Har du bränt din hårbotten i sommar?

IMG_9656

Är det någonting vi är dåliga på är att ta hand om hårbotten i sommar. Eller egentligen tycker jag vi är rätt dåliga på det överlag. Håret växer från hårbotten och jag predikar alltid att fokusera på att massera, stimulera och ta hand om just hårbotten. Längderna är ändå en död vävnad och när vi smörjer in längderna med inpackningar och oljor är egentligen bara för att håret inte ska bli torrare eller slitnare. Ingen produkt i världen kan ”rädda” slitna toppar – endast göra att skadan inte blir värre. Trist sanning – men sann.

Om det håret som växer ut från hårbotten får den finaste kärleken hela vägen ner så kommer du få ett starkt och friskt hår. Men det som vi står framför nu är solen, vi älskar ju att sola och att skydda hårbotten är inte direkt fokus nummer 1.

 1. Skydda håret med en keps eller sjal när du pressar i solstolen. Jag brukar annars lägga över en handduk över huvudet och hårlinjen. Man ser inte så snygg ut kanske men det hjälper.
 2. Det finns olika sprayer som innehåller Aloe Vera som du kan spraya i hårbotten innan du ska ut i solen.
 3. Om du har bränt dig så kan du använda en inpackning som jag nyss har testat. Den är från Maria Nila’s nya tillskott – Head & Hair ”Heal” Mask. Det är en antiinflammatorisk och hårväxtstimulerande inpackning som stimulerar hårbotten och innehåller Aloe Vera. Den har fler fördelar som ni kan läsa om HÄR.

Gör det för min skull, jag vill att ni ska ha flawless hår. Skydda hårbotten, ta hand om den, respektera den och tänk att det är där allt hår ni vill få ner på kroppen kommer ifrån (: ALL KÄRLEK!

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Elin!

  Följt dig länge älskar dina tips och att du blivit lite mer privat. Och att du skapat en youtube kanal med vloggar underbart! Heja dig!!
  Har en fråga jag köpte detta schampo från maria nila från heal då jag har en problem hårbotten, har testat de mesta har allt från apoteket till dyrare saker inget hjälper. Denna hjälpte med min mjäll men hårbotten kliar fortfarande tyvärr.
  Får panik på de. Har du nåt tips? Kan denna inpackningen vara nåt?
  Jag är en riktig torrschampo junkie med kan de va de som gör så de kliar?
  Mvh Ylva

  Ylva 2016-07-12 18:25:57
  Svara
  • Svar på Ylvas kommentar.

   Hej Elin! Jag har nyligen köpt inpackningen men var osäker på var jag ska applicera den. Är tanken att man ska använda den i hårbotten eller både på längderna och botten? Har fet hårbotten redan som det är och är osäker på om den passar min hårtyp då.

   Bea 2016-08-09 00:48:14
   Svara
   • Svar på Beas kommentar.

    Hej Bea!
    Åh vad roligt 🙂 Jag brukar applicera den i hårbotten och på längderna. Va noga med att skölja ur inpackningen ordentligt bara.
    Kram Elin

    Elin Johansson 2016-08-13 17:20:12
    Svara
 • Hej Elin! Kan du inte göra ett inlägg med frisyr tips nu till sommaren som är lätta att fixa när man har brottom till jobb osv? Jobbar på en förskola och de blir lätt att man bara slänger upp en tofs men de blir ju tråkigt i längden.. Ha en kanon sommar!

  Emma 2016-07-10 12:25:35 http://WWW.nouw/trend
  Svara
 • Hej fina Elin!
  Jag har en fundering, mina toppar börjar bli ganska slitna men åker på solsemester till södra Frankrike nästa vecka, stannar i lite drygt två veckor. Är det bättre att klippa sig före eller efter semestern? Färgen blir alltid mycket ljusare på plats så den känns det inte som någon idé att ändra nu men är det bästa att bara köra en del inpackningar och sen klippa när man är tillbaka från semestern?

  Sofie 2016-07-09 09:38:37
  Svara
 • Hej,
  Vilket bra inlägg. Sitter i soffan med nytvättat härligt hår. Och jag lyssnade på dig och masserade hårbotten. Tack för en härlig och informativ blogg.
  //Sofie

  Sofie 2016-07-07 19:32:41
  Svara
 • Hej du har en sån bra och inspekterande blogg , och nu är du så snygg i håret vad har du gjort hel färga det eller gjort massa slingor och nyansering . Vore gulligt om du vill svara kram Anna

  Anna 2016-07-07 18:57:06
  Svara
 • Jag har en fråga, jag tappar jätte jätte mycket hår direkt från hårbotten, långa strån. och längderna ser fruktansvärt torra ut! Jag har börja använder det där shampoo, inpackning o balsamet nu. Har du något annat tips man kan göra för att de ska bli bra?

  Katarina 2016-07-06 10:57:39
  Svara
  • Svar på Katarinas kommentar.

   Kolla så att du inte har sköldskörtelrubbning, man får svar genom att göra ett enkelt blodprov hos läkaren. Jag tappade sjukt mycket hår och det som satt kvar risigt, det visade sig att min sköldkörtel inte producerade tillräckligt med hormoner. Medicineras nu för resten av livet, men mår toppen o håret är tillbaka.

   Ida 2016-07-06 19:03:14
   Svara
   • Svar på Idas kommentar.

    Jag har kollat det, fick svar Igår från läkaren att det ej va något med sköldskörteln, så vet inte vart jag ska fortsätta. funderade om det blivit så sedan jag blekte håret sist? Kan det bli så illa att man tappar mycket hår direkt från hårbotten eller går håret av på mitten ungefär då?

    Katarina 2016-07-07 23:11:46
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!