Vill ni se ett platina blont hår?

Hej vänner! 

Hur mår ni idag? Jag mår bara bra, har typ ont i hela min kropp bara. Vet inte riktigt hur det har gått till men annars har helgen varit toppen. Jag kickade igång denna helg med att ta hand om min kära Celina. Jag blev bjuden på bullar och ett strålande humör.

IMG_0263 IMG_0261

Hon är nog lob:ens drottning. Många passar jättebra i en lob men på Celina  blir det bara helt rätt. Sen tillsammans med en platina-blond hårfärg kan det inte gå fel. Ni som följt Celinas hår under året vet att jag färgade henne ”granny” med en svart bottenfärg och vit/grå längder. Jag kan säga att det har varit ett ”H-E-L-V-E-T-E” att färga bort den mörka bottenfärgen. Tror jag fick bort det sista i fredags men herregud vilken tid det har tagit.

celina

Jag kom ihåg att jag krigade lika mycket för att den mörka, kalla bottenfärgen skulle fästa och hålla sig snygg så nu får jag smaka på min egna medicin – haha. Men hur som helst, jag älskar hela looken på Celina tillsammans med denna hårfärg och klippning.

 • Tänk er nu till hösten när alla kommer tillbaka från semestern. Håret är torrt, stripigt och hårfärgen har blivit gul/orange av sol och vattnet. Tänk er då att klippa av håret i en trubbig lob, en iskall hårfärg och en härlig solbränna på det?! 

 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Elin! Jag har vanligtvis blont hår men på vintern får jag en ”grå” utväxt med blondare toppar. När jag gick till min frisör och bad om att bli superblond (inte platina, men ”solblekt”-ish) och hon sa då att det kunde bli svårt. För att jag inte skulle bli för ”randig” kunde man, enligt henne, inte slinga och lägga i för mycket färg. Detta gjorde att jag blev en del blondare men långt ifrån det jag ville uppnå. Borde jag byta frisör eller bara försöka använda mig av din ”guide” som du skrev tidigare (tror den hette ”vad du ska säga till din frisör när du vill bli blond”)?

  Karin 2016-08-08 18:54:57
  Svara
 • Hej Elin!
  Har ett problem som jag tror att många andra också har. Mitt hår är ganska långt, nästan ner till midjan och jag ÄLSKAR att ha utborstade luftiga lockar. Men hur tusan får du de att hålla?! Vet att du skrivit mycket gott om saltvattenspray, hur använder du det/vilka produkter skulle du tipsa om? Gillar inte alls stelheten som blir av hårspray, annars hade ju det säkert funkat.
  Stor kram och tack för en bra blogg!

  Matilda 2016-08-01 22:08:04
  Svara
 • Hej Elin! Tack för en otroligt inspirerande blogg!
  Jag har en fundering, har hyffsat långt hår som är väldigt tjockt, tänk dig en hästman ungefär haha! Har under ett tag velat klippa lobb för jag tror jag skulle passa i det. Men har inte tid att styla det varje dag + att jag inte vill slita på det ännu mer då mitt hår hat självfall & är torrt trots oljor. Min fråga är om en lobb måste stylas för att se snygg ut hela tiden? Är rädd för att jag inte styling skulle se ut som en pudel…
  Hoppas du förstår hur jag menar!
  Kram!:)

  Moa 2016-08-01 10:44:59
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Förstår att du vill ha svar av Elin men jag kände SÅ väl igen mig i din fråga! Jag har också torr hästman med självfall och tog steget för drygt 18 månader sen och klippte av från midjan till lob. Det ÄR himla snyggt men det fungerade verkligen INTE på mitt hår :,( Om jag inte stylade det (först platta med plattång för att få ner volymen och sen locka för att få looken jag ville ha) så såg det ut som att någon hade satt en fluffig pyramid på mitt huvud!!! Det blir ju så himla fluffigt i topparna utan tyngden som väger ner. Fick förklarat för mig i efterhand att det enda som hjälper när man har så tjockt hår för att få den där snygga loben är att raka av underhåret för att få ner volymen så att håret lägger sig ”som det ska”. Kanske inte så mycket till hjälp och Elin kanske har bättre förslag men jag ville bara berätta utifrån någon som slogs med en sån lob varje morgon i 6 månader tills den växte ut.

   thatswedishmama 2016-08-01 23:19:02 http://www.instagram.com/thatswedishmama/
   Svara
 • Hej! Tack för en härlig blogg! Slingade du håret eller helfärgade du? Lägger du någonsin blekning på redan blekta längder och i så fall när? Stor kram

  Jonna larsson 2016-08-01 09:26:56
  Svara
 • Hej Elin! Tack för din fina blogg och alla inspirerande bilder och tips.
  Jag har en lob som tyvärr blivit felklippt. Uppklippt och uttunnad med efileringssaxen så till de graderna att topparna ser flikiga och frissiga ut och flippar utåt. Ja, ja, det är bara att vänta…det växer ju ut igen och kan rättas till av en annan frisör. Men, det måste bli rätt den här gången. Har blivit missnöjd med mina klippningar många gånger.
  Den loben du klippte på din kund Celina är väldigt fin. Om jag ber en frisör klippa en trubbig lob, kan jag vara säker på att hon/han vet vad som menas? Eller kan du, snälla, beskriva mer vad du menar med ”trubbig”? Så att jag vet vad jag ska säga….
  Stor kram till dig!

  Lisa 2016-08-01 08:45:45
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!