Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

Ska man sova med knut på huvudet?

LÄSARFRÅGA

Hej!
Tack för en inspirerande blogg 🙂
Tänkte fråga hur du gör med håret på natten för att behålls så mycket frisyr som möjligt? Kör oftast med LillaMy-knuten och det funkar bra för frisyren tycker jag men är rädd att det skadar, hörde något om att det finns risk att hårfästet stiger alt hämmar tillväxten.
Tänkte också höra om det är dåligt för håret eller hårbotten att tvätta håret mer sällan än en gång per vecka? Tex att det blir för myckey produkt i hårbotten.
/ Ia

Hej du! 

Tack snälla, kul att du tycker om bloggen 🙂

Jag sover alltid med utsläppt hår. Jag vill ha så lite som stör eller kan störa hårets textur som möjligt. Jag lägger upp håret kudden så jag inte ligger på håret. Sen är det självklart att jag rör på mig i sömnen men jag lyckas alltid vakna med håret på ena sidan, vet inte om jag lägger till håret av ren vana när jag vänder på mig. Jag skulle aldrig i hela mitt liv sova med tofs, knut eller liknande. Dels för att jag inte vill tvinga mina hårsäckar åt ett håll i 8 timmar, ligger och trycker på dragningen samtidigt samt så utsöndrar vi väldigt mycket värme från huvudet när vi sover och jag vill att min hårbotten ska få andas samt växa i den riktigt som är tänkt för oss människor.

Sen för längdernas skull, att ha en snodd kring våra oftast torra, sköra och färgbehandlade hår är som gjord för onödigt slitage. Har ni funderat någon gång på varför vi har kortare hårstrån mitt på huvudet? Eller varför topparna blir skörare och skörare fast du använder bra produkter? Oftast är det för att vi sover med uppsatt, knut eller liknande. Vi skaver så mycket på håret och då blir stråna tunnare, tunnare som sedan går av.

Nej det tycker jag inte. Jag brukar börja med torrschampo ca två dagar innan tvätt, tidigare dagar har jag inga produkter i håret och håret får andas och leva sitt egna liv. Men använder man torrschampo, volympuder eller liknande i hårbotten varje dag så skulle jag tvätta håret oftare. Jag tycker att hårbotten ska få sköta sitt och ju mer vi tvättar håret så vet inte hårbotten hur mycket talg den ska producera så oftast blir håret mer fett ju mer vi tvättar för hårbotten vill alltid smörja in sig.

Hoppas du fick lite svar på dina frågor!
Kram Elin 

_MG_5317

TIPS: 
Smörj in topparna med olja varje kväll innan läggdags så kan oljan verka över natten och motiverar frizzighet, torrhet och slitage!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Jag har hår enda ner till svanken, sover alltid i knut, kan inte ens ha tovs
  utan måste va knut, fastnar annars när jag sover, väcker sambon för
  ja dränker han i hår + min sömn blir bättre när jag slipper vakna av att håret fastnat bakom ryggen. Dock drar jag aldrig åt hårt, utan ganska löst så håret kring hårbottnen. Och mitt hår är jätte fint och attans bra
  volym på 😉

  Therese 2016-04-15 09:04:01
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   VA? Åh, stort grattis till ditt hår. Men du, jag förstår dig helt. Hade jag ditt hår så skulle sova med en lös knut eller en lös fläta – för annars måste det bli varmt på sommaren 😉 Stor Kram

   Elin Johansson 2016-04-15 23:07:54
   Svara
 • Tack snälla för ditt svar och för att du tog dig tid att svara så utförligt. Aldrig mer knut på natten! Tack igen för bästa bloggen 🙂 Kram Ia ❤️

  Ia 2016-04-14 16:56:08
  Svara
 • Skulle aldrig sova med utsläppt hår, det drar så onödigt i det när man vänder sig i sömnen, och trasslar lätt till sig. En lös fläta med mjuk snodd är absolut det bästa! =)

  Fia 2016-04-11 17:27:08
  Svara
 • Avfärgning är en slags blekning så det kommer att bleka håret. Rekommenderar att du går till frisör för att göra detta 🙂

  Emelie 2016-04-10 15:11:26
  Svara
 • Jag har nailhair och sover alltid med en lös fläta, men jag undrar om det finns något annat sätt jag kan ha håret på under natten?
  Undrar också om det finns något sätt att hålla håret någorlunda rakt under natten så man slipper platta om hela håret på morgonen? Hur gör du när du har rakt hår?

  Josefine 2016-04-09 10:00:13
  Svara
  • Svar på Josefines kommentar.

