Att få göra någon glad

HEEEEEJ!

Jag vet inte vad det är med mig idag men efter mitt testade av oljan så har min fredag bara blivit bättre och bättre. Vi fortsätter i samma glada anda tycker jag, hoppas ni har det underbart. Jag vill bara visa er min underbara kund Sofia som inte varit hos mig på typ två år, självklart var jag så uppspelt för att få hugga in i hennes hår så jag glömde ta en för-bild. Men jag måste bara säga att alla ni kunder som går till mig ger mig så otroligt mycket energi och lycka i livet. Jag har en salig blandning av människor i min stol varje dag och jag gläds så mycket till alla framgångar, motgångar, lycka, sorg och glädje dom delar med sig. Många frågar mig ofta varför mitt yrke är så roligt och även fast jag älskar det kreativa och få skapa någonting så är det faktiskt känslan att få göra någon glad som är det bästa. Även fast vi människor går igenom så mycket i livet, både bra och dåligt så känslan för mig att gör någon glad pga av mitt hantverk är ovärdeligt.

IMG_7750

Sofias hår har hade inte färgats på två år och halva håret var hennes egna ”råttfärgade” utväxt och halva med gul/orangea längder. Jag la en soft mellanblond bottenfärg, så nära hennes egna färg och sedan behandlade hela längderna i en balayage-teknik. Jag målade in hela håret och sedan tonade in i en kallare blond ton. Klippte en längre lob med långa delar mot ansiktet!

IMG_7747

Visst blev det fint? Jag är så sur att jag inte tog en för/bild för förändringen var brutal men jag är väldigt glad att Sofia blev glad och att det är just det som är mitt jobb. Ni som har chansen att välja ett nytt jobb, välj ett jobb som är roligt och ger tillbaka någonting tillbaka till dig själv. Det är livskvalité

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hur förklarar man för en frisör att man vill att den ska ”Klippa igenom” håret (du har skrivit lite om detta förut)? Jag har besökt två frisersalonger här i centrala Västerås och försökt förklara för dem att jag inte enbart vill ha av 2-3 cm på topparna utan att jag också vill att de klipper igenom håret för att få bort så mycket som möjligt av det slitna. Den ena frisören svarade ”ja absolut, jag kan klippa upp ditt hår”, men det var ju inte det jag menade så jag gick därifrån… Den andra frisören svarade att hon inte kan sitta med varenda litet hårstrå. Hur gör ni frisörer när ni klipper igenom hela håret och hur ber man om det?

  anonym 2016-03-19 20:38:21
  Svara
  • Svar på anonyms kommentar.

   Hej!
   Ja precis, jag kan länka ett inlägg som kanske kan hjälpa dig. http://elin.damernasvarld.se/2014/12/03/varfor-man-inte-ska-klippa-endast-i-torrt-har/
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-03-19 21:08:42
   Svara
 • Bästa Elin! Du gör mig alltid glad med ditt superjobb o superservice!

  Anna 2016-03-19 19:38:15
  Svara
 • Hej! Med risk för att låta dum nu har jag en fråga till dig! Jag har väldigt tjockt och mellanlångt hår. Färgen är mörkblond, en aning varm och helt orörd. Har alltså aldrig tonat, färgat, slingat eller liknande. Nu skulle jag dock vilja bleka upp det rejält, och göra det kallt! Tänker mig något liknande detta: http://elin.damernasvarld.se/wp-content/blogs.dir/229/files/2014/04/H%C3%85R1.jpg
  Men, tillbaka till frågan. Vad kan jag förvänta mig att frisören troligtvis kommer göra? Är som sagt helt oerfaren med sånt här och har ingen aning verkligen. Tack för en superbra hårblogg (som jag borde läsa mer noggrant gällande blekning, hehe).
  Kram!

  Linnéa 2016-03-18 21:02:36
  Svara
 • Hej!
  Måste bara skriva detta.
  Jag hamnade nyligen här på Damernas för att jag följde efter underbara Susanne från hennes tidigare blogg.
  Och jag är helt hooked på din hårblogg. Kan inte låta bli att läsa. Fastän jag absolut inte är din målgrupp med mina 40+ och eländigt hopplöst tunna hår, så drömmer jag mig med i dina fina lob klippningar med läckra boylage färging.
  Tror att det är en kombo av din väldigt positiva smittande ton, att du uppdaterar ofta fast med hög kvalitet och ger så inspirerande bilder!
  Keep up the good work- din hårblogg är magisk!

  MaraMagpie 2016-03-18 18:35:17
  Svara
  • Svar på MaraMagpies kommentar.

   HEJ 🙂
   Men alltså vilken kommentar, tusen tack – gud vad glad jag blir.
   Varmt välkommen hit till hårvärlden <3
   STOR KRAM

   Elin Johansson 2016-03-20 14:39:25
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!