”Ångrar att jag klippte mig kort”

Hej på er underbara människor! 

Alltså jag kom och tänka på en sak häromdagen. Eftersom det är så många som klipper av sig håret just nu så dyker alltid två saker upp:

 • ”Tänk om jag ångrar mig?”
 • ”Jag vågar inte för det kommer ta så lång tid att få långt hår igen.”

När en kund kommer till mig och säger att hon vill klippa av sig håret burkar jag först kolla om hon kommer passa i det. Sen brukar jag ställa några frågor där jag oftast känner av hur säker hon är på sitt beslut. Nu talar vi om ett hår som är vid brösten och kunden vill klippa en kort lob – så ni är med vad jag pratar om.

lob

Så här kan du tänka: 

 • Om du ändå har börjat fundera så har du nog gjort det ett tag. Att säga högt till sig själv eller till någon att du vill klippa av dig håret kommer inte över frukosten direkt.
 • Gör en klassisk lista på papper. Varför vill du klippa av dig håret och vad kommer din nya frisyr ge dig för fördelar? Samt vad är dina nackdelar med ditt långa hår.
 • Det bästa och det värsta du kan göra är att fråga vänner och familj. Men välj ut dom personerna som du verkligen vet säger sanningen.
 • Googla fram bilder på hur du vill ha frisyren och rådfråga med din frisör som känner dig och ditt hår så kommer ni komma fram till någonting som passar just dig.
 • Du kommer bli av med allt slitet hår och få en helt ny look.
 • Ditt hår kommer bli så friskt, tjockt och starkt.
 • Det är bara hår!!!!!!!!!! Visst det tar några år att få hår ner till brösten men kom igen?! Idag finns det miljoner olika hårförlängnings-metoder som kan ge dig långt hår på en kvart.

lobfrisyr

När vi vill ändra hårfärg till exempel så tar vi det väldigt lätt för vi tänker alltid att det går att färga om eller tillbaka till det vi hade. Tyvärr så är det inte så enkelt. Sen växer håret, på tre månader har du axellånet hår igen och på ett år har du mellanlångt igen. När man har kortare hår så märker man mycket tydligare att håret växer.

lobhair

Vi är så manipulerade av att det ska vara på ett visst sätt. Självklart ska vi utgå utifrån oss själva och vad vi känner oss snygga i men jag tycker det är så tråkigt att fokuset alltid blir ”När kommer jag få långt hår igen?”. Klipp av det och trivs du inte så är det inte hela världen. Hår växer, det går att få ett svall på en timme så whatever…

Mitt tips är också att byta hårfärg när du ändå är igång. Vi frisörer anpassar alltid hårfärg och frisyr för dom två tillsammans ska passa ihop. Om ditt långa hår är färgat i en Ombre så kommer den färgningen inte passa ditt kortare hår. Eftersom du kommer klippa bort allt slitet hår så har du chansen att få en hårfärg som inte ditt långa hår klarade av. Vill du bli en iskall, platina blondin – KÖR PÅ. Prata mycket med din frisör, ha roligt och som sagt – det är bara hår. Men du ska självklart inte göra någonting som du inte tror 100% på men ångrar du dig så är det inte hela världen.

IMG_9236

Tänk denna lilla skönhet. Hon hade hår till magen och kolla hur hon poppade fram i denna nya look!

3

Samma sak som denna snygging. Hon hade hår till rumpan innan! 

Under 2015 samt 2016 har jag klippt hur många lobar som helst. Fått slipa mina saxar flera gånger och köpt en ny, haha. Men det alla mina lob-kunder har gemensamt. INGEN, verkligen INGEN har ångrat sig. Det har varit lite panik några gånger men efter ett tag så vill dom klippa sig va 8:e vecka för att hålla frisyren on point.

