Tips till dig som tränar mycket

Hej bästa, underbara ni! 

Hoppas ni mår bra, det gör jag i alla fall. Jag är påväg till tjejerna på Hairtalk som ska hjälpa mig att sätta om mitt hår. Jag har med mig vlogg-kameran så förhoppningsvis ska detta gå bra – önska mig lycka till. Jag kommer inte vara på salongen idag utan det är andra ärenden som står på schemat. Men hur som, jag tänkte tipsa er lite om hår vid träning. Jag tränar på som aldrig förr nu och jag mår väldigt bra av det men jag har märkt att jag alltid planerar min hårvård efter det. Så jag tänkte ge er lite matnyttiga tips som ni kan tänka på.

IMG_9376

Kom ni ihåg torrschampot som jag tipsade om i veckan? Jag börjar verkligen gilla det. 

 1. Torrschampo innan träning
  – Oftast har vi med torrschampo för att spraya på för kung och fosterland efter träningen. Men mitt tips är att spraya innan du ska träna för då preppar du håret inför ett hårt pass på gymmet. Speciellt för dig med rakt hår kan detta fungera jättebra.
 2. Tupera
  – Jag har märkt att när jag har tuperat håret på jobbet och sedan går och tränar så blir inte håret lika fett. Testa att spraya torrschampo och sedan tupera lite lätt med en ”svinborste” innan träningen. Jag tycker att det hjälper.
 3. Träna ute
  – Jag älskar att träna ute. Man blir inte lika varm och håret får svalla fritt i vinden – kanske inte hjälper mot fet hårbotten men jag älskar känslan.
 4. Borsta håret snällt
  – Oftast när vi har tränat klart så skyndar vi oss för att bli klara så fort som möjligt vilket resulterar till att vi borstar sönder håret. Tänk på det, ta det lugnt när du ska borsta håret i blött hår. Håret är som skörast då samt luften är oftast fuktig i ett omklädningsrum vilket gör att håret tar mycket stryk._MG_7321
  En av mina favorithorstar – ”Wet Brush” från HH Simonsen.

   

 5. Tvätta med måtta
  – Jag vet att denna punkt är väldigt individuell och beror helt på hur man är som person samt hur mycket/vad man tränar. Men att tvätta håret i onödan är förödande för håret. Jag rekommenderar alltid två gånger i veckan … Om ni vill veta hur jag planerar min hårvård? Kika in HÄR.
 6. Olja
  – Har alltid med en vårdande olja i väskan. Jag brukar köpa dom där små reseförpackningarna från t.ex Åhléns eller H&M. Häller över lite olja från min stora flaska och ha med mig i väskan. Många märken har redan färdiga resestorlekar vilket är jättebra._MG_5317
  En av mina favoritoljor!

   

 7. Frizz
  – En sak som jag tänkte på är att det som brukar störa mig mest är allt småhår runt ansiktet och i nacken som lockar sig under träningen. Då tänkte jag att om jag hade haft en liten mini-plattång i väskan så hade jag kunnat fixa det snabbt och enkelt. Jag hittade en liten HÄR som kan passa. Har du för kort hår för att sätta upp det så kan detta alternativ rädda dig mycket. Bara platta bak dom frizziga och böjda delarna innan du lämnar gymmet, så smart.

Ville bara dela med mig av några nyttiga funderingar kring hår vid träning. Om ni har några roliga tips som ni har kommit på vid träning så dela gärna med er (: PUSS PÅ ER

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • De dagar jag tränar och det inte är dags att tvätta håret brukar jag skölja det med vatten och ha i balsam i topparna. Är det ok? Eller sliter det också på håret? Tyvärr svettas jag en hel del så vet inte vad annars man kan göra…

  AMD 2016-06-19 13:56:02
  Svara
 • Hej! Jag ska åka utomlands (till Australien närmare bestämt) en längre period med början om en månad, och undrar om du har förslag på hur jag borde ta hand om håret?

  Siri 2016-06-18 07:57:15
  Svara
 • Hej, jag ska till frisören på måndag och fårga håret för första gången på två år. min egen hårfärg är typ lite råttfärgat/mellanbrunt och jag har ganska mörka bryn med mycket hår (använder medium brown på anastasia brow wiz som är nåååågot ljusare än min naturliga färg) nu när det är sommar vill jag gärna ha lite ljusare hår och funderar på någon slags ombre-liknande, ungefär som på dessa bilder http://elin.damernasvarld.se/2015/01/14/mocca-blonde-valkommen/ , kanske något ljusare. Inte riktigt bestämt än.
  Men tror du det kan passa med ljusare hår trots mina mörka bryn, har även bruna ögon och blir väldigt brun nu på sommaren. Eller kommer det bara se fult ut? Förstår om det är svårt att säga såhär utan att ha sett i verkligheten, och ska såklart prata med min friör om det också. Eller har du något annat tips på förändring som skulle kunna passa? 🙂

  Evelina 2016-06-17 11:07:50
  Svara
 • Jag har Hairtalk och använder bara deras produkter. Hur gör du ? kan man använda torrschampot som du skriver om här, det skulle underlätta mina träningsdagar.
  ha en fin helg.

  Nettan 2016-06-17 10:21:24
  Svara
  • Svar på Nettans kommentar.

   Hej 🙂
   Om garantin ska gälla så måste man använda deras egna produkter. Men självklart kan du använda styling, alltså torrschampo och liknande från andra märken. Viktigt att du använder hårvården från Hairtalk bara. I mitt fall är det lite svårt då mitt jobb är att testa olika produkter. Det är en risk som jag får ta. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-06-20 20:19:21
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!