan ganska långt & fint hår men nu är det helt förstört & jag vill bara ha tillbaka mitt gamla hår igen.

  Kram Matilda

  Matilda 2016-03-14 12:12:51
  Svara
 • Hej!
  Jag undrar var du tycker om Lee Staffords Coco loco serie? Är det bra produkter för håret? 🙂

  Evelina 2016-03-14 11:56:05
  Svara
 • Hej! Jag undrar vad du tycker om macadamias produkter? Är sugen på att testa det märket, använder Living proof nu, men skulle vilja veta om du rekommenderar det märket eller inte? 🙂
  Tack för en grym blogg!
  Kram 🙂

  Jennifer 2016-03-14 11:25:10
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!