Ha ett öppet sinne vänner, hår är roligt och hår en den finaste accessoaren du kan bära 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
14kommentarer
 • Jag var tvungen klippa mit lite längre än axlarna men mitt hår växer som ogräs o är till över brösten på 1 år. Det var jätte slitet o tappat mkt pga blekning. Så nu kör jag samma som innan att inte färga det på ett tag o strunta i värme i håret.

  Ida 2017-04-19 20:55:32
  Svara
 • Hur vet man om man passar i kort? Finns det några riktlinjer att gå efter?

  Linal 2016-08-06 19:53:47
  Svara
 • Hej Elin, tack för ett kanonbra inlägg gällande hur man kan tänka om man faktiskt vill klippa av sig håret. Mitt dilemma ligger i att jag har långt hår (till bröstet) otroligt tjockt, lockigt och med mycket volym. För många är det ett drömhår (flera av mina vänner är gröna av avund) men för mig är det ett helvete. Jag vill klippa av håret till en snygg lob men jag vet att jag kommer att ångra mig då det kommer att bli ännu lockigare och ännu mer volym i det. Jag vill samtidigt inte rakpermanenta det p.g.a. hur mycket det slits och jag är en student så jag håller hellre efter med kvalitativa produkter än regelbundna frisörbesök. Då jag är naturligt blond men alltid (ja, den gång per år jag vågar mig till en salong – alla frisörer hittills bara förstör mitt hår) nyanserar det till en kall nyans så är jag nu så pass less på mitt hår att jag grinar. Det är guldigt, frissigt och stort. Har du snälla något tips på hur jag kan klippa och färga för att komma förbi mina problem? Eller måste jag helt enkelt lära mig leva med mitt lockiga hår?
  Tacksam för svar, kram.

  Erika 2016-08-04 22:30:24
  Svara
 • Hej Elin! Jag har kämpat med mitt hår i flera år nu, grejen är att det blir fett redan dagen efter jag duschat, det ligger platt och tråkigt på huvudet. Har testat massa olika produkter, samt balsammetoden som var poppis förr! Nu tvättar jag det två dagar i veckan men det hjälper inte.. Har du tips på schampo & balsam som alltid är ett säkert kort? Eller någon bra inpackning?

  Har ingen direkt frisör heller så kan inte fråga hen. Är så grymt trött på mitt hår nu 🙁 Kram

  Evelina Johansson 2016-08-04 21:35:41 http://nouw.com/evelinacjo
  Svara
 • Hej Elin!
  Om man har väldigt torrt hår. Vad skulle du då föredra. Något återfuktande schampo från alterna caviar eller ifrån lanza?

  Bella 2016-08-03 10:04:20
  Svara
 • Superbra inlägg! Älskar lobar, synd jag inte passar i det själv… 🙂

  Jag har ett tips på inlägg jag skulle vara glad om du skrev… dina bästa hårprodukter för ett färgat hår! Behöver köpa nytt schampo och balsam NU men vet inte vilket jag ska ha.. Behöver dina tips! Något som är väldigt återfuktande 🙂

  Tack!

  Angelika 2016-08-02 22:47:46 http://nouw.com/angelikawinther
  Svara
 • Tycker lob är sjukt snyggt och velar fram och tillbaka om klipp eller ej men har nu bestämt mig för att det ej blir klipp för mig, tror jag hade ångrat mig något grymt efter ett tag! Kan liksom redan nu titta tillbaka på bilder från 1 år sen då håret var längre och tycka det ser SÅ mycket härligare och fräschare ut (har ca 7 cm kortare nu så knappt någon skillnad liksom!). Men håller med Bibbi ovan att lob lätt kan se lite tantigt ut. Eller tror jag hade känt mig snygg och fräsch när jag sminkades mig och stylade mig men det orkar jag inte varje dag och då har jag hellre långa lockar till min ofixade look än kortare hår. Tror lite det är en åldersgrej med, jag är 29 år och tror jag skulle uppfattas som äldre med kortare hår. En ung person på typ 20-25 år ser dock oftast sjukt fräsch och trendig ut i kortare hår (sminkad och fixad eller ej liksom). Dessutom, kapar man håret som 20 åring kan man ju ha långt hår igen när man är 23 år och liksom prova på den looken med, långt hår och ung tjej. Kapar jag mitt hår kommer jag ha långt igen när jag är 32 år, så klipper jag av håret kommer jag liksom inte kunna vara ung och långhårig igen. Lite åldersnoja ja 🙂

