Nougat är höstens nya hårfärg

Hej vänner!

Förra veckan gjorde jag livets hårfärg. Jag är så kär i den här tonen på brunetter så jag smäller av. Ni känner säkert igen min kund, Mia. När hon kom till mig för flera år sedan så hade hon ofärgat hår och jag började smått ändra hennes nyans, la till några slingor och bara fräschade upp det hon redan hade. Men med tiden så har vi testat mycket olika, ungefär samma mörkhetsläge men jag har förändrat spelet i hela håret och nyansen som sagt.

IMG_0979

När jag stod och fönade håret med rundborstar så fick jag en direkt känsla av att ”vilja äta” upp hennes hår. Det såg ut om en perfekt, ljus nougat/chokladbit.

haircolor

Jag använde hennes egna bottenfärg som grund, alltså inte lägga någon bottenfärg. Sedan mötte jag upp med olika mörka slingor. Hon hade redan ljusa slingor i håret sedan sist jag färgade henne och solen hade ljusat upp hennes hår så pass mycket under sommaren – så kände att jag ville använda det jag redan har. Därefter färgade jag in hela håret i en mörkblond, ask/guld/pearl on som fick sitta kvar i håret ett tag tills jag kände att resultatet var uppnått. Jag är helt kär, Mia har också ett fantastiskt bra hår att jobba med.

mia

Vill du ha denna hårfärg?

Jag riktar mig främst till brunetter nu eftersom denna hårfärg ska vara djupt pigmenterad. Är du blond och vill färga denna hårfärg kan det bli lite svårt till en början att få hårfärgen djup och att färgen ska fästa i håret.

Men är du brunhårig (gärna ofärgat) så passar denna hårfärg dig perfekt. Du ber om att få olika kontraster och slingor i ditt redan bruna hår. Är du mörkare så kan frisören lägga mer ljusa slingor och är du ljusare så går det jättebra att dämpa med mer mörkare delar. Naturligt resultat är ledordet!

För att få mer djup i hårfärgen så kan du lägga en bottenfärg eller så gör frisören som jag gjort här, använt kundens egna bottenfärg. Här gäller det att leka och gå mycket på känsla. Om du har en bra kemi med din frisör så kommer resultatet bli skräddarsytt till just dig. Sedan klippte jag igenom topparna och volymfönade med rundborstar och avslutade med att locka några delar med en locktång (32mm).

Men visst är håret galet snyggt? Perfekt färg till hösten ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Vad heter denna hårfärg

  Lanna 2018-03-21 21:02:40
  Svara
 • Så himla fin färg, känner precis som dig.. att man vill sätta tänderna i det eller bara gosa in sig i håret 🙂

  Jannice 2016-09-13 12:53:48 http://womsa.se/jannice
  Svara
 • Hej!
  Jag vet att du har skrivit förut att man ska undvika hemmablekingar och att man istället ska gå till en frisör. Men har ganska dålig ekonomi i nuläget och undrar ifall vad är den bästa metoden för att ljusa upp sitt hår hemma? Ska man slinga med hätta eller färga hela håret? Vill också påpeka att jag är mörkblont naturligt och har fått mitt hår slingat hos frisör sen ganska länge sen vilket betyder att jag har en ganska stor utväxt nu jag skulle vilja fixa:) Tacksam för svar!!

  Sofia 2016-09-13 12:21:32
  Svara
 • Hej! Jag skulle klicka hem en ghd curve locktång men blev lite ställd då det finns olika, en heter soft. Jag undrar vilken det är du andvänder? Jag behöver tips på ett bra värmeskydd priset spelar ingen roll huvudsaken att det är bra. Tack för en bra blogg med mkt inspiration. Du är bäst tjejen. Kram Elisabeth

  Elisabeth 2016-09-12 23:04:16
  Svara
 • åh passande att jag trillade in här då när jag letar runt efter idéer HUUUUR jag ska förändra mitt hår i höst 😉

  ISA 2016-09-12 18:16:20 http://isabyl.devote.se
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!