Skulle ni raka av er allt hår?

GOD MORGON!

Jag blir nästan lite nervös när jag skriver det här inlägget. Jag ramlade in på Elle.com i helgen och såg en artikel där tre kvinnor får raka av sig håret för första gången. Oftast när vi ser denna typ av förändring så handlar det om kändisar som måste göra det för t.ex en filmroll eller liknande.

Jag tycker dessa kvinnor förklarar så otroligt fint varför dom vill raka av sig håret. Att skönhet inte behöver inte betyda exakt en sak utan det får bara presentera sig själv. Att det spelar ingen roll vad andra tycker utan det handlar om att uppskatta sig själv oavsett hur man vill se ut.

Titta på videon, lyssna på det dom säger och oavsett hur vi vill se ut så är alla precis lika värdefulla 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
20kommentarer
 • Väldigt bra video och inlägg! Från att ha haft långt hår sedan jag var liten klippte jag i gymnasiet av allt till en kort pixie (tänk Ginnifer Goodwin eller Twiggy). Det var bland det bästa jag har gjort! Otroligt befriande. Men efter ett år började jag spara ut det igen och nu, fyra år senare, är det långt igen. Anledningen var tyvärr killars negativa kommentarer och hintar om mitt utseende. Det tog tyvärr hårt på mitt 18-åriga jags självförtroende, trots att jag samtidigt aldrig har fått så många komplimanger för mitt utseende som då — men intressant nog bara av andra tjejer/kvinnor. Blir ibland sugen på att kapa frisset igen, men är lite feg haha 🙂

  Hanna 2016-08-20 17:14:05
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Tack så mycket för din kommentar 🙂
   Det är många som sagt samma sak, att det är mestadels killar som reagerar negativt på väldigt kort hår. Jag tänker alltid på när kändisar klipper sig extremt kort. Kolla bara på Halle Berry eller Charlize Theron (som rakade av sig allt hår). Helt enastående kvinnor och dom hyllades för att deras skönhet, kvinnlighet kom fram mer när dom klippte kort/rakade av håret. Jag hade tårar i ögonen under hela videon för jag tyckte verkligen att orden gick rakt in i hjärtat och dom var så självklara. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-08-22 21:09:57
   Svara
 • Hej Elin!
  Just nu har jag en mörkblond hårfärg vilken jag inte trivs i allt för mycket. Har tidigare slingat håret ljusare ett par gånger med tycker det blir för lite skillnad. Tror du det skulle gå att få mitt mörkblonda/brunblonda hår till en ombre med platinablonda(verkligen iskalla platinablonda) längder utan att det blir gultonat/ojämt?

  Kram Alexandra!

  Alexandra 2016-08-18 23:55:02
  Svara
  • Svar på Alexandras kommentar.

   Hej Alexandra!
   Jättesvårt att bedöma en sådan pass personlig fråga. Men generellt så tar det många gånger för att få ett iskallt, platinablont hår. Det ska blekas, tonas in, inte skada för mycket, underhållas hemma med silverschampo och violetta inpackningar. Ju mer skadat håret blir av blekningen desto mer ”skit” drar håret till sig vilket resulterar till en gulaktig hinna.

   Men ingenting är omöjligt. Har du en bra hårkvalité, tålamod och en bra frisör så kommer det självklart gå 🙂 Hör med din frisör och lägg upp en plan.

   Stor Kram

   Elin Johansson 2016-08-22 21:18:55
   Svara
 • Hej Elin! Kan inte du skriva ett inlägg om hårfärger för att se så solbränd som möjligt ut? Hur ska man tänka i förhållande till sin hudton? Jag är en riktig blekfis med kalla toner och vill andra min hårfärg för att se så brun ut som möjligt, eftersom jag inte fått någon äkta sol i sommar…

  FIT by Emma Hå 2016-08-18 23:11:53 http://fitbyemmaha.com
  Svara
  • Svar på FIT by Emma Hås kommentar.

   Hej 🙂
   Oj vad svårt. Det är helt upp till hur man ser ut – vilken hudton, ögon, hårfärg mm. Men du låter lite som mig i tonen. Jag är riktigt blek, gröna ögon och har egentligen inga ”drag” till någonting. Jag ser som blekast ut i jätteblont kallt hår. Därför väljer jag att ha en mörk botten (ombre) en beigeblond ton på längderna som jag ibland kallar ner med silverschampo. Men jag behöver kontraster och det i sin tur gör att min hy glänser till lite extra. Det är jättesvårt och det finns inget ”recept” på det men jag brukar säga att pigment tar fram pigment. Är du platinablond så kommer huden inte reflektera några skimrande,bruna pigment direkt 🙂

   Hoppas du fick ett rätt bra svar på din fråga i alla fall!
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-08-22 21:23:20
   Svara
 • Jag älskar rakade kvinnor. Tänk dig Carina Berg. Så sjukt vacker när hon rakade av sig håret. Jag själv är nog för feg nu men det finns inget vackrare enligt mig.