  Annie 2016-08-02 16:25:00
  Svara
 • Hej Elin! Jag måste bara fråga dig en sak, jag vill tona mitt hår från mörk blont till riktigt mörkbrunt, men är orolig att det inte riktigt blir så mörkt eftersom jag e blond, hur gör jag då? & sliter toning på håret? Tacksam för svar!! Kram 🙂

  Elin 2016-08-02 16:02:20
  Svara
 • Har använt Hairtalk extensions i ett par år nu (haft både keratin o microringar innan). Jag älskar denna typ av extensions, o hårkvaliten är så bra. MEN, varje sommar missfärgas det i någon orange nyans! Jag har från början en mörk o en ljusare färg på slingorna i ganska kall nyans. Jag badar INTE i pool eller i havet (badkruka) ligger inte timmar på stranden med håret utslaget runt mig. Jag solar ibland korta stunder på altanen med en fläta bakom ryggen. Solar jag rygg lägger jag en handduk över hela håret. Jag använder Joico blåa fuktgivande schampo o balsam, en leave in/värmeskydd helt klar lotion från Tigi. Lockar jag håret använder jag Joico guldserie heat protection hårspray. bara bra produkter. ÄNDÅ får håret den här hemska orange/aprikos nyansen så fort solen visar sig. Det blir något bättre med silvershampo, men så fort det är en solig dag (räcker att vara utomhus i solen typ) blir det orange igen. Jag har inte egen brunn utan kommunalt vatten. Jag har haft alla möjliga sorters extensions under åren på somrarna, detta har inte hänt med något annat hår. Snälla kan du säga vad du tror det beror på?? Vill inte byta till annat märke då jag verkligen gillar Hairtalk!

  Maja 2016-08-02 10:55:14
  Svara
 • Åh, älskar lob:ar! Klippte själv av mitt i våras, från hår till bröstet till en lob och det är det bästa beslutet!
  Du hade inte kunnat göra ett inlägg med olika mellanfärger, hade blivit så glad då!

  Moa 2016-08-02 10:06:27
  Svara
 • Haha, fast det är individuellt. Jag klippte lob och ångrade mig bittert efter en vecka. Men det säger man ju inte till frisören… Det är ju inget fel på frisyren. Håller med om att det ser lite tantigt ut. Men det växer självklart ut, no worries. Alla är dock INTE nöjda.

  Cissi 2016-08-02 09:56:43
  Svara
 • Riktigt bra inlägg! Det här borde skrivas mer om! Så många som ångrar sig och inte vet hur dom ska göra eller tänka. Bra tips och ja hårförlängning finns ju alltid för den som vill. 🙂

  s 2016-08-02 09:30:59
  Svara
 • Jag har klippt mig kort x-antal ggr och har trivts i alla frisyer,men enligt samhället idag så ska tjejer ha långt hår annars duger dom inte för killar. Jag klippte från axellångt till typ en pixie för några år sen,men killarna i klassen tyckte inte om det och då tyckte dom inte om mig. Helt sjukt att jag valde spara ut håret för att bli omtyckt av killarna i klassen. Men skulle lätt klippa det kort igen,men så fall efter gymnasiet. Jag har haft en Bob också som jag trivdes i och nu är håret nästan axellångt.

  Älskar din blogg och du är så vacker!

  Evelinn 2016-08-02 09:27:00
  Svara
 • Hej jag tycker halvlångt hår är snyggt men är man lite äldre kan det se lite ”tantigt” ut jämfört med om man är ung tycker inte du det?

  Bibi 2016-08-02 09:19:50
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!