TIPS – BRUNETT/OMBRE LOB

IMG_2350

Dom blonda lob:arna har präglat denna blogg sista tiden men vi får absolut inte glömma dom magiska brunetterna som också klipper av sig håret hejvilt. 

Här har vi min underbara kund, Emma. Jag glömde såklart att ta en förebild, var så exalterad av att få klippa av henne håret. Jag tror Emma är den kund som jag alltid fått deal:a med cm:rar. Hon har alltid varit fast bestämd att aldrig klippa av sig håret och har alltid varit noga med att endast klippa topparna. Men i förra veckan så hände det någonting…

emma IMG_2346

…det var dags. Hon satte sig i stolen, sa ”Elin, du kommer tycka jag är knäpp” men jag vill klippa av mig håret. Jag stod som en gapande struts och blev lite chockad. Men jag älskar ju förändringar och speciellt på kunder som jag vet kommer att passa i den nya look:en så bra.

Jag valde att färga en bronde (brun-ombre), några ljusbruna partier som träder fram i luggen och ner mot topparna. Jag klippte en lite längre lob, fönade håret med en rundborste samt lockade håret med en oval/konformad locktång (klick-adlink).

Detta blev snyggt och jag är så glad för Emma’s skull. Tänk er denna look till en beige, tjocktröja med polokrage – dör så snyggt!

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Hej! Skulle bli jätteglad om du kunde visa hur du stylar den frisyren med lite lockigt och hur du får upp en platt hår till en sån där fluffig snelugg a la Anine Bing. Ser det på många nu men får aldrig mitt platta tunna skandinaviska hår att se så livfullt ut.

  stina 2016-11-16 22:48:42
  Svara
 • Hej!

  Jag har precis hittat till din blogg, jag har bläddrat tillbaka en bra bit, och jag älskar allt jag ser! Vilket fantastiskt jobb du gör!

  Min fråga är, kan man tona ett hår, och få tillbaka sin naturliga färg till 100% efteråt?

  Jag har kämpat, efter åratal av färgande av håret (både blont och nästan svart), med att låta min naturliga färg växa ut, det har tagit lääääänge, men nu när hela håret har min naturliga nyans, ja då blir jag så klart sugen på att börja experimentera och förnya mig igen!

  Jag vill för allt i världen inte förstöra den färg jag kämpat för att få tillbaka, det skulle inte vara värt det, för jag tycker verkligen om min naturliga mellan/mörkbruna hårfärg, och jag har hört att toning aldrig riktigt släpper till 100%, så jag vågar inte tona över det alls! Är det sant att man aldrig kan tvätta ur en toning, oavsett hur svag, till 100%? Om det finns någon variant som man kan lägga som bara håller ett tag, en vecka, eller en månad, eller vad som helst, men som garanterat inte fäster för evigt eller lämnar någon nyans i håret så skulle jag verkligen vilja testa!

  Hoppas att du tar dig tid att svara på detta! Tack på förhand! 🙂

  Petra 2016-11-05 21:07:04
  Svara
 • Hej Elin. Jag läser din blogg och har gjort det ganska länge nu. Jag har bara en fråga.. Har du ingen kund som inte har ”typiskt” skandinaviskt hår? För varje gång jag går in på bloggen har jag förhoppningen att få se någon kund med annan hårtyp för att kunna få inspiration. Jag tycker att du brukar ge tips till folk med lockigt hår visst, men sen tar det stopp…. Har du aldrig klippt/stylat någon med tjockt hår, riktigt krulligt eller afrohår? Bara en fråga, då jag endast ser ”skandinaviskt” hår på dina makeovers. Skulle vara så kul att få se annat!
  Tacksam för svar.

  Mona 2016-11-05 10:01:46
  Svara
  • Svar på Monas kommentar.

   Hej Mona!
   Åh vad roligt 🙂
   Jo, jag har kunder som har frizziga, burriga och ostyriga hår. Men oftast vill dom att jag fönar ut och verkligen gör håret glansigt med hjälp av styling. Därför kanske det ser ut som att alla har jätteglansiga och ”lätta” hår 🙂 Jag har ingen kund som har afrohår dock. Sen är det lite så att jag har en viss stil på mina jobb och kunder, jag visar absolut inte allt jag gör. Vill du ha mer inspiration om andra typer av hår så jobba på Instagram, Pinterest eller liknande. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-11-05 10:39:08
   Svara
 • Hej Elin!
  Vill du snälla hjälpa mig med denna frågan!
  jag har nu färgat mitt hår blont i tre omgångar, flera månaders mellanrum. När jag kommer ut från frisören är det alltid jätte ljust och fint. Men några veckor senare, blir det sååå mörkt.. och nästan oranget. Så mycket mörkare än det var hos frisören då jag nästan va ljusblond på många ställen.

  Vad kan bli fel? Har lagt så mycket pengar, men funderar på vad som är fel..
  Är mörkblond i håret, så svårt med hårfärg om inte blont, och villl ha så lite utväxt som möjligt. Därför en blond ombe nu, med egen utväxt.

  Snälla hjälp!
  Kram <3

  Erica 2016-11-02 23:58:23
  Svara
 • Hej Elin,

  Den här frågan återkopplar lite till det här inlägget: http://elin.metromode.se/2016/10/27/ett-efterlangtat-besok/
  Jag undrar hur det fungerar att klippa upp håret och att det inte blir tunnare längst ner? Mitt hår går strax nedanför axlarna och jag har haft samma längd (+/- några centimeter) sedan jag var typ 10 år gammal. (Är 24 idag) Oavsett hur mycket jag tar hand om håret blir det inte längre utan går av, topparna klyver sig och det blir helt enkelt inte snyggt. Min mamma har likadant hår så vet att det sitter i generna och har börjat acceptera att jag aldrig kommer att få drömsvallet på naturlig väg. Men jag upplever att mitt hår både känns och ser tjockare ut om jag ber frisören att klippa av mer rakt nedtill och inte så mycket uppklippt. Har provat uppklippt hår med men det blir inte så fint eftersom det blir alltför tunt längst ner. Vad ska man säga till sin frisör för att undvika en tråkig jämnklippt frisyr men som fortfarande gör att håret ser fint ut?

  Rebecka 2016-11-02 07:08:42
  Svara
 • Hej på mobilen kan man inte se dina bilder så du vet.

  Maria 2016-11-01 21:03:07
  Svara
  • Svar på Marias kommentar.

   Hej!
   Jasså? Jag ser dom helt klart och tydligt. Stäng ner Safari på mobilen och sök på nytt. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-11-01 21:12:37
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!