Att slinga över en Ombre

Det är mycket foliepaket som yrar på salongen nu. Pinnkammen är min bästa vän kan jag säga. Men det finns en sak som kan vara bra att veta, att det faktiskt går att slinga över en ”Ombre-Light”. Många av mina kunder vill behålla sin Ombre men ändå bli ljusare och inte lägga en ny bottenfärg – hur gör man då kan man ju undra?

IMG_9539

Som ni ser här så har jag använt kundens gamla ombre som grund till mina slingor. Kom ni ihåg att jag tipsade om ”Baby-ligths” förra året? Det är tunna, tunna slingor som jag slingar över en ombre med olika cm från hårbotten. Jag lägger alltså ingen ny bottenfärg utan använder mig utan kundens egna färg samt den gamla urtvättade Ombren som jag la för 3-4 månader sedan.

PS: Ska man göra detta så gäller det att bottenfärgen som lades förra gången matchar och går ihop med kundens egna hårfärg. 

IMG_9542

Här ser ni hårbotten lite bättre. Jag vill fortfarande att hennes längder ska vara väldigt ljusa, naturligt solblekta. Ni ser fortfarande slingorna mot hårbotten men hon kommer inte alls få en marakt utväxt efter sommaren. Om kunden nu vill ha en ny bottenfärg i höst så kommer resultatet bli naturligt och väldigt snyggt. Jag fokuserade på lite mer slingor mot frampartiet för lite mer kontrast. Så ett litet tips på hur ni kan göra om man vill ha kakan och äta den också (:

PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Hej!
  Om man vill klippa sig som isabella, vad säger man till frisören, lob med lite lutning framåt?
  Jag blir inte riktigt nöjd, hos min frisör.

  Sofie 2016-06-30 06:54:04
  Svara
 • Hej Elin! Jag behöver din hjälp. Jag har färgat håret rött i ca 1 år. Färgen jag har är en blandning av Wella Color Touch nr 5/37 och 66/45 som jag använder på utväxten. Jag använder Revlon 556 i hela håret för att få glans och det röda pigmentet. Nu undrar jag hur jag enklast och skonsammast kan gå från det röda till en varm brunare färg med endast lite rött i.
  Tack för all inspiration!

  Malin Ohlsson 2016-06-29 18:09:18
  Svara
 • Åh vad fint! Om man ska klippa en lob eller Bob och färga,är det snyggast att ha en enda färg i håret eller funkar ombre på en lob också ? Är nämligen sugen på en lob men vill ändå ha en ombre.

  Evelinn 2016-06-29 11:53:27
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!