När man är mörkhårig… och vill bli ljusare

moccaa-2

Jag tror alla (mörkhåriga) har varit i den sitsen att man vill bli ljusare i håret men inte bli brandorange/röd i håret. Är man t.ex naturligt svart eller värdigt mörk i sig själv så är det oftast den smällen man får ta. Anledningen är för att det är så mycket pigment som ska ljusas upp samt så är det naturens lag. När vi frisörer får till det handlar det om att ljusa upp håret på rätt sätt samt använda toningen/färger som neutraliserar dom varma pigmenten.

Jag tog hand om min fina kund Linda förra veckan och hon har asiatiskt hår, naturligt svart samt världens finaste hår. Det växer som ogräs också så jag är så avundsjuk. Jag valde att använda mig av hennes egna färg som grund och sedan målade jag på breda pariter (balayage). Oftast gör vi felet att slinga/måla så tunna slingor vilket gör att det ser onaturligt och ”streck:igt” ut. Sedan tonade jag ihop allt med en mocca/ljusbrun färg.

IMG_9146

TIPS: Om man sedan vill fortsätta bli naturligt ljusare med tiden så fortsätter man hela tiden att måla upp håret ljusare. Kanske lägger en bottenfärg (ombre) för att ge håret lite med djup. Jag brukar inte tycka det är snyggt att avfärga eller bleka upp dessa typer av hår på en gång. Det blir oftast poröst, gult/orange och svårt att neutralisera. 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
0kommentarer

    Metro Mode Club

    SE ALLT
    metro mode rekommenderar

    Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!