Tips på en riktigt snygg bob – så stylar du den också…

Hej på er! 

Hoppas ni har vaknat upp på rätt sida idag. Jag jobbade fullt ös på salongen igår och jag var helt slut när jag kom hem. Men hörrni, i måndags var jag hos magiska Emelie på Hairtalk och fixade mitt hår. Jag ska försöka hinna göra klart det inlägget tills imorgon så får ni se. Men jag måste visa er min kund Anna som jag klippte en magisk bob på samt bättrade på färgen igår.

IMG_0289

Nej, men jag är helt kär i denna frisyr och styling. Jag klippte bob:en i lika längd, lättade upp topparna lite samt klippte en lätt framåtluting. Men tillsammans med en mörk kall botten möter ljusare mocca-bruna längder så blir helheten så snygg.

boben

Hur stylade jag håret:

 • Jag applicerade volymgivande produkter i handsukstorkat hår. Välj det som passar ditt hår bäst, spray som mousse.
 • Jag fönade håret med rundborste för volym.
 • Sedan använde jag en konformad, oval locktång och lockade små och mellanstora bitar i hela håret.
 • Jag lockade vissa delar från hårbotten och ut samt från halva slingan och ut.
 • Vissa delar lockade jag från ansiktet och vissa delar mot ansiktet.
 • Jag sprayade i torrschampo med stadga i sig i hårbotten samt waxspray i längderna.
 • Drog igenom fingrarna – klart!

bob

Visst blev det fint? Lite passande också eftersom inlägget igår handlade om att klippa av sig håret. Anna hade jättelångt innan, sedan klippte jag en lob och nu en bob – säger ju det: Allt hår klipps av till slut (;

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
3kommentarer
 • Jag älskar denna frisyr så kvinnlig undrar hur mycket kan jag få hjälp medl av en frisör har tunt långt hår o vill prova ev slingor eller ombre men tänk om frisören ej kan göra det. Haft mitt långa tunna nu flera år o skulle vilja ta av en bit o ändra färg. Dom kanske tycker man begär för mycket jag menar hur hittar man en frisör som hänger med o kan tex ombre mvh maria.

  Maria g 2016-08-03 21:24:14
  Svara
  • Svar på Maria gs kommentar.

   Hej! Tips; googla! Typ ”bra frisör xxx” (där du vid xxx skriver staden där du bor). Borde finnas folk i din stad som bloggat/skrivit omdöme på frisörer i din stad så du kan hitta någon. Fråga annars runt bland bekanta som är snygga i håret eller om du ser någon på stan som är snygg i håret. Hittar du ingen salong som känns bra så passa på när du har vägarna förbi en större stad som Göteborg/Malmö/Stockholm. När du valt frisören ring sedan och fråga om du kan få komma dit på en konsultation. Gå dit och berätta om dina förväntningar (ta med bilder!) och se om frisören tycker det ät möjligt. Boka sedan en tid om det känns bra! Alternativt kan du börja med något enklare typ klippa topparna för att lära känna frisören och även få mer tid att prata igenom förändringen. Så hade jag gjort 🙂

   Annie 2016-08-06 16:44:45
   Svara
 • Hej. Vilket bra inlägg! Liten fråga bara. Jag har tjockt och mycket hår. Har du något tips på hur jag ser till så at lobben blir snygg?
  Tack för en bra blogg.
  //Sofie

  Sofie 2016-08-03 19:39:47
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!