EN PASSANDE BLONDIN TILL VINTERN

HEJ MAGISKA MÄNNISKOR!

Jag måste visa er min oförskämt snygga PT Emelie. Jag har två kunder som har liknande hår som man bara vill lägga sig på golvet och skrika av avundsjuka – Emelie är en av dom.  Är ni sugna på denna färg till vintern så se guiden nedan 🙂

IMG_2155

Här har vi förebilden. Helt okej om ni frågar mig. Hon har fortfarande lite varmare partier kvar samt har hennes hår växt rätt mycket så ombren måste flyttas ned. Emelie ville ha en mörkare bottenfärg, att ombren skulle flyttas ner samt en beige/kallare nyans. Hårkvalitén är jättebra och det behövdes endast klippas igenom för att ha bort dom kluvna topparna.

IMG_2167

Här har vi efter. Om jag säger att håret är generellt mörkare så kanske ni inte tror mig?! Men det gör så enormt mycket att endast ändra ton på det blonda. Det många inte tänker på är att när man färgar håret ask/kallare så dämpar man också ljushetsläget.

Jag valde att lägga en så pass mörk kall bottenfärg (i en ombre teknik) som det bara gick. Jag la till några ljusa slingor för att mjuka upp övergången. När man jobbar med kontraster, som denna övergång så är det omöjligt att inte få ett varmare mellan-parti. Tänk att två färger, t.ex svart och vitt ska mötas och bli en färg. Så har ni problem med att mellanpartiet alltid blir varmare så finns det inte riktigt något att göra åt saken.

Självklart man man lägga till en färg i efterhand (tillsammans med nyanseringen) men det är för tidskrävande samt övergången blir sällan snygg då. Man får helt enkelt acceptera kemin 🙂

IMG_2172

Tänk att denna kvinna har fått mig att träna två gånger i veckan. Jag vet inte hur jag får ihop det tidsmässigt men jag blir så glad varje gång jag kommer dit. Som ni kanske har märkt så har jag gått ner en hel del i vikt och en enormt stor del är Emelie’s förtjänst. Vill ni kika in henne så gör ni det HÄR (klick) – Vackra, bästa människa 🙂

emelie

Om man är trött på ett sommarblekt hår men ändå inte vill bli jättemörk till vintern så är detta ett jättebra alternativ.

TIPS ATT SÄGA TILL FRISÖREN: 

 • Jag vill ha en så pass mörk, kall/rå bottenfärg som det går och passa min hudton
 • Jag vill att ombren ska gå längre ner 
 • Jag vill ha ljusa delar kvar mot ansiktet
 • Jag vill ta bort den sommarblekta (gula) tonen 
 • Jag vill ha en lite mörkare blond-beige-kall ton på allt det blonda
 • Valfri klippning
 • En blowdry med rundborstar och förstärk gärna med en locktång

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
 • Åh, vill också höra om Olaplex. Minns ett tidigare inlägg om det där du i kommentarerna sa att du skulle skriva ett uppdaterat inlägg. När det aldrig kom så funderar man lite på om Olaplex på något sätt fått dig att vara tyst angående detta. Det har ju varit en rad konstiga händelser där olaplex ”bemöter kritik” på ett aningens sektliknande och minst sagt oprofessionellt sätt på sociala medier och bloggar.
  Önskar verkligen få höra din åsikt! Dina hårfärgningar är helt fantastiska förresten 🙂

  Kristina 2016-10-25 18:57:25
  Svara
  • Svar på Kristinas kommentar.

   Heeeej 🙂 tack snälla du.
   Vet du, det kommer ett låååååångt inlägg om just Olaplex imorgon.
   HÅLL UTKIK! KRAMAR

   Elin Johansson 2016-10-25 22:19:52
   Svara
 • Elin kommer du skriva något om dina tankar om Olaplex någon gång? Hade verkligen varit spännande att höra din åsikt, för vet att den alltid är ärlig!

  Annie 2016-10-24 19:18:48
  Svara
  • Svar på Annies kommentar.

   Ett långt inlägg om det imorgon (ons) 🙂 PUSSS

   Elin Johansson 2016-10-25 22:20:38
   Svara
   • Svar på Elin Johanssons kommentar.

    Underbart! Längtar! Håller med kommentaren ovan här, har hittat så sjukt mycket konstigt om Olaplex på nätet och inte bara angående att folk inte är nöjda med produkten utan även hur Olaplex som företag bemött kritik. Får typ lite sektkänsla men svårt att veta vad som är sant, det enda jag egentligen vet är att jag själv inte uppskattar produkten. Så längtar verkligen efter ditt inlägg! Puss!!!

    Annie 2016-10-25 22:37:09
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!