  Ann-Sofie 2016-08-18 19:12:20
  Svara
 • Kan du berätta mer om att tona håret?
  Jag har helt ofärgat hår och trivs med min färg, och tycker det är skönt att slippa utväxt. Dock skulle det vara kul att tona håret i en färg som sen tvättas bort enkelt. Och den får absolut inte fastna på håret och göra det fläckigt eller förstöra mitt naturliga hår. Röd, ljusbrun vore roligt att pröva då jag är level 7 naturligt askblond. Vad har du för tips? Vad kan man använda för produkter?
  Tack på förhand!

  A 2016-08-18 17:12:53
  Svara
 • Hej Elin!
  Jag har frågat dig förut angående tips på salonger i Gbg, SNÄLLA svara! Behöver din hjälp så mycket.

  Kram Anna

  Anna 2016-08-18 16:55:05
  Svara
 • Arr raka av är inget jag övverväger. Hade kort när jag var yngre och kände mig som en kille… inget fel på det men det var liksom inte jag. Tycker dessutom det är lite kul att fixa och pyssla med håret. 🙂

  Ulrika 2016-08-18 09:46:47
  Svara
 • Det är en tanke som slagit mig den senaste tiden så att slumpmässigt hamna på din blogg efter att ha sökt på ekologiska håroljor och se det här inlägget var ju trevligt. Att raka av håret är inget jag hade övervägt om det inte var för att jag tappar så mycket hår i nuläget, sedan ett halvår tillbaka och inte klarar av att duscha det utan att gråta….. Jag står helt enkelt inte ut av att se skillnaden på ett tjock vågigt hår till numera torrt, tunt och livlöst. Dessutom speglar ju min hårkvalité mitt stressade känsloliv , vilket inte gör saken lättare.
  Men det verkar så otroligt befriande att slippa vårda och oroa sig för håret. När jag tänker mig en vardag utan skötsel mixat med hårtvivel om man använder rätt produkter osv. oj, så befriande.
  Dessutom ett tydligt fuck you-finger till yttre, även inre, förväntningar på femininitet och skönhet.
  Kanske. Det lockar!

  Jenny 2016-08-17 23:09:00 http://www.jenny-ekblad.blogspot.se
  Svara
 • Har inte haft långt hår sen jag gick i högstadiet i princip. Jag skulle säga att de allra flesta kvinnor passar bättre i kort eller kortare hår än i långt hår. Jag skulle utan problem kunna raka av mig allt hår. Har redan tappat det en sväng pga sjukdom. Det var inte alls så jobbigt att vara hårlös.

  sara 2016-08-17 22:32:43
  Svara
 • Hej Elin! Skulle du kunna göra ett inlägg med tips på bästa styling verktygen/redskap så som plattång, locktång, fön, borstar etc? Jag behöver byta upp mig och har liksom ingen koll på vad som faktiskt är värt att investera i, vilka märken som är prisvärda osv!
  Kram

  R 2016-08-17 20:47:59
  Svara
  • Svar på Rs kommentar.

   Hej 🙂
   Du kan söka på styling, plattång, locktång mm i sökfältet så kommer massor med tips upp.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-08-18 21:01:48
   Svara
 • Jag hade problem med självkänslan förut. Men sen så klippte jag av håret kort. precis som Ginnifer goodwin. hade typ rakat i nacken och längre uppe på huvudet. Fanns inget att dölja sig bakom. Och faktiskt vart min självkänsla och mitt självförtroende bättre. Jag fick liksom ta itu med mitt inre, och inte bara foka på det yttre.
  Hade kort hår i 2 år och rockade massa olika frisyrer. Jag som inte borde ha passat i det för jag har runt ansikte. Men det var så befriande och kul. Nu har jag ca 40 cm långt trist rakt, fint tunt,jämnlångt ofärgat hår. Och är mycket svårare att sköta ett långt hår än ett kort. Och sen är jag förbaskat håröm så är inte mycket jag kan göra med håret. Men kort vill jag inte heller ha längre. Jag hade den fasen, hitta mig själv, och den är över.

  s 2016-08-17 13:57:47
  Svara
 • Absolut aldrig nej!
  Vid sjukdom, ja vad kan man göra, men frivilligt sker det inte. Håret är jag. En dålig hårdag är en dålig dag. Jag har haft kortklippt hår i yngre dagar och det var ingen som sa att det klädde mig och själv kände jag mig som en pojke.

  Annika 2016-08-17 11:16:02
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!