När det kliar i fingrarna…

Hej på er underbara människor! 

Alltså ni kommer döda mig nu… Jag var tvungen, jag kunde inte hålla mig längre. Ni vet min underbara PT, Emelie? Jag har tränat med henne i 6 månader och vid varje pass så pratar vi självklart om hår. Hon har nog klagat lika mycket på sitt hår som jag gör när hon piskar mig med rumpövningar. Inte alls att hon ville att jag skulle fixa det (hon vet att jag inte tar emot nya kunder), utan mer vad hon ska säga till sin frisör så kvinnan kan bli nöjd. Ni känner mig, jag klarar inte av att se hennes fina hår gå ner sig med en orange hårfärg.

SÅ, jag erbjöd mig – jag var tvungen. Jag löste problemet på min lediga dag, nu matchar håret med hennes magiska personlighet och killer body.

3

Före

6

Efter

emelir

Hon ville ha en mörkare, kallre botten med en soft övergång samt en mocka-blond ton på hela håret. En blandning av varmt och kallt, sött och salt. Sedan var hennes hår rakt avklippt ”barn-klippning” brukar jag kalla det och jag tyckte hon behövde en snygg form på håret. Efter jag tagit hand om Emelie så åkte jag och tränade med henne och jag var lika glad som hon över att kvinnan hade magiskt fint hår.

Jag är lättad, glad för Emelie’s skulle samt nu kommer hon maxa min träning ännu mer när vi inte behöver prata hårproblem (; haha.

MEN: Jag är enormt tacksam och smickrad att ni vill gå som kunder hos mig men jag måste ta upp detta igen. Jag får kanske 5-10 mail om dagen, plus kommentarer överallt där ni frågar ”kan du inte ta emot mig bara” eller ni ringer till mig privat, kommer till min salong där jag jobbar och säger att ni är kunder redan fast ni inte är det. Vissa ljuger, skickar falska bekräftelser och liknande – jag börjar bli trött på det hörrnii. Jag har stenkoll på vilka som är kunder hos mig, jag har alla personuppgifter, historik och jag känner ingen varenda människa som sitter i min stol. Jag har inte tagit emot nya kunder på två år, jag planerar inte att göra det på dom närmsta två åren heller och skulle jag släppa tider så kommer det komma upp här. Det står överallt på mina sociala medier och ni måste respektera det. Jag är så tacksam och överväldigad men dessa trakasserier måste ni sluta med. Vet att jag låter hård men jag förklarar och skriver ut samma information varje månad (fast det står överallt) och det är just detta som gör att jag inte vill ta emot nya kunder i framtiden.

Med det sagt så hoppas jag ni får en underbar lördag, all kärlek till er.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
22kommentarer
 • Eftersom många av dina kunder gör reklam för dig och berättar hur bra du är, tror jag att det är svårt att folk inte ska skriva och tjata.. Dålig stil dock, att de inte ger sig..

  Molly 2016-07-16 03:56:05
  Svara
 • Hej jag är frisör själv och min fråga är hur lång tid till exempel en sådan färgning som ovan brukar ta? Jag antar att det är många tekniker och brukar du köra allt i en omgång eller sköljer du emellan oftast?

  Sabina Hylander 2016-07-13 23:45:56 http://Sabinahylander.devote.se
  Svara
 • Jäklar vad snyggt det blev!! Helt magiskt ♥

  Jannice 2016-07-11 09:46:03 http://womsa.se/jannice
  Svara
 • Hej Elin! Vilken magisk färgning! Jag vill ha mitt hår på ett liknande sätt men min frisör missuppfattade att jag ville ha en mörk botten så att utväxten inte blir för skarp (är klassiskt råttfärgad och gillar den botten!) och gjorde hela håret ljusblont. Nu skall vi försöka rädda upp situationen men jag vet inte hur, lägga i lite askiga slingor!? Vad tycker du jag skall säga till henne? Är så rädd att det blir fel igen! Du är grymt duktig och inspirerande!

  J 2016-07-10 09:57:13
  Svara
 • Hej Elin! Du har tidigare skrivit om din hälsa och hur du gjorde en förändring med kosten och träningen. Vore super kul om du kunde skriva ett inlägg om den förändringen och hur du får ihop det med en stressig vardag/hektisk vardag? Du är så grym! Vore kul att läsa lite om din resa/förändring, hur du håller dig motiverad etc 🙂

  Susan 2016-07-10 09:26:07
  Svara
 • Men så kan dom inte göra. Du är duktig. Men det finns massa bra frisörer. Så jag förstår det inte. Dom ska ju respektera att du ej tar nya kunderurgulligt av dej o fixa pthår mvh maria.

  Maria g 2016-07-10 01:08:32 http://spray
  Svara
 • Hej Elin, vilken förvandling! Såååå snyggt! Har i dag den där raka barnklippningen som din pt men vill ha det mer som hon har på bilden. Vad säger jag till min frisör då? Tack på förhand!

  Sara 2016-07-09 22:17:36
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Elin, jag skulle också vilja veta vad man säger att man önskar till frisören för att undvika den ”raka barnklippningen”? Jag stylar håret sällan, lockar det aldrig, möjligtvis blåser jag det torrt dom det finns tid. Tack på förhand!

   Therese 2016-07-11 14:57:11
   Svara
 • Vad fräckt!

  För mig det samma sak. Svårt att läsa bloggen från mobilen. Man måste zooma ut och in hela tiden.

