Är silverschampo skadligt för håret?

Hej vänner! 

Hur mår ni? Jag är lite låg men travar igenom denna vecka. Men jag har helt glömt bort en sak som jag hade planerat att dela med mig utav. Igår hade jag en underbar kund i stolen och vi pratade om silverschampo. Då tipsade jag lite om det och hon frågade en sak som jag tror alla frågar:

– ” Är silverschampo skadligt för håret? ” 

Så slog det mig att vad fasen, jag har ju experimenterat på mig själv. Kom ni ihåg när jag fick ett underbart bud från Maria Nila på alla hjärtans dag? Den boxen innehöll bland annat Maria Nila’s silverschampo, balsam och masken i samma serie.

mg_6829

Sedan dess (13 februari) har jag använt denna serie som min huvudserie, jag har testat lite olika under tiden men fokuset har varit denna serie som heter ”Sheer Silver” från Maria Nila. Anledningen är för att jag en gång för alla vill testa om silverschampo eller liknande produkter påverkar mitt hår negativt. Jag har under årens lopp hatat silverschampo för att jag har tyckt att det torkar ut håret och gör håret onödigt torrt och slitet. Men med åren så har det kommit så mycket nya märken på marknaden och förbättringar så jag kände för att ge det en chans.

elin

På sista tiden har ni uppmärksammat min hårfärg på bland annat Instagram (StyleElin) och jag kom på nu att det kan ha att göra med min nya hårvårdsrutin. Men jag måste påpeka att jag har inte färgat håret sedan januari plus att jag har haft rakt hår (som sällan händer).

Vad har jag gjort?

– Jag har använt silverschampo (sulfat- och parabenfritt) varje gång jag tvättat håret (ca 1-2 gånger i veckan) sedan använt balsam i samma serie och inpackning i samma serie en gång i veckan. Schampot och balsamet innehåller violetta pigment och björnbärsextrakt som neutraliserar gula pigment i ett blont hår. Inpackningen innehåller endast björnbärsextrakt (ej violetta pigment). Produkterna innehåller också ”Colour Guard Complex” som skyddar håret och minskar färgens förlust i samband med tvätt, värmestyling, UV-strålar och fria radikaler.

– Jag älskar schampot, rakt av. Jag tvättar alltid tre gånger på raken (massera, skölj, massera, skölj o.s.v.) Bra lödder, håret trasslar sig inte och sista gången jag masserar in schampot i håret så låter jag det sitta kvar i håret ca 2-3 minuter. Balsamet får sitta i några minuter också.

– Lätt att massera in, håret blir rent och jag har faktiskt allt haft torr hårbotten men sista tiden så har det minskat. Det kan ha att göra med att jag håller mig till en serie. Att använda olika produkter varje gång man tvättar håret är egentligen inte bra för håret men det är mitt jobb så kan inte göra så mycket åt det. Men om det är Maria Nila´s produkters förtjänst så hatten av för det, men jag kan inte garantera det.

– Jag har valt att vara guldig i håret, jag vill ha en beige/sand blond ton vilket gör att jag inte ser en jättestor skillnad. Ju mindre pigment du har i håret desto större skillnad och desto kallare blir det blonda håret. Så brunetter kan INTE använda silverschampo, eller jo klart ni kan men det kommer inte göra någon skillnad. Men jag märker skillnad vid varje tvätt, (framförallt) löshåret blir kallare. Skulle jag sitta längre med schampot i så skulle det ge mer effekt. Men detta experiment var endast för att se om håret tar skada av det.

– Håret är glansigt, inte torrare än vanligt och jag har inte märkt något negativt alls genom att använda silverschampo vid varje tvätt.

mg_6833

Masken är som en vanlig hårinpackning. Jag använder nog min favoritinpackning från Davines ”Minu” ändå, men inpackningen är helt klart godkänd. Jag tycker om krämiga inpackningar, denna är lite för lös för mig – jag vill att den inpackning ska vara som The Body Shop’s Body Butter nästan.

Slutligen:

Jag kan bara prata för mig och mitt hår men jag märker ingen negativ effekt på att använda silverschampo varje gång jag tvättar håret. Nu kan jag bara tala för dessa produkter så testar ni något annat märke så kanske det inte fungerar men jag måste säga att jag är överraskad. Känns lite ”in your face” känsla på det hela. Så för er blondiner som vill hålla en kall, snygg fräsch hårfärg hela sommaren och mellan frisörbesöken så kan jag verkligen rekommendera att använda silverschampo i din vanliga hårvårdsrutin. Jag hoppas ni fick lite mer information så väljer ni helt själva vad som passar er. Men är ni osäkra så använd samma hårvård i en månad och efter det så märker ni om märket passar er eller inte. LYCKA TILL NU!

– Hela kit:et finner du HÄR! – 

PS: VILL NI VETA MER GRUNDLIGT HUR MAN ANVÄNDER SILVERSCHAMPO FÖR BÄSTA EFFEKT?? (LÄNK)
VILL NI VETA MER OM FÄRGINPACKNINGAR/BOMBER?? (LÄNK)

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
19kommentarer
 • Hej Elin! Älska din blogg och ditt hår 🙂 Har du ändrat ena extentions nyligen eller är det schampot som gör att det verkar ljusare? Jag tycker du har väldigt fin färg nu nämligen. Har du fortfarande färgerna 18, 20, 613 ? Eller har du ännu mörkare? Jag skall nämligen sätta i nästa vecka i färgerna 20, 613 och 25 🙂

  nina 2016-04-06 17:40:50
  Svara
 • Hej Elin, ääääälskar att läsa din blogg! 😀 Så mycket inspiration.
  Jag har en liten fråga som jag hade hoppats att du kan svara på (även om det är svårt när du inte sett mitt hår irl). Men jag skulle så gärna vilja bli blond, tycker det är så fint och känner mig så ful och tråkig i min naturliga hårfärg. Jag är naturligt väldigt mörkbrun men har just nu en ombre, då alltså mitt mörka är kvar i botten. Men jag vill alltså vara blond. Är det möjligt för mig med mitt mörka hår eller bör jag tänka om?
  Kram Linnéa

  Linnéa 2016-04-02 14:49:55
  Svara
 • Hej Elin! Tack för en bra blogg! 🙂
  Använder du endast dessa produkter eller tvättar du även med annat schampo?
  Med vänlig hälsning,
  Frida

  Frida 2016-04-01 07:40:14
  Svara
  • Svar på Fridas kommentar.

