Så får du långt hår på 1 timme

Hej hårvänner! 

Ni som såg min senaste vlogg såg att jag förlängde håret på min fina vän Ariane. Jag ville visa er vilka förändringar man kan göra med så enkla medel. Förr handlade hårförlängningar så mycket om att det skadade håret och tanken slog alla att ”någon gång måste jag sluta med löshår”. Men varför? Det är så många som säger till mig:

– ”Du behöver inte löshår, ditt hår är så fint”

Precis, om mitt hår är så fint så är det perfekt för mig att använda löshår. Det hjälper mig att hålla en snygg styling längre, jag är helt nöjd med mitt hår och jag kan hjälpa mitt egna hår lite extra att skina. När jag använde keratinslingor, microringar eller clips så förstörde jag mitt hår så mycket. Men vi är inne i en annan tid, Hairtalk.

OBS: Sen måste jag flika in med att det är så många företag som ”kopierat” Hairtalk. Hairtalk har patent på sin tejp och det finns ingenting på marknaden som kan slå deras hår och tejp. Sen att andra företag marknadsför det som ”Samma sak som Hairtalk” är fult. Det som kan vara liknande är tekniken men även där skiljer det mycket. Jag ville verkligen säga detta till er så ni vet hur det ligger till.

IMG_0414

Såhär såg Ariane ut innan! 

IMG_0420 IMG_0422

Här har vi resultatet!

Jag har använt mig av 5 paket, 40cm i färgerna 613/18 och nr 18. Det tog mig ca 1 timme att sätta i allt hår och sedan klippte jag in det ordentligt. Kom ihåg det både ni frisörer och kunder att det är jätteviktigt att klippa in ett löshår i det egna håret – jag tycker nästan det gör 80% av hela resultatet. Jag brukar tänka precis som jag gör när jag klipper ett vanligt hår utan extensions.

Jag kan med handen på hjärtat säga att Hairtalk inte sliter på håret. Mitt egna hår har aldrig varit i bättre skick och jag trycker lite extra på det så ni inte använder dåliga löshårs-tekniker som skadar era hår för mycket. Jag vill att ni ska göra bra val och allt jag kan hjälpa er med vill jag dela med mig av. PUSS 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
15kommentarer
 • Finns det hårdörlängning för riktigt självlockigt hår? Mitt hår växer inte längre än till axlarna och jag är så grymt sugen på att fixa lite längre. Däremot vill jag inte behöva styla håret varje morgon då jag är ett stort fan av hur mitt hår blir när det fått självtorka.

  Sara 2016-08-16 22:47:01
  Svara
  • Svar på Saras kommentar.

   Hej Sara 🙂
   Jag är lite dålig på självlockigt löshår. Vet att det fanns förr men tror inte dom håren var så bra kvalité. Men googla och kika, dock så måste man styla in ett löshår oavsett hårets struktur för att det ska se snyggt ut.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-08-18 21:03:06
   Svara
 • Hej!
  Jag har en liten fundering på hur man gör en ”liten” knut på huvudet med bara hälften av håret. Så snyggt & inne just nu, men förstår inte hur folk får den så perfekt. Jag har rätt tunnt hår, testat flera gånger men blir inte bra! Du får gärna visa hur du får din så fin, antingen med bilder eller video 🙂

  Madde 2016-08-16 20:33:41
  Svara
  • Svar på Maddes kommentar.

   Hej Madde 🙂
   Haha, jag håller med. Men viss har ett ”perfekt” knut hår, det ska gärna vara lite grövre och tjockare. Sen handlar det om vilken huvudform man har för att den ska ”sitta” snyggt. Men tipset är att ha ett skitigt hår (2-3 dagar efter tvätt) samt använda volymgivande puder i hårbotten. Tupera lite lätt eller locka håret innan för att få struktur. Sen tror jag det är slumpen för dagen som angör om den blir snygg 😉 haha. Lycka till! Kram Elin

   Elin Johansson 2016-08-18 21:05:10
   Svara
 • Tycker bara att så mycket som 5 paket verkar himla onödigt! En normal förlängning är 4 paket. Jag som har helt normalt svenskt hår har 3 paket o förlänger då mitt hår ca 10-15 com. Den mängden hår räcker gott o väl. Så mycket som 5 paket blir väldigt mycket hår och mer svårskött. Sen så sliter det visst på håret, på en del, om än inte alla. Men visst är det mycket bättre än keratin och microringar. Men tror absolut att du som har bra med eget hår skulle gott kunna ha 3 paket!!Maja

  Maja 2016-08-16 19:41:08
  Svara
  • Svar på Majas kommentar.

   Hej Maja!
   Onödigt tyckte jag var fel ord. Sen beror det på hur kundens hår är, tjocklek och vad som passar samt önskemål. Alla vi ser olika ut och då måste man anpassa mängden därefter. Jag brukar inte tycka om att säga ”det är normalt” att göra si eller så för det resulterar oftast till att vi drar alla över en kam och resultatet passar inte kunden. Men tur att alla jobbar och tänker olika 🙂
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-08-18 21:07:28
   Svara
 • Hej elin, jag undrar om du inte skulle kunna jämföra skillnaden mellan tejp och hair talk. Har nämligen tejp men funderar på att byta till hair talk då det håret jag har nu är frissigt torrt och fullt redan efter 2 månader även fast jag använder olja och återfuktning varje dag samt sover med fläta och tvättar håret sällan Vore jätte roligt! 🙂

