Baby-Bangs Trend

Hej vänner! 

Jag har skådat en ny trend ”over there” som jag ville ta upp med er. Den heter ”Baby-Bangs Trend” och är en kort, minimalistisk lugg som ska vara rätt kort och passar till alla hårtyper. Jag har sett mycket stora, lockiga hår som bär denna mini-lugg och det kallas nu ”A shaggy lob” med en ”Baby-Bangs”. Ni förstår, haha det finns namn för allt. Men jag tycker det är roligt, allt som låter snyggare än vad det är vill alla ha. Att ha lugg har blivit mindre populärt senaste året och jag kan inte förstå varför? Visst, det är inte alla som passar i lugg men kan halva mode-eliten i USA passa i det så bör vi skandinaver också bära upp det. Eller hur?

bangs

Photo: Shai Amiel  & Margaux Brooke

lob

Photo: Colleen Duffy & Buddy Porter

Vi har sett långa, tunga, nyckelbenskorta lobar senaste åren men nu ska vi klippa av håret lite mer. Håret ska gärna lämna kroppen och uppklippningen ska vara ett alternativ. Sen har vi den vanliga loben men topparna ska vara tunnare. Sned eller mittbena spelar ingen roll men nu ska ansiktet fram mer och våga klippa upp håret om du väljer en lob.

Önskemål till frisören?

1. (t.v) Fråga frisören efter en klassik bob med en soft uppklippning.
2. (t.h) Fråga frisören efter en framåtlutat lob, väldigt lätt uppklippning och texurerade toppar.

mikaela

Här min favorit-lob-klippning på min underbara kund Mikaela!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Åh vad glad jag blev när jag såg det här inlägget! Klippte en Bettie Page-lugg för nån vecka sen efter att ha varit lugglös i fyra år. Roligt att det börjar bli trend med kort lugg! 😀

  Amanda 2016-04-05 01:26:03
  Svara
 • Är inte en lugg väldigt svår att sköta…Kan du inte berätta vilken ansiktsformern som passar för olika luggar vore kul.
  Vore kul om du visade en kund du klippte varje dag istället för så mycket produkter…Tycker jag iallfall. Men din blogg är underbart fin och intressant.

  Bibi 2016-04-04 15:53:13
  Svara
 • Väldigt uppskattat med ”önskemål till frisören”, fortsätt gärna med det 🙂
  Kram!

  Jennifer 2016-04-04 14:36:43
  Svara
 • Va smart med ”Tips till frisören”-grejen! 🙂
  Måste bara fråga en sak om ditt botox-besök: Gjorde det ont att göra vid kråksparkarna bredvid ögonen? Jag tog själv modet efter att du skrev om ditt första besök och gjorde argrynkan mellan ögonbrynen. Gjorde även fillers också då jag redan hade en rynka där. Bästa jag gjort!! 🙂 Tack för inspirationen! Är dock lite feg så hade emblasalva på huden innan hehe. Kram

  Maria E 2016-04-04 10:57:20
  Svara
 • Hej Elin! Jag ska jobba på en färja i sommar och jag undrar om du har några tips på hur jag bäst ska vårda mitt hår i en miljö med torr luft och enbart luftkonditionering. Jag måste dessutom ha håret uppsatt eftersom jag jobbar nära mat. För tillfället försöker jag tvätta håret så sällan som möjligt (ungefär 2 gånger i veckan) och använda bra schampoo och balsam samt hårolja. Skulle vara kul om du hade något tips, eller om jag bara ska fortsätta på samma sätt! 🙂

  Minna 2016-04-04 10:36:33
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!