Hemligheten bakom lycka och framgång

IMG_9801

Det är så många som tipsat mig om denna bok länge och nu kände jag det var dags att köpa hem den. Jag läser alltid böcker på semestern men i vardagen hemma skulle jag aldrig ta mig tiden att läsa en bok tyvärr. Jag tror det kan vara bra för min stressade själ att tvinga mig själv att läsa en bok.

Just den här boken heter ”The Secret” Hemligheten och är extremt populär. Den är jämnt slutsåld och jag tog en chansning när jag var på Bokia och det fanns en kvar. Den handlar om vad som är hemligheten bakom lycka och framgång är positivt tänkande. Att vi ska tänka på att bli mästaren i sitt eget liv och hur man kommer på det dolda, outnyttjade kraften i sitt inre. Jag tycker detta är så fascinerande att det ska vara så svårt att förstå att inre lycka och glädje oftast är grunden för framgång.

För mig handlar det om: det du gör är det du får. Jag är en extremt svart/vit människa och har svårt att se varför jag skulle nå mer framgång i livet genom att finna glädje. Men det slår mig ändå att skulle jag inte tycka livet är roligt så skulle jag absolut inte lyckas.

IMG_9803

IMG_9804

Jag har inte börjat läsa den än, ska försöka göra det i veckan. Men har någon av er läst den? Vad tyckte ni? Jag ser verkligen fram emot om jag kan förändra mitt tänkande och komma på saker som jag kan använda mig utav i livet för att bli en gladare och positivare människa.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Boken kan vara bra att ha att bläddra lite i som stöd (jag har den), men rekommenderar att du ser filmen först. Den är extremt inspirerande och man blir lite hjärntvättad hehe. Men på ett positivt sätt om man kan ha lite distans till det hela.

  Jag tror den passar personer som är positiva i grunden som kan få en extra skjuts att fortsätta vara positiva. En person som redan blivit bitter/ledsen har svårt att ta till sig boken då vissa tar illa upp och ser der som ett hån – att det är deras fel att de har fått cancer/förlorat alla sina besparingar/blivit bedragna.

  Men som sagt, då du är positiv så tror jag du kan ha hjälp av the secret men om du inte har så mycket tid till läsning så tycker jag att du ska se filmen istället!

  Jag älskar din blogg!

  Zinnia 2016-07-14 07:40:53
  Svara
 • Jag kämpade mig igenom halva boken men sen gick det tyvärr inte längre. Samma sak upprepas hela tiden, om och om igen och väldigt flummigt var det…Man ska kunna tänka sig till rikedom, lycka, hälsa osv…Tänker du på att du kan bli sjuk så kommer du få cancer. Det menar dem.. Tror att dem människor som varit med om något tufft blir väldigt ledsna när de får läsa boken. Jag har tyvärr varit med om en del och inte har jag önskat mig det från universum… Min åsikt! Kram

  Maja 2016-07-12 15:33:42
  Svara
 • Jag har inte läst boken hem, har precis reserverat den på biblioteket efter att ha läst det här inlägget 🙂
  Har däremot blivit rekommenderad i flera års tid att jag ska se filmen men har inte kommit mig för att göra det än. Jag har perioder i livet när jag läser väldigt mycket, nu är det ett tag sedan så det ska bli kul att läsa den här under semestern! 😀

  Jannice 2016-07-12 09:34:39 http://womsa.se/jannice
  Svara
 • Boken har hjälpt mig mycket. Om jag ska vars ärlig tror jag kanske inte till 100% att man manifesterar allt dåligt och bra i sitt liv. Men boken har verkligen gett mig en ögon öppnare och en mer positiv inställning till livet. Livet blir vad man gör det till! Om man t.ex förstör sin favvo tröja kan man antingen gå med inställningen att det bara var en tröja och du kommer hitta en ny, eller att du aldrig kommer hitta någon lika bra igen.. Du förstår vad jag menar nu va? Kram

  Ebba 2016-07-11 19:32:29
  Svara
 • En underbar bok att återkomma till gång på gång på gång…

  INA 2016-07-11 17:30:41
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!