  elin 2016-08-16 18:35:07
  Svara
 • Hej!
  Har läst din blogg ett tag nu samt kikat på några vloggar. Måste säga att du verkar vara så EXTREMT härlig Du är även så duktig på hår, det märks att du älskar det du gör!
  Beklagar verkligen det som hänt med din fd pojkvän. Jävla as! Blev sååååå arg när jag såg vloggen där du berättade om det. Nu var det ju dock ett tag sedan (men är ganska ny här :)), försök att utnyttja situationen till att bli bästa vän med dig själv. Du rockar! Är övertygad om att du om några månader eller år kommer se tillbaka på detta, och även om det är hemskt så kommer du märka att du blev stärkt av det. har själv varit med om hjärtekross, även om inte det var lika brutalt. Det blir bättre och man blir starkare, och man får en chans att bli en bättre version av sig själv.
  Önskar dig all lycka, och du har fått dig en trogen läsare 🙂 önskar jag kunde gå till dig och fixa barret på håret med, men det är en annan historia haha! Ta hand om dig.

  Mathilda 2016-08-16 17:31:49
  Svara
  • Svar på Mathildas kommentar.

   Hej fina du!
   Tusen tack för din kommentar, verkligen tack <3 Jag tror du har helt rätt och jag krigar på för att finna någon "ro" efter allt. Men varmt välkommen hit och så glad att du tycker om bloggen! Ha en underbar dag 🙂 Stor Kram

   Elin Johansson 2016-08-17 11:20:14
   Svara
 • Hej Elin,
  tack för en grym blogg med mycket inspiration dagligen! Jag hoppas du kan besvara min fråga i ett inlägg eller liknande. Jag har precis klippt mitt självlockande hår till nyckelbenen. Trivs otroligt bra med den längden. Det svåra är då hur jag vardagligen ska styla det på det sätt som är smidigt, enkelt och går fort? Mitt självlockande hår kan lägga sig lite hur som helst efter duschen 🙂

  Massa kramar från mig <3

  Elin 2016-08-16 11:56:07
  Svara
 • Hej! På tal om patent skyddade produkter.
  Sist jag var hos frisören pratade vi om nästa besök då jag ska lägga i färg.
  Jag fråga om dom använde sig av olaplex vi färgning? Och fick svaret att – Ja eller vi har inte Olaplex utan från Schwarzkorpf men det är samma sak!
  Stämmer det ? Tacksam för svar ☺

  Mari 2016-08-16 10:46:54
  Svara
  • Svar på Maris kommentar.

   Finns jätte många företag som har liknande produkt som Olaplex, tex Fibreplex och liknande
   Det man ska tänka på är att Olaplex är original produkten. Dom har patenten och dom riktiga ingredienserna. Alla andra är kopior. Ringer du Olaplex så får du veta allt du behöver veta om den produkten.
   Så mitt råd skulle vara att endast använda Olaplex, inga kopior, eller liknande produkter.

   S 2016-08-16 14:54:28
   Svara
 • Hej! Skulle du inte kunna skriva ett inlägg med tips på hur man kan spara ut sin egen hårfärg men samtidigt vara snygg i håret under tiden? Har liknande färg som många av dina kunder, ingen skarp ombre men ändå lite mörkare mot botten (för att matcha min naturliga färg) och sedan slingat i ljusa toner med kall toning över. Nu känner jag att jag gärna skulle vilja spara ut min vanliga färg och undrar lite hur jag ska tänka och peppa mig själv. Har inte färgat håret sen i april och har nu endel utväxt (som ej är jätteskarp, skulle nog säga att min naturliga färg är mörkblond/ljus cendre), men tyvärr blir ju just den blonderade delen av håret lätt dassig (gul) av sommarsol och bad. Ett inlägg angående vilka produkter som funkar (färginpackningar, vårdande mm), hur frisören kan färga längderna (utan att röra utväxten), och olika stadier för att slutligen nå sin orginalfärg hade varit väldigt uppskattat! Inbillar mig även att mitt naturliga hår kommer ha en bättre kvalitet och vara lättare att få långt eftersom man skippar blekning, är det korrekt att tänka så eller är jag helt fel ute? Tack för världens bästa blogg, stor kram!

  Annie 2016-08-16 10:39:31
  Svara
 • Håller helt med ovanstående då jag länge undrat samma sak. Vore till stor hjälp att veta vad dessa behandlingar kostar på ett ungefär. Underbar blogg i övrigt!

  Linda 2016-08-16 10:14:41
  Svara
 • En tanke, du skulle inte kunna skriva ut priset på dina färgningar, klippningar, förlängningar i runda slängar? Eller uppskattningspris?
  Jag har funderat länge på att färga eller klippa eller förlänga håret men är så osäker på priset. Verkar vara så individuellt vad folk tar betalt för. Vad kostar en omsättning jämfört med en i sättning? Självklart förstår jag ju att även det du gör är individuellt. Men eftersom man ändå ser före och efterbilden så kan man ju själv få en uppfattning om vad allt skulle kosta för en själv och sitt egna hår, om man har liknande tjocklek, längd och kvalite. Sen finns det ju billigare och dyrare frisörer. Men skulle vara bra att någonstans få en uppfattning. Hur mycket jobb det är, hur lång tid det tar för mig att sitta i stolen och få jobbet gjort och priset. Ps en Kanon blogg du har!

  S 2016-08-16 09:35:30
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!