Vilka kläder är passande att jobba i som frisör?

Hej vänner! 

Vet ni, jag fick ett roligt mail från en av er som frågade mig vad som egentligen är passande att jobba i som frisör? Jag brukar tyvärr inte svara på mailfrågor men jag tyckte denna var så bra. Detta är någonting jag tänker på varje månad när jag går och köper nya svarta jeans för att jag får färgfläckar överallt. En jätteroligt och bra fråga tycker jag.

Men hur tänker jag?

– Jag vill vara bekväm när jag jobbar. Jag vill kunna röra på hela kroppen, upp med armarna när jag volymfönar kundens hår och jag vill kunna sätta/ställa mig upp hela tiden utan att byxorna åker ner. Jag brukar nästan alltid jobba i ett par svarta jeans, en t-shirt på sommaren och en ”vanlig” långärmad tröja på höst/vinter. Självklart varierar det varje dag men ungefär så. Jag ser till att köpa rätt billiga ”bas” kläder som inte kostar mycket för att jag kladdar så mycket och får alltid färgfläckar – oavsett om jag har förkläde eller inte. Då gör det ingenting om jag behöver köpa nya jeans varje månad. Sen jobbar jag i sneakers eller Nike-träningsskor som är bekväma – samt så kommer det inte in hår i skorna.

Det negativa är att man inte känner sig så fin. Jag har mycket fina kläder, kjolar, klänningar, jeans mm som bara skriker ”ANVÄND MIG”. Eftersom jag jobbar 95% av mitt liv så blir det tyvärr inte ofta jag får använda alla mina fina kläder. Det är verkligen tråkigt men jag har förstört så mycket fina skor och kläder innan och detta är priset jag får ta.

Vad är passande att jobba i?

– I mailet fick jag också frågan vad som passande att jobba i, speciellt på sommaren? Vad anses professionellt? Detta är väldigt individuellt och ingenting är rätt eller fel. Alla bär dom kläder som man känner sig bekväm i men jag kan bara prata för mig själv och hur jag tänker.

– Personligen skulle jag aldrig stå i ett linne och jobba – beror självklart på vilket typ av linne. Dels för att vi står så nära kunden och använder hela överkroppen samt armarna hela tiden och jag själv som kund skulle inte vilja ha en armhåla i ansiktet när frisören klipper luggen.

– Sen jobbar jag aldrig i urringat, dels för att bh:n blir full med hår och jag vill inte visa härligheterna när jag böjer mig ner för att plocka upp fönen på golvet.

– Jag har jobbat i klänning och kjol (med bara ben) någon gång men det tar emot mycket. Men är det 30 grader varmt ute så finns det inget alternativ ibland. Det som händer är att jag hela tiden tänker på att inte böja mig ner på ett visst sätt, svårt att sätta mig bra på klipp-stolen samt får jag hår på benen. Det handlar inte om att jag inte vill visa min kropp men jag tycker att visa massor med hud på en arbetsplats inte är passande. Jag kanske är gammeldags men det är bara det jag tycker (:

På vintern har vi inte samma problem, då vill vi mysa ner oss i tjocktröjor och snygga boots. Men på sommaren när det börjar bli varmt och salongen man jobbar på kanske inte har luftkonditionering.

_MG_6683

Men som sagt alla ska jobba i det dom känner sig bekväm med. Alla har sitt sätt att jobba och hur man vill utstråla sig själv (: Om ni har några funderingar eller hur ni tänker kring dresscode som frisör? DELA GÄRNA MED ER!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
11kommentarer
 • ¨Är man under 40 och har snygga ben kan man väll visa dom I snygga shorts och en fin blus till det eller en fin klänning.Hel och ren sa alltid min Mamma och det lever jag efter

  Lisbeth 2016-06-01 02:05:02
  Svara
 • Jag vill helst inte ha på mig shorts när jag jobbar (är frisör) då jag känner att jag visar för mycket, men brukar ha snygga knäbyxor istället så slipper man ha hela jeans på sig. Då är det lite längre än shorts och kortare än vanligt och man slipper ha problem med en lång klänning som släpar i backen eller är bökig när man ska sätta sig på klippstolen 😀

  Johanna 2016-05-31 22:22:41
  Svara
 • Kan verkligen tipsa om lösa byxor i typ svart/beige/marinblått! Väldigt svalt eftersom de är lösa och riktigt snyggt.

  Maja 2016-05-31 19:17:18
  Svara
 • Hej!
  Har en fråga, finns det något bra shampoo eller nån produkt som drar ur toning, ( gjord hos frisör)?
  Har förstått att jag ska köpa produkter som INTE är för färgat hår, eftersom jag inte vill färgen ska bevaras.
  Vet att min frisör använde Wellas produkter till min nyansering, men jag tyckte den blev för mörk och varm och lixom kopprig, hon menar att den tvättas snart ur.. men jag känner mig inte blond längre. Hade typ vitt hår innan som jag ville tona till lite mer naturlig ljus beige. Vill ju inte slinga om på nytt. Eller är det tyvärr så? Har fått en ny tid via deras chef, men vad ska de göra då tro? Vill inte slinga/ bleka mer . Skit att inte känna sig fin.

  Annika 2016-05-31 18:57:35
  Svara
  • Svar på Annikas kommentar.

   Hej Annika!
   Nej tyvärr. Visst du kan testa detox eller djuprengörande schampo med färgen kommer inte direkt bli snygg av det. Mitt tips till dig är att gå till frisören som gör om din färg. Nyanseringarna kan släppa med tiden men tror att du är ute efter en annan nyans än hur det blir. Lycka till nu! Kram Elin

   Elin Johansson 2016-06-02 18:13:01
   Svara
 • Håller helt med i allt du skrev! Älskar långklänkingar och långa kjolar med så det är också ett tips! Det här tycker jag alla i service yrken borde tänka på.

  Bella 2016-05-31 16:45:02
  Svara
 • Jag måste också klä mig propert på jobbet men blir galen av värmen. Har luftiga svarta ”kostymbyxor”, helsvarta klänningar med 3/4 ärm och kjol ner över knäna eller blusar (som ändå har ärm). Förstår att det blir krångligt med hår på kläderna, men långa kjolar / klänningar och lösa byxor borde ju funka. Jag uppskattar inte heller en frisör som visar för mkt hud (just för att man är så nära varandra hehe).

  Ce 2016-05-31 12:45:38
  Svara
 • Min frisör brukar ha en svart långklänning som går till mitten på vaden där bak och ungefär till knäna där fram och med korta ärmar. Det tycker jag passar bra på sommaren 🙂

  Isabelle 2016-05-31 12:22:31
  Svara
 • Långkjol då? Ser rätt bohemiskt ut, men det är väldigt svalt och luftigt på sommaren, och man kan böja sig hit och dit utan att blotta något. 🙂

  Anna 2016-05-31 09:04:48
  Svara
 • Jag håller med dig om klädsel på frisörer. Jag vet flera frisörer som haf urringade linnen, magtröjor,kortkort shorts och sen är ju en frisör naturligt närgående för den måste pyssla med håret. Men mig gör det ganska obekväm när frisören är för lättklädd helt enkelt.

  s 2016-05-31 08:32:24
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!