SÅ STYLAR DU EN LOB – 4 VARIANTER

Hej vänner!

Hur mår ni? Jag mår bara bra, är helt slut bara. Men idag ska jag följa med min bästis till stallet och andas lite frisk luft ute på landet. Torsten ska självklart med och springa i skogen 🙂 Sen ska jag hem och packa för fullt. Men, jag tänkte tipsa er om fyra olika stylingar man kan bära om håret är klippt i en lob.

lob

SNEDBENAN

Jag älskar lob:ar som slängs på sidan lite slarvigt och helheten blir så sexig och sensuell. Antingen kan man välja att föna ut håret med en rundborste, så håret känns luftigt och rakt. Välj en snedbena och om du har ett kortare framparti så blir det en längre snedlugg – riktigt snyggt. Eller så kan du välja att ha lika långa längder. Våga håret med en större locktång – 32mm (klick-adlink) (lämna toppen utanför) och sedan borsta ut håret med en svinborste. Båda styrningarna passar både till party och till jobbet/skolan.

lob2

MITTBENA

Här har vi två olika varianter på mittbenan. Bilden till vänster är en mer uppklippt frisyr där håret faller i en slarvig mittbena. Bilden till höger är en bestämt, rak bena med långa (trubbiga) längder. Dom är i ungefär lika längd men om ni kollar riktigt noga så skiljer dom sig mycket mot varandra. Ni ser också skillnaden mellan en mjukare, luftigare lob (t.v) och en mer trubbig, hårdare lob (t.h). Även dessa två är lockade med en större locktång (32mm) (adlink-klick) och toppen lämnad utanför.

lob3

LUGG 

Det är något exklusivt med lugg och lob tycker jag. Vet inte hur länge jag har stirrat på Emma Stone’s look. Men hennes hårfärg med olika kontraster och ljushetslägen gör väldigt mycket – tillsammans med en hel-lugg. En kortare delad lugg (t.h) passar perfekt för dig med ett ovalt ansikte.

lob4

RAKT & TRUBBIGT

En utfönad och plattad lob är så snyggt. Dom som gillar att ha rakt hår brukar oftast klippa en rakare och mer framåtlutad linje för att få frisyren att ”poppa” mer. Topparna behålls tjockare för att få ett snyggare fall när man volymfönar eller använder varmluftsborste.

Det jag gillar med lob:ar är att det går att variera så otroligt mycket. Det går det självklart ju längre håret blir men skillnaden är att med ett långt hår så bestämmer tyngdlagen när dina lockar/styling ska gå ut. Har vi ett kortare hår så ”hänger” inte håret ut sig på samma sätt så stylingen håller bättre och variationerna är oändliga. Hoppas ni fick lite tips på hur ni kan styla er lob 🙂 Hoppas ni får en underbar lördag vänner. PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Hej Elin! Jag har i flera år haft problem med mitt hår och vänder mig nu till dig i hopp om hjälp. Jag har en riktigt irriterad hårbotten, det kliar och är irriterat Jag har använt frisörschampoo i flera år nu, eftersom sånt från Ica gjorde det ännu värre. Jag använde mig ett tag av Maria nilas produkter, den mörkgröna seriern, eftersom alla pratar så gott om dem produkterna. Det hjälpte inte alls, nästan alla schampon jag har testat har varit alldeles för starka, och torrschampo är ännu värre. Använt mig utav batiste ett längre tag men det funkar verkligen inte, det kliar och känns allmänt äckligt. Vet du någon hårvårdsprodukter som kan hjälpa? Är i ren desperation nu haha. Älskar din blogg, du är grym!!

  Linnea 2016-10-09 10:10:48
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Jag använder Daxxin från apoteket! Det enda som hjälper mig mot torr, kliande, irriterad hårbotten.

   Laleh 2016-10-09 14:38:54
   Svara
 • Hej Elin, måste en lob ha lika långa längder? jag har nästan axellångt hår och är så sugen på en lob, men min frisör säger att lob inte blir snyggt med olika längder och att jag redan har liknade. Sen undrar jag om en Bob måste ha kort nacke och längre frampartier, jag skulle vilja ha kortare hår men inte ha en maskinklippt nacke som jag haft. Älskar din blogg!

  Evelinn 2016-10-08 23:53:10
  Svara
  • Svar på Evelinns kommentar.

   Kolla på de bob som Elin klippt, inte sett någon med maskinklippt nacke! (Är inte sådan bob som är modern nu) Däremot har de oftast en lutning framåt så att bakpartiet är kortare än där fram. En lob kan absolut vara uppklippt, men har du redan lob-längd blir det ju svårt att klippa en lob utifrån det eller liksom då är ju den frisyren du har redan en lob? Möjligtvis kan man ju klippa av lite mer i nacken för att få formen att framträda mer. Eller sätt i löshår för att göra loben mer tjock och trubbig!!!

   Annie 2016-10-09 10:32:57
   Svara
 • Elin, vilken serie tycker du är den bästa för lockigt, torrt, frizzigt, blont (kall ombre) hår? Har i dagsläget Redken all soft-serien och kompletterar med fudge silverschampo för färgen. Funderar på om jag behöver produkter som är ännu mer anpassade efter mitt burriga hår som skriker efter fukt. Kram, du är grym på det du gör <3

  Josefine 2016-10-08 22:47:43
  Svara
 • Hej hur gör jag om jag vill vara med på utlottningen ???

  Anna molitor griberg 2016-10-08 22:36:22
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!