Har jag en beige fobi?

God morgon vänner!

Det är FREDAG – Jag har verkligen längtat att det ska bli helg. Jag ska träffa massor med underbara människor denna helg och jag fick bara feeling helt enkelt. Men igår satt jag och funderade, eller rättare sagt – jag var på Filippa K och shoppade och pratade med hon som jobbade där ett tag. Vi pratade om beiga kläder som är så populärt just nu, allt ska vara beige. Jag stod och flämtade på en tröja som var beige och jag har rätt svårt att bära beiga kläder då jag är blondin. Jag tycker min hårfärg skär sig i vita och beiga kläder, fråga mig inte varför – men så tänker jag. 

När jag hade plockat på mig några plagg som gick till provrummet så märkte jag att 80% av kläderna är just beiga eller ljusgråa?! Men det fick mig att googla, allvarligt – det måste bara vara jag som prioriterar att mitt hår får en bra nyans utifrån vilka kläder jag bär? Jag är verkligen ingen modemänniska, jag tycker om kläder men jag älskar mer kvalitén som dyrare kläder kommer med än modet i sig.

sand

sand1

beige

Men då har jag kommit fram till att ska man bära ljusa kläder, så som beige, ljusgrått eller vita kläder (som blondin) så krävs det tre saker. En fin bränna, mörka rötter (ombre) samt en varmare ton på håret. Så tekniskt sett så har jag lyckats och inte borde oroa mig. Jag bar en beige klänning på midsommar och utifrån alla kommentarer på den bilden så ska jag nog tagga ner med min beiga fobi.

PS: Jag köpte kläderna på Filippa K, även det beiga (: 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • PS. Glömde skriva att jag absolut tror du är superfin i beige! Sofistikerat och lyxigt och kanske är det bara ovant att bära denna färg 🙂 Vill se plaggen på dig!

  sophie 2016-07-02 22:24:32 http://www.rebornlifestyle.com/sv
  Svara
 • Kanske är det så enkelt att beige inte ”pratar med” din personlighet? Rent färgmässigt kan alla bära alla färger med rätt förutsättningar såsom rätt underton i kombination med rätt hårfärg och makeup men oftast är det så att alla har någon färg de absolut känner att de inte kan bära trots detta. Färg ska förstärka och lyfta fram personligheten och är man ex en färgstark, utåtriktad och energisk personlighet kan lågmälda, diskreta färger kännas obekvämt på samma sätt som kraftfulla färger på en person som är mer lugn och försiktig 🙂

  sophir 2016-07-02 22:20:50 http://www.rebornlifestyle.com/sv
  Svara
 • Haha jag sa senast idag till min sambo ”Kan jag ha den är beiga blusen till min hårfärg?” X’D Så jag känner igen mig i vad du skriver här! ?

  Camilla 2016-07-02 21:07:23
  Svara
 • Beige o vitt är lurigt. Men det är egentligen alla färger (passar man i starka eller mjuka, varma eller kalla färger?) Men om du tycker färg är roligt så googla på seasonal color analysis, då kan man läsa mycket bra om just ens färgpaletter (utifrån hudton o hår/ögonfärg faller man in under en årstid och någon av dess underkategorier (tex soft summer, cold summer, warm spring osv) . Om man lyckas lista ut vilken man tillhör, vilket inte är så lätt dock, så kan man få en aha-upplevelse. Jag passar tex inte i klarvitt, kan dock ha mjuk vit och beige så länge den inte drar åt gult utan snarare åt grått. Tyvärr passar jag inte heller i svart, men det är ju så praktiskt ibland:)

  Johanna 2016-07-02 20:38:34
  Svara
 • Hej! Jag är blondin och älskar vita, beiga och bruna nyanser på mig. Jag har en normal till rosa hudton och jag tycker att varmare beiga färger ger min hudfärg och hårfärg en fin kontrast. 🙂

  Malin 2016-07-02 10:17:19
  Svara
 • Utgår alltid ifrån hur mitt hår ser ut i kläderna jag har på mig. O håller helt med om beiga/ljusafärger, kan inte alls ha. Kan ha gräddvitt men allt annat gör att mitt hår bara ser ut som blahablaha haha.

  Ulrika 2016-07-02 00:02:45
  Svara
 • Håller med Dig! Man behöver ha det mörka i hyn eller i hårbotten för att få en kontrast till kläderna, annars försvinner man i de ljusa kläderna. Kontraster är alltid snyggt. Ljusa eller färgranna kläder på en mörk hy eller mörka kläder på en ljus hy. Sen kan sminket göra en hel del, ge kontraster och så. Och mörkare ögonbryn ger en viss kontrast också. Jag har också beige fobi, fastän beige är så snyggt! Man måste våga prova nytt 🙂 Grattis till nya köpet! Kommer bli supersnyggt på dig! Kram!

  Katrin 2016-07-01 13:19:58
  Svara
 • Hej, Vad använder du för hudvårdsprodukter?

  linda 2016-07-01 11:01:35
  Svara
 • Jag säger check på alla tre av dina påståenden. Jag bär ljusa färger om sommaren när jag är brun (eller fejkat brun andra årstider), har en varm ljus ton (jag ser inte klok ut i kalla färger eller ask) och en rätt mörk utväxt.

  Annika 2016-07-01 09:22:30
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!