Hur gör man med ett mörkt, svart – dassigt hår?

Heeelp me Elin!!

Har naturligt rätt så mörkbrunt hår, som jag har färgat med mörkare färg så att det nästan är svart nu. Och jag börjar tröttna så då det börjat se så ”dassigt” ut, liksom lite gråaktigt och usch.. Vill ha en mer röd ton på mitt hår då jag vet att jag passar i det bäst. Men dom frisörer jag gått till säger bara att mitt hår är för mörkt och att det inte går att göra något. Har du något tips?! Vill ha glansigt hår igen med en fin djup färg och inget halvdant mörkbrunt/svart…

 HEJ! HÄR ÄR JAG (: 

Min första fråga är då – har du hemmafärgat ditt hår eller är håret endast färgat mörkt hos frisör?

Det låter jättekonstigt varför du blir nekad av frisören att ändra hårfärg? När man ska ändra ton på ett redan mörkt hår så avfärgar man håret. När man gör det så kommer alla varma pigmenten fram och eftersom du vill ha en varmare mörkbrun färg så är det optimalt. Har du hemmafärgat håret mörkt så kan det vara lite svårare att få en snygg, jämn hårfärg direkt men självklart går det.

Allt är lite beroende på hur bra hårkvalité du har men låt frisören kolla igenom hela håret. Gå inte tillbaka till den som nekar dig, för det är fel.

 • Håret kanske måste avfärgas på olika sätt för att få ett jämt resultat, men som sagt – det där ska frisören ha koll på.
 • Tanken är inte att du ska avfärgas till blondin utan tanken är att dom svarta pigmenten och mängden färg ska släppa från ditt hår.
 • Därefter fönar frisören håret och gör en ny bedömning på vilken färg du vill ha.
 • Jag tycker det är snyggast att färga botten (till örat) två nyanser mörkare än resten av håret för att få in djup och kontraster.
 • Sedan läggs en färg (gärna oljebaserad) eller flera olika färger på längderna (beroende på vilket resultat du vill ha).
 • Var noga med att visa och tala om för frisören vilken nyans du vill ha. Om den ska vara choklad, röda inslag, guld eller koppar. Allt bestämmer ni tillsammans när avfärgningen är gjord.

_MG_5299

_MG_6266

Va hård men rättvis. Ta fram bilder på vad du verkligen inte vill ha och sedan ta fram bilder på hur du vill ha det. Prata mycket med frisören så ni pratar samma språk så kommer du få en magisk brun hårfärg!

Hoppas du fick lite mer information och varmt lycka till 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Mitt tips till alla mörkhåriga som vill bli ljusare igen utan att bleka är att tona botten en nyans ljusare, och gör detta tills färgen tvättats bort i längderna, för att bibehålla glans och inte få ett risigt hår är färginpackning guld värt!! Jag är mellanbrun men har inte hittat någon färgbomb som stämmer överens, mitt hår har en tendens att gå mot rött vilket jag inte vill, jag använder då en färgbomb som är ljusare men kall en gång i veckan och har då alltid ett glansigt kallt hår 🙂

  Michaela 2016-08-01 21:43:19
  Svara
 • Och framförallt! var beredd på att få betala. Det finns så många noggranna duktiga frisörer som gör allt för kunden men det är många kunder som vill komma så billigt undan som möjligt. tyvärr förstår inte kunden att en avfärgning, ev uppljusning och infärgning är 2-3 behandlingar, och därefter kostar det för 2-3 behandlingar för bäst resultat. jag gör det jag kan utefter vad kunden är beredd att betala, men tycker det är trist att många målar upp ”negativa” ”sämre” frisörer när det tyvärr inte är hela sanningen. /mvh frisör som inte jobbar gratis.

  Matilda 2016-07-31 23:05:49
  Svara
 • Hej Elin, hade behövt lite hjälp angående mitt hår. Jag tvättar håret 2 gånger/veckan och nu på senaste tiden så har jag märkt att håret inte känns helt rent efteråt. Det känns kletigt/fettigt fast det är nytvättad, även när det har torkat. Jag undrar om det kanske beror på silikoner eller om det kan bero på något annat? Och vad kan man pröva göra?

  Kajsa 2016-07-31 18:50:30
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!