Att ha tålamod för att nå sitt mål

Hej på er!

Jag vill visa er min superfina kund Sandra som firar nästan ett år i min stol typ nu. Sandra bor på Gotland och åker endast upp till Stockholm för att göra sitt hår hos mig, snacka om att man blir rörd. Sandra kom för ett år sedan med ett hår som nästan var omöjligt att göra någonting med. Det var förstört, slitet, gick knappt att dra igenom borsten och väldigt mycket gammal färg satt som berg. Sandras största önskan var att bli kall blond och jag visse att jag kommer göra henne besviken. Även hur mycket jag ville hjälpa henne så kände jag att vi måste ändra målbild, planera små delmål för att i framtiden få håret att må bättre och nå sitt slutgiltiga mål. Nu är vi här, ett år senare och jag kan faktiskt säga att VI ÄR I MÅL!!!! När vi var klara och Sandra skriker ut ”YES, ÄNTLIGEN” då kom det nästan en tår hos mig. Vill ni läsa och se för/bilder från tidigare kan ni kika in HÄR.

1

Här är första (2015) gången Sandra var hos mig. Jag glömde säga det också, hennes hår var grönt!

IMG_7813

Före (i måndags) Redan här ser ni skillnad på hårkvalité och det ser inte ens ut som henne! Såhär har hennes hår blivit efter nästan ett år och då har jag klippt mycket varje gång. Fantastiskt va?

Under ett år så har Sandra haft alla möjliga hårfärger och nyanser för att successivt kunna färga bort gammal färg utan att skada håret för mycket. Hon har varit så sjukt duktig hemma, skippat plattången, vårdar håret som det vore hennes barn och följt alla mina råd. Hon kommer upp till mig var 3:e månad och under tiden när jag vet att hon inte gillar hårfärgen mellan gångerna så har hon bitit ihop, litat på mig i hopp om att vi ska komma i mål.

IMG_7820

Det som varit SÅ roligt att hennes egna hår har växt som ogräs. Nu har inte längden varit prio, under tiden har båda kommit fram till att just denna längd passa henne bäst. Hon är snygg i en lob och hennes hår är så tjockt och friskt. Jag hade kunnat klippt en LOB varje färgtillfälle för att underlätta och påskynda processen till att bli blond men jag kände att Sandra själv ska få se att hennes egna hår blir längre, starkare, friskare genom dessa förändringar hon gjort med sin hårvård. Sedan att få känna att hon kan välja helt själv vilken längd, frisyr och färg när jag känner att det är sista stöten till målet.

IMG_7824 IMG_7823 sandra

Ni förstår inte hur stolt och glad jag är för Sandras skull. Hon är beviset för att kund och frisör måste samarbeta och om frisören någonsin säger till er ”DET GÅR INTE ATT GÖRA PÅ DITT HÅR” så är det bull*it. Allt går, det är vägen dit som blir lite knagglig och du som kund kanske måste offra dig lite men är kemin mellan kund och frisör rätt så är allt möjligt. Nu kan vi förändra, ta bort ombren om vi vill, göra håret ännu ljusare/mörkare men ändå har en bra kvalité på håret. Jag är superglad och jag hoppas ni tyckte om Sandras lilla resa, ge henne ett grattis för det är hon värd

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Åååå, ett helt inlägg om mig. Tusen tack. Jag älskar mitt hår. Vi ses i sommar, min kära.

  Sandra 2016-04-04 15:55:39
  Svara
 • Fint men min favorit färg var nog hennes färg direkt efter hon kom till dig, alltså den mörkblonda lite bruna nyansen skulle jag dö för. Synd att man har så satans ljus botten färg bara. Glad påsk på dig!

  Jess 2016-03-27 16:44:57
  Svara
 • Så sant som det är skrivet! Det är så roligt när man får samarbetsvilliga kunder som FÖRSTÅR hur mycket vi sliter om så bara för att ljusa upp ett steg ibland. Love it!

  Alice 2016-03-27 11:43:58 http://www.colorsofwonderland.se
  Svara
 • Hejsan
  Hur sover man med inpackning över natten? Man ska ju inte sova med blött hår sägs det?
  Kanonbra blogg!

  Johannes 2016-03-24 00:16:09
  Svara
 • Hej Elin! Jag köpte Kevin Murphys serie ”Angel wash” hos min frisör senast (schampo och balsam) men jag upplever att schampot är så otroligt rinnigt! bara jag öppnar flaskan så rinner det ut, så det är jätte svårt att bara ta lite – vilket blir väldigt oekonomist 🙁 Ska schampot vara så?

  Sophie 2016-03-23 19:49:57
  Svara
 • Vilket tålamod. Vet inte om jag hade orkat vänta så länge även om hon blev Så fin.

  ErikaJ 2016-03-23 15:37:31
  Svara
 • ÅH….tänk om du kunde klippa mig så…supersnyggt blev det…

  Bibi 2016-03-23 12:02:26
  Svara
 • Har en likadan lob, hur har du stylat henne på bilden? Lockat?

  Cissi 2016-03-23 11:58:44
  Svara
 • Omg vad fint!

  Johanna 2016-03-23 08:07:48
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!