ÖVERDRIVEN FET HÅRBOTTEN – HJÄLP

Hej! Skulle jättegärna vilja ha svar på min fråga.. Det är så att mitt hår blir väldigt snabbt fettigt, om jag tvättar håret på kvällen så kan det se fettigt ut redan på eftermiddagen dagen efter. Har Lanza Healing colorcare, som är sulfatfritt så därför använder jag mig av Redken Scalp relief Oil detox schampoo (tycker inte den gör någonting förutom att ge mig torra längder men använder den ändå). Har blivit så desperat att få en ren hårbotten så använder tyvärr affärsschampoo, typ Dove.. Har förut försökt vänja mitt hår att inte bli tvättat så ofta, gav det ett år i princip men har bara accepterat att jag har fet hårbotten, och har även fet hy förövrigt. Skulle vilja ha tips på vad för hårprodukter jag bör gå efter och även hur jag ska göra för att slippa tvätta håret 4-5 ggr i veckan, vågar inte ha torrschampo för det täpper till porerna i hårbotten och är oxå rädd att oljan från hårbotten kommer på mitt ansikte när jag inte tvättat det och ger mig acne.. Låter kanske löjligt men när man har acnebenägen hy så måste man vara lite försiktig.. Ursäkta för så långt meddelande, jag vill bara bli nöjd med min hårvård för en gångsskull!

Hej på dig!

Jag förstår att detta är väldigt jobbigt för dig. Men hur gammal är du? Är du i tonåren eller under 25 år så kan det vara så att hormonerna ställer till det för dig. Vissa har en större talgproduktion samt så är det faktiskt så att fet-hårbotten är genetiskt. Vi kan också få fetare hårbotten beroende på vart/hur vi lever. Yttre påverkan som avgaser, årstider samt stadsmiljö kan ha en stor påverkan. Testar vi mycket olika produkter som gör att du aktiverar huden kan det också slå bakut som gör att du producerar ännu mer talg.

– Men som du säger, du får acceptera att du har en fet hårbotten och försöka göra det bästa av situationen.

– Jag tycker du kan testa Kevin Murphy – Maxi Wash (länk). Schamponera tre gånger på raken (även om topparna blir torra). Skölj med vatten, smek på lite schampo, skölj snabbt, ta vanlig mängd schampo och massera hårbotten hårt med naglarna, skölj och sedan upprepar du det sistnämnda igen. Använd balsam endast i längderna och skölj ur ordentligt. Du använder detta schampo varje tvätt.

– Jag vet också att Davines har en scrub för hårbotten som jag hört väldigt bra om. Du hittar den HÄR (klick).

– Om du lyckas att tvätta håret tre gånger i veckan så är det jättebra.

– Har du testat att styla håret med en rundborste? När du har handdukstorkat håret så fönar du håret upp och ner tills håret är ca 50% torrt. Du sprayar i root-lift (länk)  (som torkar ut hårbotten) och fortsätter att föna håret upp och ner. Sedan tar du en rundborste och fönar upp hårrötterna från huden tills håret är helt torrt. Det kan vara lite svårt att få till i början men när du väl får in snitsen så kommer du märka vilken skillnad det gör.

– Sen en sak till, ANVÄND INTE PRODUKTER FRÅN DAGLIGVARUHANDELN! 

Mimi från Luxy Hair har gjort en jättebra och utförlig video på hur hon fönar sitt hår med en rundborste.

Jag hoppas du fick lite svar på dina frågor och jag önskar dig all lycka till nu. Stor kram

  Här kommer lite tips på produkter som jag nämner i inlägget samt tips för dig som har samma problem 🙂
Inlägget innehåller adlinks

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
 • Har också fet hy och fet hårbotten. Som tur är minskar det med åldern. Jag tvättar ändå alltid var tredje dag och då noggrant som Elin tipsar om. Dag 3 är håret fett och trist. Då brukar jag ha torrschampo eller locka det främre håret med en plattång så det SER mindre fett ut. Eller eventuellt göra flätor i tinningen så det inte hänger feta testar i ansiktet.

  ErikaJ 2016-11-15 20:59:43
  Svara
 • Hej Elin! Jag känner att jag har grymma hårprodukter men saknar en OLJA! Skulle du kunna skriva lite om håroljor, när de ska användas och tips på produkter. Vet att du testar många olika men om du skulle kunna tipsa om dina favoriter 🙂 gärna tips för oss som har färgat hår också. Kram!

  Linnea 2016-11-15 16:32:25
  Svara
 • En fråga om Kevin Murphy Maxi Wash. Jag köpte en provflaska och fick ett så kasst resultat. Håret kändes om möjligt ännu smutsigare/fetare mot botten än med vilket skit som helst. Provat det 2 ggr med samma resultat.
  Finns det olika Maxi Wash eller är mitt hår bara inte gjort för det?

  Annika 2016-11-15 13:32:42
  Svara
  • Svar på Annikas kommentar.

   Hej! Har samma problem, köpt provflaska har använt 2 -3 ggr och varje gång känner jag att de inte blir riktigt rent även fast jag tvättar de som Elin skriver. Har du nåt annat tips då? Hjälp! Trött på att de aldrig känns riktigt rent. Kram!

   Ylva Pettersson 2016-12-20 17:53:27
   Svara
 • Hej! Skulle du kunna skriva mer om sugarbear tabletterna? Har hört att det är godis med b-vitamin i och att det är så mkt socker i dom att Livsmedelsverket inte rekommenderar dom. Hur ser du på det? Kram

  Cicci 2016-11-15 13:26:50
  Svara
 • Hej! Har du du hört om Opal hair? Hittade det på Pinterest och undrar hur sjutton man gör? ?

  Julia 2016-11-15 10:36:09
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!