Rosegold håret är tillbaka

Hej underbara ni! 

Jag vet att jag avvänder detta ord mycket (irriterar även mig själv) men ALLTSÅ, vet ni vad som är tillbaka? Rose-guld-håret. Jag kan inte bli gladare, hösten kommer bli magisk känner jag. Sen en annan sak innan jag börjar. Jag fick ett argt mail för ett tag sedan, haha. Men det handlade om att den personen inte gillar att jag är så passionerad i hår. Hen tyckte att jag var skrämmande intresserad av hår?! Mailet var långt, väldigt långt men jag skrattade så mycket när jag läste det samt började fundera och den personen har nog rätt. Men i min värld så är detta mitt allt, min största passion och min största inspiration i livet – hår och människor. Men i hen’s värld så var jag den mest skrämmande personen som finns – haha. Jag ville bara dela med mig av det,  så sjukt och ingenting förvånar mig längre.

I fredags hade jag min gulliga kund Mirja hos mig. Vi har färgat många färger genom åren och denna gång var det dags att färga om hela henne igen. Hon har ett väldigt tacksamt hår att jobba med, hon är ”lätt” att färga från mörkt till ljus snabbt utan att håret tar skada och hon är lätt att byta nyanser på för att hon passar så bra i det mesta. Men jag har gjort min research och till hösten är Rosegold-håret tillbaka på kartan. Det var nog två, tre år sedan jag färgade denna hårfärg som mest.

Såhär såg dom ut då!

rose rosegolda rosegold

 Jag blev faktiskt lite förvånad att denna trend kommer tillbaka i höst. Den blev extremt färgad runt om på salongerna under en period men sedan kom alla ”crazy-colors” och tog över. Men denna hårfärg är min största crush sen ombren så därför tänkte jag – varför inte kombinera dom lite extra?

IMG_0425

Här har ni Mirja före!

IMG_0432 IMG_0439

Här har vi henne efter!

Oftast är en Rosegold hårfärg en utblandad, koppar-röd-blond hårfärg men jag ville få in en mörkare botten och ett mer pigmenterat resultat. Hur fint? Om ”hen” tycker jag är manisk i hårfärg så får hen låsa in mig nu efter detta.

rosegold haircolor

Nu kommer alla blonda Ombre ryka och roseflaskan byts ut mot en glödhet Rosegold 2.0 hårfärg till hösten. Är ni med?!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Hej Elin! Vill först säga att det strålar om dig nu igen! Det känns som att du är på rätt väg igen.

  Superfint resultat! Väldigt fina och passande nyanser till hösten.
  En fråga, rekommenderar du dina kunder diverse färgbomber/pigmenterade schampon/inpackningar för att bibehålla sin färg när de gått från blond till t.ex mörkare?? Även fast man gör en förpigmentering finns det ju alltid risk att färgen släpper…det är ju lite trist om det händer fastän man förberett kunden på det och dom betalat för behandlingen ? Om du har lust, kan du inte skriva ett inlägg om dina tankar kring detta? Och hur du agerar som frisör om det skulle hända? Eller svara här om det känns onödigt att skriva ett inlägg om det.

  P.S när jag läser din blogg ser jag både texten och bilderna samtidigt. Tänkte på en tidigare kommentar där uppe du fick ang. layouten. Tror det är någon inställning i hennes dator/telefon.

  Kram till dig.

  Camilla 2016-08-14 21:02:42
  Svara
 • Hej vacker!
  Det finns så många ”speciella” människor här i världen. Man ska inte bry sig om knäppisar. De flesta haters är så avundsjuka att de inte kan hantera sig själva. Härligt att du skrattar åt hens mail. Hen har nog stora problem och att ens sätta sig ned och engagera sig i att skriva ett långt hat-/klagomail tyder ju på ”vissa defekter” hos hen. Istället för att gnälla/klaga/hata borde hen fokusera på att älska. Sprida värme, glädje och omtanke. Alla vi andra här är besatta av hår tillsammans med dig och tycker du är grym! Fortsätt vara du!
  Kram!
  Katrin

  Katrin 2016-08-14 12:10:28
  Svara
 • Hej
  jag undrar om du kan svara på en fråga. Om man har blekt håret och det blivit för ljust går det att tona ner några nyanser eller är risken för att det blir rött eller grönt stor? Vad finns det för bra toning?

  Helene 2016-08-14 12:05:23
  Svara
 • Bästa Elin! Apropå knepiga mail; det finns många som inte hittat rätt i livet och som är avundsjuka på dem som funnit intresse och passion. Stå på dig – du inspirerar på ett härligt och friskt sätt! Alltid kul att läsa din blogg. 🙂
  Kram!

  Ulrika 2016-08-14 12:04:30
  Svara
 • Underbar färg. Vill också ha men känner mig så blek i rött.

  Jag har sagt det förut. Men snälla kan man inte fixa layouten så man kan både titta på bilder och läsa texten samtidigt. Det tar bort hela upplevelsen när man måste zooma in och ut hela tiden… Bilderna är alltså mycket större än texten och går inte att titta på samtidigt som man läser.

  ErikaJ 2016-08-14 12:02:13
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!