Så använder du en saltvattenspray

God morgon!

Hur mår ni idag? Ni vet ju att jag testar nya produkter varje gång jag gör något med mitt hår. En gång i månaden så väljer jag ut några favoriter och använder dom regelbundet. Vissa produkter tar lite mer tid att få grepp om så om ni inte tycker om en produkt som ni precis har köpt, bli inte bittra. Testa den igen om ett tag eller kom på något annat sätt att använda den på.

En produkt som jag har använt ett tag som jag inte har tipsat er om (än) är Bamboo Beach Summer Ocean Waves. Det är en saltvattenspray med ett speciellt UV-filter som ska motverka skadan från pool, saltvatten samt solen.

IMG_9545

Först och främst så doftar den mango, alltså helt magiskt. Jag använder den på tre olika sätt.

 1. Sprayar i handdukstorkat hår och därefter fönar håret med rundborste.
 2. När jag har lockat håret: Sprayar på varma lockar, kramar i produkten i håret. Låter lockarna svalna helt och sedan drar fingrarna genom håret.
 3. Från handsukstorkat hår: Börjar föna (utan produkter i håret) upp och ner tills håret är ca 60% torrt. Börjar spraya denna spray från längderna och upp. Fönar igen tills håret är 90% torrt, sprayar lite mer och viktigt här är att inte borsta eller pilla på håret samtidigt.

Processed with VSCO with a5 preset

Om jag stylar om punkt 1 så får jag håret såhär: (ovan). Det blir fluffigt, massor med textur och håret får en lite strävare yta. Jag älskar denna spray, den går att använda till så mycket och håret blir bara så fräscht.

Den finns på Sephora och kostar ca 200 kr.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Fan vad snyggt! Glömmer bort att använda saltvattenspray, det blir ju assnyggt! <3 En fråga, tycker du att det går bra att föna hairtalkhåret med rundborste? Jag tycker alltid att det lossnar så mycket hår från mina fästen 🙁 vågar inte riktigt föna med borste.. Har du något tips? 🙂

  Rebecka 2016-07-05 21:47:28
  Svara
  • Svar på Rebeckas kommentar.

   Taaaack 🙂 Eller hur, älskar saltvattenspray.
   Ja, jag brukar föna med rundborste på halva håret ungefär. Från öronen och mot hjässan. Men föna med en vanlig paddelborste tills håret är ca 90% torrt så går du över med rundborsten och gör det sista med den. Testa 🙂
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-07-06 18:54:42
   Svara
 • Hej Elin, Vad snygg du va på den bilden!! Jag älskar när man får till den där sträva känslan så man får snygg volym och styrsel på frisyren, MEN jag vill gärna ha glans också. Gärna i längderna. Har frissigt hår annars så jobbar mkt med att få glans. Går det att komma åt den kombon eller är det en omöjlighet?

  Kram Sara

  Sara 2016-06-29 10:04:17
  Svara
 • Hej Elin 🙂 jag skulle verkligen behöva din hjälp nu. Idag färgade jag mitt hår hos frisören. Vi körde på lite mörkare botten och ljust i längderna. Behöll alltså det ljusa i längderna för jag har vart blond ett tag och körde på en mörkare botten istället för att vara helblond för det tröttnade jag lite på efterssom den där jäkla utväxten kom fram ganska fort 🙂 hehe. Så min fråga nu är vad ska jag satsa på för typ av schampo och balsam? Ska jag köra på ett som ger fukt eller ska jag köra på ett som är färgbevarande. Jag har verkligen noll koll just nu.. skulle verkligen behöva din hjälp 🙂

  Veronica 2016-06-28 20:22:47
  Svara
 • Ang Moroccan oil torrschampot du bloggade om, när/var köper man det?? Måste ha…

  Martina 2016-06-28 17:13:13
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!