Tips för torra händer i höst

IMG_1010

GINKGO’S SECRET
110 kr

Om ni är frisörer så kommer ni förstå vad jag menar. Hösten är inte bra för våra stackars händer. Jag märker direkt när det blir lite kallare ute och det är varmt inomhus. Jag har mina händer så mycket i vatten och även när man står och klipper ett hår som är blött så är händerna alltid fuktiga. Jag har som rutin att på kvällen applicera olja i håret (längderna) och sedan precis innan jag ska släcka sänglampan, smörjer jag in händerna med handkräm. Inte för ofta, utan en gång per dag.

Jag hade lite problem förr med eksem, på senare år har det helt plötsligt försvunnit – jättekonstigt men så skönt. Men jag vill verkligen tipsa er om denna rackare från Rituals. Har testat så mycket handkrämer men denna är min nya favorit.

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
9kommentarer
 • Hej finaste Elin! Du, jag har en fråga… Kan man ta bort både färg (mörkblond) och ljusa slingor i håret?
  Är så trött på att aldrig bli riktigt nöjd efter jag vart hos frisören, det blir typ aldrig samma nyans eller nån lyster… Och Jag närmar mig även 40, dvs dom gråa håren börjar komma fram… 🙂
  Så, jag skulle helt enkelt vilja bli helt naturlig, å nånstans börja om från scratch! Hjälp… 🙂
  Va kul att du kommit över till Metro Mode, där kryllar det av kvalité 🙂 lycka till!!

  Emma 2016-09-14 21:46:58
  Svara
  • Svar på Emmas kommentar.

   Hej Emma 🙂
   Ja, det kan du. Eller du kan aldrig komma tilllbaka ”naturligt”. Dom pigment som du tillsatt måste blekas/avfärgas bort. Men du kan be frisören att avfärga och ta bort gamla pigment. Därefter färga in den färg du vill ha – går hur bra som helst.

   Åh vad roligt att du tycker det, det känns så bra att kommit hit 🙂 KRAM

   Elin Johansson 2016-09-15 12:09:06
   Svara
 • Hej Elin! Jag är såå otroligt sugen på att färga håret ljusgrått/grått eller eventuellt ljusrosa och undrar om det skulle funka ifall jag bara la en färgbomb hemma? Jag har blont hår nu och har ALDRIG färgat, tonat, blekt eller någonting utan det är helt naturligt. Tror du att det skulle funka eller ”fäster” inte färgen om håret är ofärgat sen tidigare. Försökte googla och hitta info på nätet men ville ha råd från en professionell frisör 🙂

  Moa 2016-09-14 20:26:33
  Svara
  • Svar på Moas kommentar.

   Hej Moa!
   Om du aldrig har färgat håret så har du trogligvis egna pigment i håret som kommer göra att den rosa/grå inte kommer fästa. Jag brukar alltid säga att ju blondare, mer blekt du är desto mer tar färginpackningar och toningar. Du ska ha så få pigment i håret för att det ska bli någon effekt 🙂

   Men du kan testa, jättesvårt att tipsa när jag inte vet hur du ser ut. Men mitt bästa tips är ändå att gå till en frisör som gör dig nöjd och snygg i håret 🙂 lycka till.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-09-15 12:11:56
   Svara
 • Hej Elin!
  Jag ska göra gesällen snart. Och undrar om du har några bra tips på hur man gör fönvågor? 🙂

  Mvh

  Elisabeth Svensson 2016-09-14 18:04:26
  Svara
  • Svar på Elisabeth Svenssons kommentar.

   Hej 🙂
   Åh vad roligt, hoppas det går bra. Fönvågorna var dom svåraste tyckte jag. Men tipset är att välja rätt modell. Som har lite naturlig fall i håret. Använd en bra fön och en stålkam. Ha tålamod och träna som en galning. Få tips från lärare eller arbetsgivare så hon/han kan stå och vägleda dig praktiskt 🙂 lycka till! Kram Elin

   Elin Johansson 2016-09-15 12:14:56
   Svara
 • Har också den och älskar den, så himla bra! 🙂

  Emma 2016-09-14 17:51:32 http://nouw.com/chessie
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!