Planera din hårrutin varje vecka

Hej på er alla! 

Vi planerar hela våra liv hela tiden. När vi endast ska försöka boka en tid för att fika med vännerna så måste det alltid kollas i kalendern först eller ska vi hinna få till träningen så måste det också planeras in i minsta detalj. Jag kan tyvärr skriva under att jag är en av dom människorna, jag planerar till och med min hårrutin. Många frågar mig hur jag lyckas endast tvätta håret 1-2 gånger i veckan och vad jag gör däremellan. Jag tog fram min kalender och skrev hur en vecka ser ut för mig. I vanliga fall har jag allt i huvudet men när jag fick skriva ner det så blev det mycket roligare.

IMG_8099

Jag kallar allt jag gör med mitt hår för ”Hårkärlek” och allt jag gör med mitt hår är kärlek. Jag vet precis vad som krävs att få ett fint och friskt hår, det kommer inte gratis och allt handlar om sunt förnuft. Klipper du inte dig regelbundet, använder dåliga produkter för ditt hår, återfuktar inte håret eller har en plan (precis som vi har för kroppen/hälsa) så kommer du inte heller få ett fint hår. Enklare än så blir det inte (:

1. Nu skrev jag tvätt två gånger i veckan så ni ska kunna relatera till mitt tänk. Jag fixar alltid håret flawless på söndagar (efter vårdrutinen) och bättrar på lockarna på måndagsmorgonen.

2. På tisdagen sprayar jag lite torrschampo i hårbotten, lockar till några delar som förfallit över natten. Ser flawless ut på tisdagen också!

3. På onsdagen känner jag att botten börjar bli lite fet men resten av håret är lockigt och fint fortfarande. Då sätter jag upp håret i en ”Half Bun”, den enklaste och snyggaste frisyren att göra en vanlig onsdag. Vill ni veta hur man gör, jag har gjort en video på det HÄR. Gömmer bort allt fett och du får fortfarande ha längderna flawless. På kvällen här kan du välja att tvätta håret, helt valfritt.

IMG_8100

4. På torsdagen så passar jag på att platta igenom håret. Eftersom jag har haft lockigt och halvuppsatt hår så passar jag på att variera när håret är nytvättat och fluffigt av volymföningen jag gjorde efter tvätten kvällen innan. Fokuserar på olja och vård på längderna!

5. På fredagen är det dags för en hög ponytail. Håret är fortfarande rakt från torsdagen och jag tuperar, tar hjälp av ett torrschampo med stadga i och en svinborste så jag får upp håret ordentligt. Låter några hårdelar hänga mot ansiktet och rockar fredagen på jobbet. Vill jag gå ut på en AW på kvällen så behöver jag inte bry mig om håret och fokusera på att ta med mig lite extra smink till jobbet och bättra på innan jobbdagen är slut.

IMG_8101

6. På lördagen är det sovmorgon och tagga till fest eller middag med tjejerna. Då ser jag till att börja fixa håret i tid, lägger upp håret på värmespolar medan jag sminkar mig. Lockar hela håret steg för steg, hur du lockar håret på riktigt visar jag HÄR. Avslutar med vaxspray eller hårspray och har en hell of a night med kära vänner.

PS: Många skulle vilja tvätta håret på lördagen innan man ska ut. MEN, jag väljer att tvätta håret på onsdagen för att håret inte ska vara nytvättat på lördagen jag ska ut. Stylingen håller i 1 timma om håret är nytvättat, om håret inte är tvättat på några dagar så kommer stylingen hålla hela kvällen/natten på lördag. Tänk på det ni som tycker att stylingen inte håller, när tvättade ni håret?

7. ÄNTLIGEN SÖNDAG! 
Man kanske är bakis, luktar lagomt unket från utekvällen dagen innan och det är dags att ge håret kärlek. Jag hoppar in i duschen, sköljer håret lite lätt, masserar in hårolja i hårbotten i några minuter. Så du verkligen känner stimulansen och blodet flöda. Sköljer, börjar schamponera några gånger, inpackning 15-30 minuter, skölj, balsam, skölj, kallvatten.

