Önskemål hos frisören

Hej mina vänner!

Hur mår ni? Som många kanske ha märkt så har jag börjat skriva ”Önskemål hos frisören” på vissa bilder jag har gjort på mina kunder. Vad jag har märkt så är det väldigt svårt att formulera sig hos frisören. Jag pratar mycket om kemi, frisör och kund måste samarbeta för att få ett lyckat resultat. Sen måste jag påpeka att vi har olika utgångslägen och hårtyper vilket kan sätta käppar i hjulet för våra önskemål. Men jag tänkte ge er lite tips på vad ni kan säga till frisören och därifrån kunna skräddasy önskemålen till just ditt hår. Jag tar endast med några alternativ, men tycker ni om tipsen så kan jag fortsätta med dessa ”Önskemål hos frisören”

 Hoppas ni tycker om tipsen  

ombre 4 koppar guldmoccablont

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Bra skrivet. Sedan får man komma ihåg att i stort sätt alla färgtekniker är tidskrävande och därmed dyra. Dessutom är flera av dom inte så fina efter 5-6 veckor, med utväxt, utan måste frächas upp.
  Den platina-blonda varianten tål dessutom inte alla hår. Även om man använder Ola-plex eller Fibre-plex.
  Jag tänker på tjejen som fäller mycket t.ex.

  Pelle 2016-04-19 09:24:24
  Svara
 • Mera, mera, mera! Både färg och klippning!

  Marianne 2016-04-16 09:44:05
  Svara
 • Jag har PRECIS Precis preciiiiiiis hittat både till Elins blogg och youtube kanal!
  Så jag absolut inte hunnit titta igenom allt hon gjort
  ännu! Och hur ska jag då veta att min fråga redan är svarad på?! Tog en chansning att ställa en fråga, det var inte meningen att Elin skulle sucka och tycka ”Gud vad jobbigt med människor som intresserar sej för min blogg och faktiskt värdesätter min expertis”
  Men jag ber så hemskt mycket om ursäkt och kommer aldrig fråga något på en social media igen!
  Point is taken/ Ingela

  Ingela 2016-04-15 21:12:47
  Svara
  • Svar på Ingelas kommentar.

   Hej Ingela!
   Du är varmt välkommen till hårfamiljen 🙂 jag förstod inte riktigt vart du ville komma med denna kommentar men jag är jätteglad att du hittat hit. Men jag har aldrig suckat eller klagat för någonting 😉 alla får ställa en fråga och kan jag svara på den så gör jag alltid det i mån av tid. Bloggen är för mina läsare så det vore konstigt annars 🙂 men vissa enskilda fall är svåra att svara på för man måste oftast känna personen och känna på håret för att kunna ge ett bra svar. Du kan söka på precis vad som helst i sökfältet så har jag svar på der mesta 🙂 ha en bra kväll. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-04-15 21:49:00
   Svara
 • Hej Elin! Vad finns det för orsaker till håravfall? Jag tycker att jag själv tappar mycket hår. Är 16 år. Efter varje gång jag tvättat håret ligger det en klump av hår i silen. Kan man göra något åt det eller är det genetiskt? Tacksam för svar. Älskar din blogg och läser den varje dag.

  Julia 2016-04-13 18:34:03
  Svara
 • Hej Elin! Superbra tips! Du skriver ju att den platinablonda färgen inte får bli för grå eller violett och därför undrar jag hur en platinablond färg ska underhållas? Funkar det med silverschampoo eller förstör man snarare färgen då?

  Kram och tack för all kunskap du ger!

  Tina 2016-04-13 17:04:56
  Svara
 • Kanon!! Precis vad jag behöver. Har härom dagen printat ut bilden du lade upp i inlägget om brun ombre. Jag ska ta med den som inspiration till min frisör nu på fredag. Men en fråga; kan man göra en snygg ombre på mitt svarta asiatiska hår? Kvalitén är ju grov och sträva hårstrån, mitt hår är svart men inte kolsvart snarare mörkmörk-brunt.

  anna 2016-04-13 16:43:25
  Svara
 • Kanonbra! Printade härom dagen ut en bild från din hemsida som jag ska ta med som inspiration till min frisör på fredag – den med brun ombre. Däremot har jag svart asiatiskt hår. Kan man göra en snygg ombre på denna typ av hår (svart men inte kolsvart mer mörkmörkbrunt, grova strån som lätt blir frissiga)?

  Anna 2016-04-13 16:41:00
  Svara
 • Ingela – ett tips till dig och andra som ställer samma frågor -läs gamla inlägg. Man kan inte förvänta sig ett nytt inlägg för varje fråga man har.

  ErikaJ 2016-04-13 14:45:22
  Svara
 • Hej, tänkte bara säga att det här var hur bra som helst!
  Har hos två frisörer det senaste ett och halvt åren försökt få fram att jag vill ha precis som den askiga ljusbruna. Ena gången blev det resultatet en ordentlig ombre i väldigt mörk/ljus färg. Den andra gången rödaktig botten med sönderblekta toppar. (Trots att jag visade inspirationsbilder liknande denna) Ska prova en ny frisör om två veckor och ska visa detta 🙂 Hoppas på bättre lycka då 😛

  Rebecka 2016-04-13 13:26:44
  Svara
 • Hej Elin! Jättebra inlägg du skrivit! Dock så undrar jag, jag har mörkbrunt hår och önskar få det något ljusare med lite skiftningar, jag vill liksom att det ska hända något i håret och inte bara vara en helfärg. Hur förklarar jag detta för frisören? Vissa brukar säga att mitt hår gränsar till svart, och jag är nöjd med min hårfärg men vill spice it up så det ser mer spännande ut. Tack 🙂

  Veronica 2016-04-13 12:29:41
  Svara
 • Jätte bra guide till nästa frisör besök!
  Men jag har en fråga, min locktång sjunger på absolut sista versen, så nu MÅSTE jag köpa en ny!
  Men Gud vilken djungel… snälla…. vad använder du för någon? Dina lockar sitter ju så bra! Och vad kan man använda för pre produkt så de sitter ännu bättre?
  Tack för värdens bästa blogg!

  Ingela 2016-04-13 10:33:46
  Svara
 • Jag blir jätteglad när jag läser det här! Otroligt bra att ta till vid frisörbesök! Tack.

  Cecilia 2016-04-13 08:40:58
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!