Naturlig Blond

Hörrnii, god morgon vänner! 

PS: Jag älskar att dra på Gävle-målet och säga hörrnii (; Jag började märka i mina vloggar att jag sa det hela tiden och det är så roligt att säga. Så undrar ni varför jag drar fram det ibland så är det för att jag skrattar åt mig själv, haha. 

Men hur mår ni? Jag mår bara bra, lite trött bara men annars bara bra. Jag ska iväg på två möten innan jag ska till salongen och jobba eftermiddag. Jag började även vlogga igår och tänkte kombinera två dagar ungefär. Så senare i veckan så kommer en ny vlogg upp. Sen är jag så glad över att ni tycker om vloggarna, jag har längtat att bli lite mer personlig och i vloggarna så är det lättare än i skrift.

Men hur som helst… Jag tänkte visa er min fabulösa kund Olivia. Hon har gått från en magisk ombre till en magisk naturlig blond färg. Det är oftast det vanliga, från ombre till slingad blondin. Sedan efter sex månader så sitter ombren i huvudet igen. Jag vloggar även henne så ni får se det rörligt sedan också men det slog mig hur snyggt det är med en naturlig blond ton.

olivia

Jag har skrivit om det förut men vill verkligen ta upp det igen. Den gråa, kalla trenden är förbi oss nu. Den kom, förstörde några hår och försvann när vi började tänka om. Jag har märkt att den ljusa, beiga, nästan solblekta blonda tonen är det vi vill ha just nu – jag har den själv. 

blonde3 blonde2

Jag älskar den här tonen. Vi passar oftast i lite varmare toner mot ansiktet och håret blir glansigare och friskare men lite vårdande pigment i sig.

TIPS ATT SÄGA TILL FRISÖREN:

 • Jag vill slinga bort utväxten. Men jag vill att du slingar tunna slingor men spara lite mer av mitt eget hår emellan paketen. Då blir det en naturligare övergång och jag får inte så markant utväxt då.
 • Skölj precis innan håret blir vitt, så det fortfarande finns lite av mina egna pigment kvar.
 • Tona in hela håret med en kallare, ljus beige ton. Jag brukar oftast blanda mig till nyanseringen själv utifrån kundens hår. Men tänk 50/50 guld och ask/violett.
 • Jag brukar också lyfta botten 1,5 steg för att sudda övergången till slingorna i botten.

Hoppas ni fick lite tips på hur ni kan få fram rätt information till din frisör. Sen måste jag bara påpeka att färgen/resultatet måste utgå från just ditt hår och ditt utgångsläge. Men visst är denna blonda ton magsikt fin? Jag är kär!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej Elin. Till att börja med vill jag tacka för en bra blogg! Sedan undrar jag om du vet något om hårtransplantationer (för tjejer)? Jag har eksem i hårbottnen och ansiktet och ibland gör dessa att jag tappar hår (det har hänt i hårfästet, ögonbrynen och ögonfransarna). Ögonfransarna har alltid kommit tillbaka och även ögonbrynen tidigare (har bara tappat håret 2-3 gånger). Nu är det en liten bit av ögonbrynet som fortfarande inte kommit tillbaka och har varit borta i 7-8 månader. I hårfästet, framför allt i vikarna där eksemen varit som värst (har nu äntligen lyckats få bukt med eksemen efter att jag haft dem i 15 år), har det dock varit borta i ett år ungefär och jag börjar tvivla på att det kommer att växa ut igen. Så nu undrar jag helt enkelt om du vet något om detta och hur bra det ser ut efteråt? Kliniker där man gör transplantationerna lär ju förmodligen vara mer positiva till resultatet än vad kanske gemene man är så jag skulle gärna vilja ha din input på detta annan jag gör något förhastat. Tack på förhand!

  A 2016-07-13 16:02:45
  Svara
 • Älskar när du skriver hur man kan säga till sin frisör för att underlätta, ibland är det så svårt att få fram i ord hur man vill ha det och till slut så säger man okej fastän det inte känns helt hundra… Ha en härlig sommar!

  Tove 2016-07-13 15:07:57
  Svara
 • Wow! Du är så himla duktig. Helt sjukt. Jag ska snart till frisören och färga det (någonting jag aldrig har gjort innan). Jag tvättar endast håret 2 ggr i veckan med Living Proof, lägger deras repair mask 1 gång i veckan samt använder Kevin Murphy’s leave-in conditioner samt deras värmeskydd innan jag fönar. Jag har ganska tunt hår, men det är i rätt bra kvalité eftersom jag försöker att ta hand om det. Jag har en ljusbrun färg och är nu supersugen på att färga upp det typ såhär: http://www.absolutehaircare.co.nz/wp-content/uploads/2015/11/khloe-beauty-640×426.jpg eller såhär http://cosmouk.cdnds.net/15/24/980×490/landscape_nrm_1433918647-gettyimages-475392516.jpg (har mörka ögon och ungefär samma ansiktsform som Khloe, så känns som ett säkert kort att ”härma”). Kanske lite mörkare. Min fråga är – kan detta göras på ett frisörsbesök? Svårt för dig att svara på som inte sett mitt hår men efter alla skräckhistorier jag läst på din blogg så är jag rädd att min frisör bara ska säga ”javisst!” och totalt förstöra mitt hår. Är det omöjligt att färga upp det sådär blont om man har en ljusbrun färg nu? Olaplex ska användas vid besöket och vid konsultationen så sa frisören att hon tycke att vi skulle göra slingor eftersom det skulle se mer naturligt ut (vilket verkar vara bra!). Tror du att detta är möjligt eller har jag och frisören tagit oss vatten över huvudet? Stort tack för all hjälp du bidrar med, många av produkterna jag använder idag är pga råd från din blogg 🙂 För några år sedan brukade jag bara köpa ICA-hårvård (!!!!).

  Amanda 2016-07-13 15:06:34
  Svara
 • Hej Elin!
  Tack för en fantastisk blogg..
  Du är en inspiration både till det yttre men också till det inre.
  Ju mer jag läser blir jag helt galet missnöjd med färgen på mitt eget blonda (med inslag av grönt o orange) hår haha
  Och det är ingen hemmafärgning utan hederligt gjort hos frisör (som dessutom försökte rätta till det med resultat av en mörk ton i underhåret á skunk eller Chistina Aguiliera look á 90 tal!
  Nu låter jag det iallafall vila och tänker att jag ska försöka byta frisör till hösten, undrar därför om du har någon frisör att rekommendera i Malmö.
  Kram

  Lisa 2016-07-13 12:49:25
  Svara
 • Så kul med dina hårinlägg där man lär sig saker! Skulle också vilja ha ett inlägg om ansiktsformer och om färger, vilken hudton som passar vilken färg, hur man avgör om man är finast i mörkt eller ljust hår osv :).

  Cissi 2016-07-13 12:46:53
  Svara
  • Svar på Cissis kommentar.

   Jag har skrivit mycket om det tidigare 🙂 det är bara söka på tex ”ansiksformer” ”hudton” eller liknande i sökfältet så kommer mycket upp där. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-07-13 13:34:57
   Svara
 • Jättesnygg färg. Vore kul om du kunde ge lite tips på vilka frisyrer som passar till olika ansiktsformer, är det något du brukar titta på när du klipper?

  BIBI 2016-07-13 09:47:58
  Svara
 • Det är kul med vloggar, men saknar dina vanliga videos också.

  Marielle 2016-07-13 08:50:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!