Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse av metromode.se. Genom att använda metromode.se godkänner du detta.

Läs merJag förstår!

Gilla oss på Facebook

Mina favoriter

SE ALLT

När man är mörkhårig… och vill bli ljusare

moccaa-2

Jag tror alla (mörkhåriga) har varit i den sitsen att man vill bli ljusare i håret men inte bli brandorange/röd i håret. Är man t.ex naturligt svart eller värdigt mörk i sig själv så är det oftast den smällen man får ta. Anledningen är för att det är så mycket pigment som ska ljusas upp samt så är det naturens lag. När vi frisörer får till det handlar det om att ljusa upp håret på rätt sätt samt använda toningen/färger som neutraliserar dom varma pigmenten.

Jag tog hand om min fina kund Linda förra veckan och hon har asiatiskt hår, naturligt svart samt världens finaste hår. Det växer som ogräs också så jag är så avundsjuk. Jag valde att använda mig av hennes egna färg som grund och sedan målade jag på breda pariter (balayage). Oftast gör vi felet att slinga/måla så tunna slingor vilket gör att det ser onaturligt och ”streck:igt” ut. Sedan tonade jag ihop allt med en mocca/ljusbrun färg.

IMG_9146

TIPS: Om man sedan vill fortsätta bli naturligt ljusare med tiden så fortsätter man hela tiden att måla upp håret ljusare. Kanske lägger en bottenfärg (ombre) för att ge håret lite med djup. Jag brukar inte tycka det är snyggt att avfärga eller bleka upp dessa typer av hår på en gång. Det blir oftast poröst, gult/orange och svårt att neutralisera. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

  senaste från Mode

  Elin Johanssons webbshop
  Dölj
  metro mode weekly

  Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!

  Home
  34 kvadrat
  Lifestyle
  Elin Johansson
  Lifestyle
  Henrietta Fromholtz
  Hälsa
  Foodjunkie
  Hälsa
  Joanna Swica
  Lifestyle
  Susanne Barnekow
  Mode
  Pamela Bellafesta
  Mode
  Tyra-Stina Wilhelmsson
  Hälsa
  Fannie Redman
  Lifestyle
  By Momo
  Hälsa
  Josefines Yoga
  Lifestyle
  Makeup by Lina
  Hälsa
  Sassa Asli
  Mode
  Petra Tungården
  Lifestyle
  Tess Montgomery
  Mode
  Paulina Forsberg
  Mode
  Fanny Ekstrand
  Lifestyle
  Marie Serneholt
  Mode
  Emma Danielsson
  Mode
  Mathilda Weihager
  Man
  Niklas Berglind