   Hej Josefine!
   Jag brukar som sagt alltid ha utsläppt när jag sover, fläta går bra det också. Nja, det blir nog format ändå för att vi svettas mycket under natten och håret formar sig lätt då. Så det är bara att platta till dom delar som blivit böjda under natten 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2016-04-11 13:10:38
   Svara
 • vad anser du om att sova med fläta då? 🙂

  Jenny 2016-04-08 22:41:26
  Svara
  • Svar på Jennys kommentar.

   Hej Jenny!
   Fläta går också bra, men du måste ändå fästa flätan med en snodd längst ner på topparna (där håret är som skörast). Men en lös fläta eller en lös ponytail mot nacken är helt ok 🙂 Kram Elin

   Elin Johansson 2016-04-11 13:12:04
   Svara
 • Jag har tänkt att en ska/bör sova med fläta ju, hmm.

  sandra 2016-04-08 17:54:07
  Svara
 • Hej elin, tack för en sån fantastisk blogg 😀
  Har faktiskt en liten fråga, jag vet att du förespråkar att man tvättar håret så sällan som möjligt men OM man måste tvätta det varje dag av olika andledningar hur tycker du bäst man ska ha hand om det och vad för produkter kan du rekommendera?

  Michaela 2016-04-08 02:05:26
  Svara
 • Alltså Elin – TACK för att du hela tiden tipsar om Pureology! Jag köpte serien för skadat hår, och är så himla kär i produkterna. Love it. Och jag undrar förresten – om jag är naturligt brunett men har haft lite alla möjliga färger i håret de senaste 2 åren och gör en avfärgning (på nu mellanbrunt hår) – skulle det bara avlägsna alla konstgjorda pigment eller bleks håret en aning? Frågar för att jag gärna vill ha metalliskt gammelrosa hår.

  Cecilia 2016-04-08 00:32:50
  Svara
 • Om man sover med lös fläta med invisi bobble från kicks? Sådana toffsar som sitter löst 🙂

  Moa 2016-04-07 21:44:36
  Svara
 • När jag sover utan att sätta upp håret så vaknar med en stor dreadlock-kaka av nackhåret. Så jag sätter upp i ultrahög LÖS knut. Den brukar hamna på sniskan under natten, för jag rör mig så himla mycket när jag sover. Men bättre än att trassla in sig i det håret som skall vara överst, och som alltid slits så mycket ändå.

  FIT by Emma Hå 2016-04-07 19:51:31 http://fitbyemmaha.com
  Svara
  • Svar på FIT by Emma Hås kommentar.

   Hej!
   Man får göra precis som man vill och vad som passar en själv 🙂 Funkar det på dig och håret inte tar skada av det, TOPPEN 🙂 Kör på! Kram Elin

   Elin Johansson 2016-04-11 13:29:05
   Svara
 • Men att sova med fläta på sidan är väl bra? eller sliter det lika mycket?

  Vickan 2016-04-07 17:02:38
  Svara
 • Jag har en fråga angående håret på natten. Jag har nailhair och undrar om jag kan sova med utsläppt hår. Just nu sover jag med en lös fläta

  Evelinn 2016-04-07 13:41:35
  Svara
 • Men vad olika det kan vara! 🙂 Min frisör tipsade mig om att just sätta upp håret i en lös knut när jag sov, just för att mitt överhår och topparna skulle få mindre slitage. (Mina fina hårstrån behövde ytterligare skjuts än vad den goda hårvården i övrigt kunde ge.) Och jag märkte på sikt så pass stor förbättring, att jag fortsatte med detta. Dock ska väl nämnas att knuten är väldigt lös, snodden väldigt mjuk och jag upplever aldrig att det drar i hårsäckar/hårbotten eller att det känns tätt i hårbotten. Men å andra sidan är mitt hår tunt av naturen och underhåret slits inte lika lätt som överhåret. Den här lösningen har därför fungerat bra för mig. Men jag förstår att det inte behöver vara så för alla och frisören gav ju just mig personligen detta tips, efter att ha ”följt” mitt hår ett tag. 🙂
  Kram på dig

  Rebecca 2016-04-07 12:02:19
  Svara
 • Om jag vill behålla nån slags tämjning och frisyr på håret så är två Leia-knorrar på skallen med tygsnodd nödvändigt. Jag blir väldigt varm när jag sover och vaknar alltid med ett underhår som har krusat sig.
  Då blir det lite pest eller kolera, sova med bollar eller locka/platta varje dag. Vilket är att föredra då?

  Annika 2016-04-07 11:20:08
  Svara
Elin Johanssons webbshop
Dölj
metro mode weekly

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!