Så får du bort oönskade gula toner i ett ofärgat hår

Hej bästa Elin! Jag har ofärgat blond hår, men har ändå problem med gula toner. Jag har testat Maria Nilas silverinpackning men den fäste inte. Även fast jag hade i den i flera timmar/över natten. Borde jag testa silvershampo? Kommer det funka på mitt ofärgade/oblekta hår? Vill inte slita på mitt hår i onödan lixom. Har googlat runt överallt men allt är gjort för/funkar på blekta hår. Så har du något förslag på hur jag ska få bort mina gula toner? Vill helst inte bleka eller liknande. Tack för bästa bloggen finsate!!<333

Hej fina du! 

Jag förstår. Oftast är naturligt varma toner svårast att neutralisera tyvärr. Men silverschampo är ett mer effektivt alternativ så självklart ska du testa det. Som jag skrivit förut så kan det torka ut vissa hår men om du endast använder det 1 gång i veckan och ditt vanliga schampo resterande tvättar så är det ingen fara. Jag har skrivit ett inlägg om silverschampo som jag tror kan hjälpa (KLICK).

IMG_9974

Sen måste jag inflika med att säga att om du vill ha en kall nyans på ditt blonda hår – då måste håret vara närmare vitt. Det går att neutralisera men det går inte att ”få bort” gula toner genom schampo eller inpackningar.

 • Ofärgade hår har endast egna pigment och dom är naturligt varma. Det är lite därför vi bleker håret för att kunna göra en kallare toning som ändrar ton på håret.
 • Men mitt tips är att testa att använda silverschampo. Schamponera en gång med ett detox-schampo, skölj, vrid ur överflödigt vatten och sedan smeker du få silverschampo. Löddra inte upp silverschampot så mycket i håret utan låt håret bli lila av schampot.
 • Beroende på hur ljushårig du är bestämmer du länge du kan sitta. Men det kommer ta betydligt mycket längre tid för schampot att gör sitt i ett ofärgat hår.
 • Om det inte fungerar så kan du gå till frisören och lägga lite ljusa slingor. Eftersom ditt hår redan är ljust och ofärgat så kan frisören använda en väldigt lätt och snäll blekning som ljusar upp vissa delar.
 • Därefter lägger en kall toning som kommer göra helheten kallare.

IMG_7880Här har jag gjort precis så. Byggt på hennes egna hår med ljusa slingor, tonat hela håret i en naturlig kall nyans. Sen kan man välja hur mycket och hur ljus du vill bli, det går att göra så lite men det blir en stor skillnad.

Hoppas du blev lite klokare (: Men enklast är om du frågar din frisör när du är och klipper sig så får du rätt svar på vad som passar just dig och ditt hår.

PUSS 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
2kommentarer
 • Hej hej. Förstår att du får en massa frågor om hår i olika former och här kommer en till! ?

  Har börjat att tappa mycket hår, och med det menar jag att varje gång jag duschar så ligger de hår i silen och drar jag i håret så får jag alltid med några hårstrån. Sen är mina tröjor fulla av hår med. Så jag bara undrar om jag kanske fattas nån vitamin eller om du har andra tips på hur man kan minska tappandet?

  Tack för en toppen bra blogg!

  Therese 2016-08-01 23:48:18 http://Mittbabbel.blogg.se
  Svara
 • Hej Elin! Jag är på jakt efter ett remyhår med clips att kunna sätta in vid särskilda tillfällen. Har du tips på märke eller butik som säljer bra produkter så vore jag sååå tacksam! Kramis (:

  Carolin 2016-07-28 00:20:28
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!