BEIGE BLOND – GE MIG

Hej underbara människor! 

Det är fullt upp på salongen nu. Vi är fullsatt styrka och krigandet om schamponeringarna, spelningslistorna på Spotify, locktängerna och kaffemaskinen är i gång. Är det hos er också (frisörerna)? Jag som har jobbat hela sommaren har haft det väldigt solo på salongen och nu känns det som dom har öppnat dammluckorna till forsen – haha. Men jag älskar det, pulsen på salongen – man vet att man lever.

Men vet ni, kan vi inte bara prata om den här hårfärgen? Den nedtonade, beiga, blonda tonen? Min underbara kund Amanda kom till mig med ett orange, gult SOLBLEKT hår och ville göra en förändring. Hon ville fortfarande vara blond, förstärka henens fina solbränna och få in mer kontraster till hela håret.

beige

Jag är helt kär i denna hårfärg, den har lite av varje och passar Amanda så bra. Men då är den stora frågan till er solblekta, gul-aktiga blondiner som har en frisörtid inbokad efter sommaren – vad ska jag säga till frisören för att få den här hårfärgen?! Well, ni känner mig – jag är här för er:

PS: Som jag alltid skriver så har alla olika utgångslägen och hårkvalitéer. Frisören kommer utgå från dig och ditt hår oavsett vilket resultat du vill uppnå. 

SÅ FÅR DU EN BEIGE BLOND HÅRFÄRG

 • Du vill bli färgad som en Sombre (en soft-ombre). Med mjuka övergångar och ett mörkhetsläge som passar din hudtyp och ögon/ögonbryn.
 • Du vill ha en mörkare bottenfärg
 • Du vill att frisören ska måla (balayage) eller slinga håret i en ombre-teknik som sammanlänkar bottenfärg och slingorna.
 • Du vill ha ljusare delar fram mot ansiktet
 • Du vill dämpa ner den solblekta tonen på hela håret.
 • Du kan välja att lägga in några mörkare delar mellan dom ljusa paketen. Men det är helt beroende på hårets tjocklek och kvalité.
 • Du vill ha en dämpad, beige (blandning av kallt och varmt) i hela håret.

TIPS: Låt toningen verka ordentligt. Ju tidigare den sköljs desto sämre hållbarhet. Blanda rätt så håret hinner ta till sig färgen.

IMG_0480

LYCKA TILL HJÄRTAN!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej Elin! Jag har ett önskeinlägg,
  Vad tycker du om dessa varmluftsborstar som boomar nu, eller liknande verktyg för att få till ett ”fönat” hår hemma? Skulle du vilja berätta om de olika verktygen som finns för detta ändamål, ge en liten utvärdering och eventuellt tips på vilka märken som har bra verktyg av dessa? Kram

  Sara 2016-08-25 16:13:53
  Svara
 • Hej! Hade varit såååå kul om du gjorde en video där du visar hur du går tillväga när du gör ombre, mina blir aldrig lika fina som dina… Kram

  Towe 2016-08-25 10:22:06
  Svara
 • Hej!
  Måste bara säga att du är jätte duktig.
  Jag behöver lite hjälp med håret.
  Jag har svart hår och oliv färgad hud (är från Libanon ) jag har på senare år fått vita hår som jag har färgat svart eller brunt.
  Den här sommaren har jag gjort ljusa slingor som jag trivdes i eftersom jag har haft solbränna .
  Min fråga nu på vintern blir jag mycket blek i ansiktet och passar inte i slingor och skillnad mellan de svarta håret och den vita utväxten blir jätte synligt och jag har ork och råd att fäga var tredje vecka. Funderar på att färga ljusbrun eller mörktblond

  Snälla vad råder du mig att göra

  Jojo 2016-08-25 08:54:45
  Svara
 • Jättefint och funderar på att göra något liknande på mitt solblekta!

  Men nu har jag en fråga. Det har väldigt länge nu varit att ungdomar endast har sparat ut sina svall och klipper topparna och det yttersta på det uppklippta, ”barnklippning” som du brukar kalla de. Hur klipper du igenom ett långt platt hår för att det ska se vuxnare ut och få ett naturligt svall?

  Sabina 2016-08-24 13:35:39 http://sabinahylander.devote.se
  Svara
 • Gudars vad snyggt! Så ska jag ha det till våren sommaren nästa år…om jag inte hinner ångra mig 😉 Har en mörk guldblond nu men till våren ska jag gå och få en riktigt snygg ljus blond nyans i håret som ej skimrar i gult någonstans 😉

  Tack för en jätte bra blogg som jag nyligen börjat följa (råkade stöta på problem när jag skulle färga mitt hår lite mörkare blont från ljust ljust blont…var tvungen att googla info (hamnade bl a hos sig då) och lyckade att ordna det själv…;)) så dum man är som chansar med håret samt inte är bättre insatt i hur färgpigment fungerar…älskar ju mitt självlockiga hår som jag nyss fått klippt i en loob.
  Kram till dig!

  Anna 2016-08-24 12:15:33
  Svara
 • Riktigt snygg färg! Tror att den skulle funka på mig trots att jag inte klär i rent kalla färger annars. Jag kopierar texten så får vi se vad det blir nästa gång. Satt nämligen i heta stolen igår och då blev det som alltid, bara ljusa slingor 😀

  Annika 2016-08-24 10:59:48
  Svara
 • Hej Elin. Jag klippte precis av mitt hår från midjelångt till axellångt. Jag har alltid använt balsam för att kunna reda ut håret efter dusch. Men jag har nu slutat och använder bara schampo. Jag fick dock höra att jag ska använda balsam ändå fast jag har kort hår. Behöver jag göra det? kramar!

  Mica 2016-08-24 10:06:43
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!