TIPS PÅ HÅRFÖN – TORSTEN – TUNNHÅRIG

Hej Elin!

I julklapp tänkte jag köpa en hårfön till min mamma och undrar därför om du inte göra ett test på flera olika fönar och utvärdera! Har sökt i historiken och sett att du recenserat innan men hade varit roligt med en uppdaterad version:)
Har själv en GHD som jag trivs med men den tycker mamma är för tung. Tänker mig mellan 800-1000 kr i prisklass.
Önskar dig en härlig jul!
Kram

– Hej fina du!

Åh, vilken bra julklapp. Ja precis, jag har gjort några recensioner tidigare. Men om du tycker om Ghd så kan du välja ”Air” varianten som är betydligt lättare att jobba med än ”Aura”. När det kommer till pris så tycker jag du får en riktigt bra hårfön mellan 1000-1500 kr. Ska vi ner på 800-1000kr sträcket så tycker jag för 500 kr extra så får du en BETYDLIGT bättre fön. En fön har vi tills den går sönder (vilket innebär länge) så tycker jag man ska satsa på en riktig bra fön.

Här under kan du se några som jag tycker väldigt mycket om 🙂
Ha en underbar jul och jag hoppas din mamma blir nöjd.
Kram Elin

En sak som jag har funderat över angående borstar. När man sätter in ett hairtalk hår får man en hårborste med sig som har plastpiggar längst upp på stråna. Jag har fått för mig att det sliter en del på håret och att det är bästa är utan.
Har haft keratinslingor innan så kanske därför jag hört det.

– Hej på dig 🙂

Ja precis, det är oftast piggar på alla utredande borstar. All borstning sliter på håret och det bästa man kan göra är att använda borstar som är anpassade efter vad du vill att den ska göra. Att använda en ”wetbrush” i blött hår och en mer svinborst i torrt hår. Idag är borstarna så extremt bra och dom flesta företag har koll på vad som passar oss i dagens läge. Sen som kommer med Hairtalk är en jättebra borste att reda ut håret i blött med, kör på den eller min favoritborste från HH Simonsen (klick-adlink).

mg_7321

 

Har en fråga angående Torsten. Delar du och ditt ex på han? Du verkar bara ha honom ibland
Älskar din blogg och dina vloggar.

– Hej gulle dig!

Men tusen tack, vad gullig du är 🙂
Ja precis, jag och aset (mitt ex) har delad vårdad om honom. Eftersom jag inte kan ha honom på salongen i veckorna så har aset honom på veckodagarna och jag i princip varje helg. Nu när mitt nya schema kommer rulla igång så kommer jag kunna ha honom mer i och med att jag kommer jobba hemifrån två dagar i veckan. Det är precis som att ha ett barn tillsammans efter en skilsmässa och tortyren att behöva se sitt ex varje vecka – den är inte kul kan jag lova. Ett ex (som har gjort än jävligt illa) ska man aldrig behöva se igen. Men om det är det som krävs för att jag ska få ha min hund så är det värt det.

torten-2

Min fina älskling!

Hej Elin.
Jag har ett jätteproblem! Jag är super då menar jag SUPER tunnhårig. Och håret växer bara till en viss längd. När de väl blir lite längd på det så är det knappt något hår i topparna om man kan säga så. Dock är det inga problem med volymen! Jag har sen ett tag tillbaka färgat håret mörkbrunt och haft i clipps för att kunna ha utsläppt eller för att kunna göra någon frissa alls! Jag har många gången gått till olika frisörer och bett om slingor, för att jag har fått för mig att hårer kommer se tjockare ut om det är i olika toner. Men alla gånger har det slutat med att jag kommer ut orangehårig och ledsen och färgar der mörkt dagen efter igen.
Snälla!! Snälla Elin! Hjälp! Kom med tips! Förslag! Vad som helst! Vad ska jag göra med mitt hår!! Älskar att ha långt hår med clipps även fast jag vet att det sliter på håret!
Hoppas du kan hjälpa en desperat tjej!

– Hej 🙂

Det är så orättvist, vissa får mega mycket hår och vissa får jätte tunt hår. För att få långt hår så gäller det att du har ett starkt hår hela vägen. Ungefär 30% av mina kunder kan inte få längre hår än till axlarna just för håret orkar inte komma ner. Ibland spelar det ingen roll hur bra man tar hand om håret för det orkar inte hela vägen ner. Det är en trist och en hemsk sanning men man får försöka göra det bästa utav situationen.

1. