Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Brun Ombre – Dina önskemål hos frisören

hair

Det låter ju jättekonstigt, ”Soft Kontrast” – eller hur? Ni som hängt med mig länge vet att jag älskar två dominanta drag som blandas ihop med varandra. Det är verkligen ingen annan som tänker på det förutom jag. När jag förklarar vad jag gjort för kunden när jag är klart så tror jag dom tycker jag är lite knäpp när jag börjar snacka om mina tokigheter från huvudet. Detta magiska hår är en av dom hår som är jättesvårt att jobba med. Det är tjockt, grovt, lockigt, torrt och färgen släpper gärna snabbt. Men jag ger mig inte, alltså hår som inte vill dit jag vill får jag mani på och testar oftast olika saker varje gång med.

IMG_7786

Detta är en klassisk ”Bronde” och den sitter på min underbara kund Linneá. En mörk botten, soft (men skarp) övergång mellan färgerna och en blandning av kallt och varmt. Alla dessa blandningar mellan mörkt till ljust, kallt och varmt gör att vi förvillar hennes grova, torra och frizziga hår. Men visst är hennes hår magiskt fint? Jag älskar att styla hennes hår, rundborstar och locktång!

bronde

Önskemål till frisören:

1. Du vill ha en Bronde, alltså en brun ombre

2. Du vill ha en mörkare (mörkbrun), kallare bottenfärg

3. En soft övergång mellan färgerna

4. Längderna ska vara mocca/ljusbruna och vissa delar ska gärna vara ljusare än andra.

5. Ljusa partier mot ansiktet.

6. Klippa av det som är slitet, en passande uppklippning för ditt hår och en parted bangs mot ansiktet

7. Du vill bli volymfönad med rundborstar och avsluta med att locka några delar med locktång.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • En sån klassiskt vacker look

  ErikaJ 2016-04-07 16:02:34
  Svara
 • Hej hej! Måste bara säga att jag älskar att du börjat skriva ”önskemål till frisören”!! Så himla bra för det är så svårt för oss kunder att förklara hur vi menar ibland. Verkligen toppen!
  Kram kram

  Amanda 2016-04-07 12:19:56
  Svara
 • Sååå fint! Jag har asiatiskt hår – alltså grovt, strävt, blir lätt frissigt. Och svart såklart. Dock inte kolsvart utan svart med brunt i. Kan man göra en typ av ”bronde” eller ombre på asiatiskt hår? Och i vilka färger isåfall – jag vill ha lyster och så att det syns men inte för skarp skillnad mot det svarta.

  Anna 2016-04-07 11:51:44
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!