Skydda hår och hud i sommar

Hej vänner!

Hur mår ni? Jag påbörjade detta inlägg innan allt hände så jag vill verkligen tipsa er om detta. Ni vet hur viktigt det är att skydda hud och hår i solen och jag har skrivit ett stort inlägg för 1,5 år sedan om hur jag tänker under sommaren och semester till varmare breddgrader – ni kommer till inlägget HÄR. Det är lite gammalt men det är på ett ungefär på hur jag tänker. För ett tag sen kom ett pressbud hem som innehöll ett sol-kit från Rituals. Jag som älskar Rituals visste inte ens att dom hade solskydd för håret? Hur dåligt är inte det? Haha.

IMG_8912

I pressbudet så låg det också en jättefin sjal som jag definitivt ska lägga över håret när jag solar i sommar. Jag tycker oftast det är viktigast att skydda hårbotten hos solen för det gör så ont att bränna hårbotten. Sedan när man fjällar (flagnar) så ser det inte så roligt ut på kläderna.

TIPS: Massera in vanlig solkräm för ansiktet i hårbotten innan du går ner till stranden. Jag tycker det fungerar, dock så ser man lite flottig ut i håret men vem orkar vara snygg på stranden? (:

TIPS: Spraya solskyddsfaktor i håret och applicera lite vårdande olja (som innehåller UV-skydd) på längderna så är du redo för stranden.

TIPS: Hatt eller keps är rikligt smart att bära, skyddar både hårbotten och längderna.

IMG_8919

Dessa produkter doftar så fräscht och gott. UV-sprayen för håret gör även håret glansigt och fint (: Den kostar 165 kr och finns att köpa HÄR.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin!
  Jag läser din blogg hela tiden, du är super! 🙂
  Jag håller på att leta efter solprodukter till håret men jag vill helst undvika sulfater, parabener och silikoner. Vet du något bra märke? Jag har letat men inte lyckats hitta något än!
  Kram och lycka till med allt (:

  Sara 2016-05-26 11:50:27
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej Sara! Åh vad roligt, glad jag blir. Om du skrollar lite längre ner så tipsar jag om solskydd från Rituals. Eller så kan du söka på ”uv-skydd” i sökfältet så kommer massor med tips upp. Stor kram på dig <3

   Elin Johansson 2016-05-26 12:39:13
   Svara
 • Hej Elin! Först vill jag skicka en stor kram och säga att du inte behöver svara på detta just nu! Utan när du har ork till det <3 men jag undrar om dessa "hair macarons" är dom verkligen bra att sova med som alla skriver?

  Nathalie 2016-05-18 09:12:20
  Svara
 • Hej vill bara säga att du just lärde min mamma och göra en fiskbensfläta . Världens bästa förklaring så enkelt som du sa och visade var de ingen match . Vi försökte igår efter massa tips då gav vi upp . Nu gick de på 1a försöket 🙂 stort tack för de hälsar mor och dotter 🙂

  Ellen 2016-05-13 21:27:30
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!