TIPS PÅ EN ENKEL OCH NYTTIG MIDDAG

IMG_1233

HEJ VÄNNER!

Jag har blivit beroende… av soppa. Som jag skrev i ett tidigare inlägg så har mina matvanor ändrats rätt mycket på sista tiden. Eller mer att jag är dålig på att ta mig tid att laga mat. Men i helgen som var tänkte jag ta saken i egna händer och göra en god soppa. Jag kollade på Therese Lindgren på YT och hon hintade om en potatis & purjolöks soppa. Efter det så kunde jag inte släppa soppan.

HÄR KOMMER RECEPTET!
5-6 st potatis
1 st purjolök
2 st gula lökar
1 l höns- eller grönsaksbuljong
2 dl grädde
salt, efter smak
vitpeppar, efter smak
olivolja

Receptet är från köket.se och hur ni gör finner ni HÄR (klick). Jag hade ett ägg till och en skiva bröd. Men nu har jag ätit soppa i flera dagar så nu räcker det för ett tag – haha. Soppa tillhör hösten och denna blev så god samt väldigt enkelt att göra. Ska testa att göra en annan variant till helgen, har ni några tips på soppor? Tipsa mig gärna 🙂

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
13kommentarer
 • Morotssoppa
  4 portioner

  4 stora morötter rivna
  1/2 gul lök finhackad
  1 msk smör
  1 liter vatten
  2 tärningar grönsaksbuljong
  200g räkost
  2 dl créme fraiche
  Salt, peppar, cayennepeppar
  Garnering: räkor & dill (vill man inte ha en dillkvist som garnering är det gott att ha i en lämplig mängd frusen dill tillsammans med kryddorna)

  Fräs morötter och lök i smör i en kastrull. Tillsätt vatten och buljongtärningar. Låt allt koka upp och koka ca 5 min. Blanda i räkost, créme fraiche och kryddor. Låt allt puttra några minuter på svag värme. Servera soppan och garnera med räkor och dill. Servera gärna med ett varmt vitlöksbröd.

  Min absoluta favoritsoppa. Skulle jag få välja en maträtt att äta alla dagar i resten av mitt liv skulle det vara denna, helt klart! Lika god att äta till vardags som till fest. Trevlig helg!

  Emma 2016-10-01 06:58:56
  Svara
 • Ser gott ut! Jag för en super god och väldigt enkel köttfärssoppa. Brukar höfta lite med både mått och ingidienser! Men ca 400g köttfärs som du steker, saltar och pepprar. Stek med en gul lök! Därefter ner i kastrull, fyll upp med mycket vatten och krossade tomater och tomatpuré. Skala och hacka i morot och potatis. Jag brukar krydda med cayennepeppar, paprikapulver, köttbuljong och sambal olek. Låt allt koka upp tills potatisen mjuknat! Serverar med créme fraiche, gott bröd och för den som gillar lite hetta är det super gott att läggs i skivad jalapeno 🙂

  Filippa 2016-09-30 10:26:19
  Svara
 • Jag älskar också soppor! Linssoppa är en favorit, brukar köra på känn när jag gör den. Jag fräser en liten gul lök med en pressad vitlöksklyfta, sen i med krossade tomater, vatten, tärnad morot, lite grönsaksbuljong och oregano. När det kokat upp har jag i linser (helst röda) och smakar av med salt och peppar och kokar tills linserna är mjuka. Sen lite persilja på vid servering.
  En annan favorit är kycklingsoppa, som jag också gör lite på känn. Hackar rödlök, vitlök, purjolök och selleri,och en bit ingefära som jag låter koka upp med en buljongtärning och en morot i ”slantar”. Saltar och har i hela svartpepparkorn samt oregano (eller andra torkade kryddväxter) Skär upp några potatisar och kycklingen i rärningar ich slänger ner det med lite broccoli. Riktigt gott. Ibland har jag även i ägg, antingen knäcker jag ett och rör om i soppan eller så delar jag ett hårdkokt.
  Sorry för långt inlägg, men jag är verkligen passionerad soppälskare. Haha.

  Camilla 2016-09-29 23:15:42
  Svara
 • Elin! Jag verkligen älskar din nya blogg! Den har allt! Förutom att läsa om hår (vilket är det roligaste att läsa om) så bjuder du även bilder på dig själv (ja! du är ögongodis, och dem läpparna du har är to die for!), dessutom får man komma in i din vardag lite och man får lite av vem du är. Helt otroligt hur duktig du är! Du är helt klart i nivå med de Sveriges största toppbloggare! Jag älskar dig! p.s. Dags för en ny vlogg? 😉 Älskar dig. Kramar från Malmö

  hoda 2016-09-29 22:53:42
  Svara
  • Svar på hodas kommentar.

   Men alltså, taaaaaack så heeeemskt mycket 🙂 Blir så glad att du kommenterade om det. Snart kommer det en ny vlogg. Kraaaaaaamar

   Elin Johansson 2016-10-02 20:18:20
   Svara
 • Du måste testa Per Mobergs sparris soppa!! Så god!! 🙂

  Johanna 2016-09-29 22:47:10
  Svara
 • Hej fina du. Soppan ser jättegod ut. Tänkte fråga dig två saker. Är GHD locktången som är ovan fortfarande en favorit för dig? Jag skulle vilja köpa en, men velar lite då den är så pass dyr. Och så undrar jag om du har tips på hur man bäst sköter sitt hair talk-hår. Ha en fin kväll!

  Mari Gustafsson 2016-09-29 19:31:36 http://imari.se
  Svara
 • Hej! Jag undrar om du kan göra ett inlägg om ett tjockt, torrt och lockigt hår. Alltså jag vet inte vad jag ska göra med mitt i höst. Skulle gärna vilja ha lite tips på hur man ska ta hand om det, men också lite uppsättningar osv för ett burrigt hår. 🙂
  Kram på dig, världens finaste Elin!!

  elin 2016-09-29 17:04:30 http://nouw.com/elinemacornelia
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!