Så håller du sminket på plats – hela dagen på salongen

Hej mina vänner!

En fråga jag får rätt ofta är hur jag får sminket ett hålla sig snyggt hela dagen? Jag märker att mina kollegor pudrar hela dagarna och vissa dagar jag jag också det men vissa dagar inte. Som ni vet så är smink min hobby, jag älskar smink. Det tar mig ca 30 minuter att sminka mig på morgonen och för mig är det länge. Jag vet inte vad som är normalt? Hur lång tid tar det för er? Det är inte så att jag sminkar mig mycket utan jag gillar att ta tid på mig och trycka in sminket snyggt och bra. Jag är noga (läs:väldigt noga) med basen, det är nog den delen som tar längst tid. Jag har testat många primers men jag tänkte tipsa er om hur jag bygger upp en bra bas. Vi frisörer står under varma lampor, rör på oss hela tiden, har fönen i handen varje timme och vi jobbar långa dagar. Självklart blir sminket fläckigt men jag har några tips som jag tycker fungerar.

1. Primer
– Efter min vanliga hudvårdsrutin (LÄNK) så låter jag den torka in i huden ordentligt. Jag går och sätter på kaffe och tar fram kläder som jag ska ha på mig. Sen går jag tillbaka till badrummet och börjar med att lägga en primer. Just denna primer är från Emité Make Up och heter Base Primer (Red Coral). Den slätar ut, döljer ålderstecken, döljer porer och pigmentfläckar. Det jag tycker om med denna primer är att den är lätt att applicera och går in i huden lätt och skönt. Jag har använt denna i några månader och jag kommer hålla mig till den tills den tar slut.

2. Döljer synliga porer
– En annan sak som jag lagt till i min bas är ”Dr Brandt – Pores No More Pore Refiner” som är en kräm som slätar ut stora porer, perfekt för dom som har fet hy och reducerar glansig hy under dagen. Jag tycker om hur slät och matt min hy blir av denna kräm. Jag har en blandad till torr hy men blir lätt glansig i pannan och på kinderna så jag smörjer in med denna främst där.

Sedan applicerar jag resten av sminket så som foundation, concealer mm. Jag använder också ett transparent puder för att sätta sminket på plats, det hjälper mig väldigt mycket. Jag skulle inte kunna leva utan dessa två skönheter (:

IMG_7742 IMG_7738

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • Åh tack för svar! 🙂
  Jag älskar Living Proof! Håret blir riktigt rent och håller sig rent länge 🙂 serumet gillar jag inte, har rätt grova hårstrån och lockigt men tycker serumet är alldeles för fet. Har bara provat No Frizz och kan verkligen rekommendera den serien 🙂

  Jennifer 2016-03-16 21:52:53
  Svara
 • Hej!
  Jag är tyvärr inte Elin 😉 men jag har provat macadamias produkter. Köp dom inte!
  Jag har självlockigt halvlångt hår och det blev jättefettigt och kändes inte rent. Min man bad mig att sluta med produkterna för särskilt håroljan luktade gammal farfarsparfym. Han är inte känslig för dofter annars.
  Jag är intresserad av Living Proof, du kanske kan berätta om dom 🙂
  Kram

  Christine 2016-03-16 20:27:22
  Svara
 • Hej! Jag undrar vad du tycker om macadamias produkter? Är sugen på att testa det märket, använder Living proof nu, men skulle vilja veta om du rekommenderar det märket eller inte? 🙂
  Tack för en grym blogg!
  Kram 🙂

  Jennifer 2016-03-16 14:20:21
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Hej Jennifer 🙂
   Tack för bra input Christine och som hon säger så tycker jag inte om Macadamias produkter, jag har endast testat dom en-två gånger men jag blev inte förtjust i dom tyvärr. Om du har Living Proof nu så fortsätt med det, det är riktigt bra produkter.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-03-17 09:53:04
   Svara
 • Mitt smink sitter rätt okej utom på två punkter. Mitt röda under näsan och ögonbrynen har en tendens försvinna under dagen.

  Discoduckan 2016-03-16 13:10:44
  Svara
 • Hej Elin!
  Ville fråga dig var man kan köpa eller beställa sprejen från Joico som ni tipsade om i er hårtvodd!
  Har tittat på några sidor men hittar inte just exakt den ni visade, hade gärna velat prova den!

  Tack för en bra blogg och tvodd! 🙂

  My 2016-03-16 12:03:37
  Svara
  • Svar på Mys kommentar.

   Hej My 🙂
   Åh, jag älskar den sprayen. Du hittar den här: http://www.lyko.se/joico/joico-flip-turn-300ml-1?gclid=CjwKEAjwq6m3BRCP7IfMq6Oo9gESJACRc0bN19jhIVhy1GMCmOVoIKDDSGpzrqxUJYAIJZO90BjbxBoCCJvw_wcB
   Tusen tack 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2016-03-17 09:55:00
   Svara
 • Åh har också emite base primer. Synd dr.brandt primern var rätt dyr. Räcker den länge?
  Skulle vara intressant med ett inlägg om dina framsteg i träning/kost osv? Även om det inte kanske passar in i din blogg, men vet du skrivit lite om det förut iallafall. Såg dig på Annicas snap och du ser ut att ha gått ned en del i omkrets på kort tid? Tycker du ser fantastisk ut, speciellt som du själv sagt när du kapade av en bit av håret, nu ser man hela dig! Känner du dig fantastisk? 🙂 Håller själv på att börja försöka ta mig tillbaka till min ”vanliga” kropp eftersom jag inte alls känner mig som mig själv i den här kroppen som jag haft i 2 år nu..

  Ulrika 2016-03-16 10:46:23 http://Uli.blogg.se
  Svara
  • Svar på Ulrikas kommentar.

   Hej 🙂
   Ja det räcker länge, man tar så lite åt gången.
   Vad roligt att du säger det, TUSEN TACK! Det är många som har kommenterat precis samma och även fast det inte är hårrelaterat så vill ni ha ett sådant inlägg så självklart ska jag dela med mig av min lilla hälsoresa. Jag mår Så mycket bättre och det vad fokuset från första början, sen att kroppen minskar är bara en bonus. Men jag ska skriva ett inlägg om det, jag lovar 🙂 Stor Kram

   Elin Johansson 2016-03-17 09:57:06
   Svara
 • Hej Elin!
  Har en fråga till dig 🙂
  Jag slingade håret förra veckan och innan jag färgade var mitt hår i ganska bra skick. Gjorde blonda slingor på utväxten.
  Nu, en vecka efter så är mitt hår otroligt slitet, ända från botten…Detta trots att frisören använde olaplex. Finns det något man kan göra för att få håret att må bättre? Jag är inte heller nöjd med färgen för det blev för gult. Tack på förhand (tidigare kund hos dig).

  Sabrije 2016-03-16 10:41:24
  Svara
  • Svar på Sabrijes kommentar.

   Hej 🙂 Hoppas allt är bra.
   Olaplex är ingen mirakelprodukt, den måste användas korrekt för att få ut maximalt skydd till håret. Jag tycker du ska gå tillbaka till frisören så hon/han får kolla igenom ditt hår och göra en bedömning. Det är svårt när håret blivit skadat av kemiska behandlingar 🙁 Lycka till nu. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-03-17 09:59:14
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!