Applicerar leave-in, olja och borstar igenom hår/hårbotten. KLART!

elin5

IMG_3920

IMG_3506

valerie

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Kanske en dum fråga, men varför ska man borsta just hårbotten? 🙂

  Sara 2016-10-10 09:36:19
  Svara
 • Hej!
  Sjukt bra med rutiner!! Men undrar en sak.
  Jag sköljer alltid med kallvatten efter tvätt. Har dock superkrulligt hår så efter tvätt ”rakfönar” jag håret så gott jag kan, varmt med fön och avslutar med cold shot funktionen på fönen. Sen står jag och plattar på 180 grader i 45 min. Vet att all värme sliter på håret men undrar om det inte också sliter att utsätta det för värme, kyla, sen värme, kyla och sen värme igen?
  Skulle vara så tacksam för svar!
  Kram E

  Elida 2016-04-07 19:54:48
  Svara
  • Svar på Elidas kommentar.

   Hej Elida!
   Eller hur 🙂 Älskar rutiner.
   Ja, du utsätter håret för rätt mycket slitage i längden. Jag brukar alltid tänka att ju mer du upprepar samma slitage desto värre är det. Alltså om du endast tvättar håret en gång i veckan, stylar håret som du beskriver och kanske bättrar på lite då och då så tycker jag det är okej. Men om du tvättar håret 3 gånger i veckan och gör samma styling varje gång så kommer ditt hår inte palla i slutändan 🙂 Förstår du hur jag menar? Du gör helt rätt för att nå den stylingen du vill men tänk på att använda produkter som verkligen vårdar och hjälper dig att uppnå önskat resultat. Så tänk sunt förnuft och lär känna ditt hår 🙂 Hoppas du förstod. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-04-11 13:28:21
   Svara
 • Vilket roligt inlägg! Jag önskar se en tutorial på hur du gör halvuppsättningen med fyra ”knutar”. Finns det? 🙂

  Julia 2016-04-07 10:22:08
  Svara
 • Såå bra inlägg verkligen!! Såg att du använder balsam efter inpackningen, ska man börja göra det alltså? Jag sköljer bara med kallvatten efter inpackningen. 🙂

  Michelle 2016-04-05 11:47:15
  Svara
  • Svar på Michelles kommentar.

   Tack snälla 🙂 Man får göra som man vill, bara kallvatten fungerar utmärkt det också. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-04-05 11:52:32
   Svara
 • Använder du hårolja och lägger inpackning på dina extensionsfästen?

  Tima 2016-04-05 01:06:59
  Svara
 • Åh vilket roligt inlägg! Och så smart, ska definitivt börja skriva ned mina hårrutiner 🙂
  Kram!

  Jennifer 2016-04-04 18:59:54
  Svara
 • Åh vilken fin kalender. Vart har du köpt den?? Måste ha den!!!

  Amanda 2016-04-04 18:49:08
  Svara
 • Såååå smart! Är ju ett planeringsfreak så detta känns direkt som nåt för mig! Vart kommer din fina kalender ifrån? Kram

  Jennifer 2016-04-04 17:50:20
  Svara
 • Hej!
  Tack för en inspirerande blogg 🙂
  Tänkte fråga hur du gör med håret på natten för att behålls så mycket frisyr som möjligt? Kör oftast med LillaMy-knuten och det funkar bra för frisyren tycker jag men är rädd att det skadar, hörde något om att det finns risk att hårfästet stiger alt hämmar tillväxten.
  Tänkte också höra om det är dåligt för håret eller hårbotten att tvätta håret mer sällan än en gång per vecka? Tex att det blir för myckey produkt i hårbotten.
  / Ia

  Ia 2016-04-04 17:39:04
  Svara
 • Åh vad smart att skriva upp sin hårrutin om man har mycket på schemat. Lärt mig något nytt,inte visste jag att stylingen håller längre om håret är otvättat. Tack för tipset ska verkligen komma ihåg det nästa gång. Elin ditt hår är så snyggt! Älskar din blogg och alla tips du ger. Kram 🙂

  Evelinn 2016-04-04 17:05:21
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!