  ErikaJ 2016-07-09 20:37:06
  Svara
 • Vad använder du för mascara och har du nån speciell teknik? dina fransar är alltid sjukt fina?
  jag fick av misstag en liten jämnlång page en bit ovanför axlarna med lugg till. var en sluttande lob först men frisören glömde dra bak håret och kolla igenom fick omklipp gratis av en annan frissa men är lite ledsen var mitt drömhår innan.
  har du tips på hur man kan styla det snyggt påväg till utväxt? suuuper om du får tiden att svara!!!?? som sagt me like your blogg!!!!!! lär mig sååå mkt!!trevlig lördagkväll kraaam

  emmisen 2016-07-09 20:29:35
  Svara
 • Oj, människor beter sig så konstigt. Jag kan tänka mig att det var smickrande till en början, men nu bara drygt och tidskrävande, synd att folk inte kan ta simpel information. Din tränar-buddy blev lika snygg som dina andra kunder, magisk i både färg och klippning, du är en fena på det där!

  Angående ovanstående kommentar så är den nya designen på mobil svår, bilden är SUPERSTOR längst ut i höger marginal och man får zooma ut för att titta på bilden för att sedan zooma in för att läsa 🙂 funkar, men lite knepigare.
  Fortsatt trevlig helg nu!

  Helen 2016-07-09 17:56:48
  Svara
 • Jag har faktiskt tänkt på hur många som bara ”snälla Elin ge mig mitt drömhår blabla” som att du skulle kunna göra undantag? Hur svårt ska det vara att förstå och respektera. Kan folk inte googla andra frisörer?? Finns ju massa frisörer med insta och facebook där man ser bilder på vad de kan åstadkomma. Gud blir själv irriterad haha. Men bra att du säger ifrån, även om du inte borde behöva <3

  Jojo 2016-07-09 17:29:17
  Svara
 • Bästa Elin! Jag måste bara få ge dig ett stort tack! Innan jag började läsa din blogg så kämpade jag för att få långt hår. Jag slingade håret hemma själv, klippte det aldrig, tvättade håret varje dag (med schampo från Ica!) och plattade håret morgon och kväll. Efter att jag följt din blogg slaviskt så har jag bara låtit frisörer färga mitt hår, klipper mig regelbundet och tvättar håret en gång i veckan med riktigt schampo och balsam. Och vilket hår jag fått! Det har blivit så starkt och friskt, och jag är så jäkla stolt över mitt hår! Tusen tack för alla grymma tips och tricks du delat med dig av, du är bäst 🙂
  Stor kram!

  Jennifer 2016-07-09 17:13:30
  Svara
 • Jag tänkte bara ang din blogg. Jag har märkt med nya designen att jag inte kan se titeln på inläggen på mobilen då menyknappen är ivägen. Är det bara jag?

  Ida 2016-07-09 15:54:33
  Svara
 • Hej! Så magisk make over! Kan du inte förklara vad skillnaden på hur du formar håret är jämför med rakt avklippt? Håret ser helt magiskt ut och är helt klart stor skillnad samtidigt som det verkligen inte syns att det är uppklippt eller någon särskild frisyr? Hoppas du förstår hur jag menar 🙂 Tips; kan du inte lägga upp ett inlägg där folk får tipsa om vilka frisörer de går till? Så kan du hänvisa dit när folk frågar! Hoppas folk förstår att de inte kan hålla på så, tycker det är respektlöst!

  Annie 2016-07-09 15:34:38
  Svara
  • Svar på Annies kommentar.

   Superbra idé, Blondinbella brukar ju ha kompisfinnarinlägg så man kan hitta kompisar, tänk vad bra att göra en sådan för frisörer! Så slipper Elin ta ansvar för dem, utan får hänvisa till sunt förnuft när man läser tipsen. Hittade en frisör via Elins blogg förut och följer henne på Insta, superduktig!!

   Nya 2016-07-10 04:39:19
   Svara
 • Du låter inte alls hård, som du säger så måste folk respektera det faktum att du inte tar nya kunder. Men, skulle du kanske kunna ha någon tävling där man kan vinna en tid hos dig? Behöver inte ens vara gratis, utan bara så att man får en bokad tid hos dig (engångsföreteelse) så att man får chansen att göra om sitt hår till de drömsvall som du skapar 🙂

  Erika 2016-07-09 15:20:27
  Svara
 • Hej! Som jag förstår det så är det viktigt att skydda håret mot solen. Men måste man byta ut hela sin serie eller kan man komplettera med någon produkt? Du får gärna ge dina bästa tips om hur man ska skydda sitt hår 🙂
  Tack för en helt otrolig blogg!
  Stor kram!

  Jennifer 2016-07-09 14:57:05
  Svara
  • Svar på Jennifers kommentar.

   Jag kompletterar bara med Alterna caviar anti-aging cc cream som innehåller bl.a. Uv-skydd. Tror att det räcker med det ?

   Bella 2016-07-10 14:51:24
   Svara
 • Hej Elin!
  Tack för bästa bloggen som jag följer slaviskt! Undrar bara vad du menar med en rak klippning?Hur tycker du att man ska klippa ett halvlångt hår för bästa resultat?

  Helen 2016-07-09 12:48:02
  Svara
 • Gode Gud i Betlehem. Var vara tvungen att skriva. Det finns rätt många bra frisörer i Sverige tjejer. Har man sagt att man inte tar emot nya kunder så respektera det. Vad har respekten tagit vägen i landet? Är d lika ok om en ngn skulle tafsa på er och ni sa nej men personen ändå fortsatte?!? Åh så tröttsamt med det här samhället. Använd Elin som inspo och kunskapsbank. Det gör jag och har ändå lyckats hitta en frisör jag är nöjd med.

  Kattis 2016-07-09 11:32:05
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!