   Hej! Tack så mycket 🙂
   Just under denna test-period så har jag endast använt dessa produkter.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-04-01 19:01:14
   Svara
 • Hej!
  Har använt hairtalk i drygt 6 månader och jag fullkomligt älskar det. 🙂
  Vet att du oxå använder det och testar en massa andra schampon och inpackningar än just de man köper från hairtalk. Jag vet att deras garanti inte gäller vid användande av andra produkter men jag vet ju att håret är superba. Vill gärna kunna använda nåt annat märke på schampo, balsam, inpackning framför allt för att jag inte har någon hairtalksalong nära min hemstad oxå gillar jag att testa lite olika schampon med olika dofter .
  Viöka produkter rekommendera du som inte påverkar tejpen på hairtalk? Balsam/inpackning använder jag ändå inte vid fästena, gör du?

  MVH Tima

  Tima 2016-04-01 01:53:39
  Svara
  • Svar på Timas kommentar.

   Hej Tima!
   Men åh, gud vad kul 🙂 Älskar HT
   Ja precis, i och med mitt jobb så måste jag testa olika produkter. Det är verkligen inte något som varken jag eller HT rekommenderar men precis som du säger så gäller INTE garantin om du använder andra produkter. Men självklart går det att använda andra produkter, kan inte nämna några som INTE fungerar för jag vet faktiskt inte det 🙂 Men använd salongsprodukter, jag tycker om Redken, Maria Nila och Shu Uemura! Men prata med din frisör som känner ditt eget hår så du får produkter som passar ihop med HT. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-04-01 19:00:09
   Svara
 • Hej!
  Jag ska köpa en plattång från Ghd, men vilken modell ska jag satsa på? Det är ju en djungel och jag fattar inte vilken skillnad det är på dem. Vilken är bäst för ett tunt fint hår?

  Med vänlig hälsning, Linda

  Linda 2016-03-31 20:49:43
  Svara
  • Svar på Lindas kommentar.

   Hej Linda!
   Åh vad roligt, då kommer du investera i någonting riktigt bra 🙂
   Jag tycker att ”Platinum” tången är rikligt bra, lätt att jobba med och passar alla.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-04-01 18:54:17
   Svara
 • Hej! Som jag förstått det så gillar du Kevin murphys produkter, och det gör även jag! Dom har ju också schampo och balsam för blondt hår, är det något du rekommenderar? Sen är jag sugen på att prova oljan Young again, men undrar vad du tycker om den? 🙂
  Tack för en grym blogg med grymma tips!
  Ta hand om dig, kram 🙂

  Jennifer 2016-03-31 20:40:48
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Hej Jennifer!
   Ja precis, jag tycker alla produkter från KM är jättebra. Har du blont hår och vill hålla den kalla och fräscha blonda tonen så kan du absolut använda KM’s blonda serie. Jag har skrivit mycket om den oljan, du kan söka på namnet i sökfältet på bloggen så kommer mer info upp 🙂 Jag tycker den är kanon för dom som har tunt/fint hår för att den är inte så tung och ”oljig”. En olja för normalt hår kan man säga, har man ett torrare (skadat) hår så skulle jag använda en annan. Roligt att du tycker om bloggen 🙂
   Stor Kram

   Elin Johansson 2016-04-01 18:53:00
   Svara
 • Hej

  Jennifer 2016-03-31 20:37:45
  Svara
 • hej jag mailade dig precis hoppas du kan maila tillbaka 🙂 katastrof med mitt hår, men älskar din hårfärg riktigt snygg

  linda 2016-03-31 19:54:09
  Svara
 • Hej! Kan man använda silver serien som brunett och man vill ha en kall nyans utan rött?

  Catharina 2016-03-31 19:43:25
  Svara
  • Svar på Catharinas kommentar.

   Hej!
   Som jag precis skrev i inlägget så kommer ingenting hända om du använder silvershampo på ett mörkt hår. Ju mindre pigment i håret desto mer kallare resultat 🙂 kram Elin

   Elin Johansson 2016-03-31 19:50:17
   Svara
 • Tur man gillar guldblont hår så slipper man tänka på det haha.

  PS. I första tycket står det Torrschampo istället för Silver. Blev lite förvirrad först. DS

  ErikaJ 2016-03-31 18:05:40
  Svara
 • Intressant läsning!! 😀

  Marike 2016-03-31 11:25:02 http://nouw.com/speedoflife
  Svara
 • Skulle tona håret guldblont igår (själv) blev mörkare och nu vill jag inte ha det så mörkt kan jag köpa en blondare ton o tona det redan blondare idag
  eller förstör det håret? det var en sådan toning som håller i 6 veckor.
  Kan man gå till salong o få bort denna toning och göra slingor redan nu?

  Bibi 2016-03-31 10:09:22
  Svara
 • Schamponerar du tre gånger per tvätt? Varför? Går det inte åt massa extra produkt då? Varm kram

  Linda 2016-03-31 08:48:56
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!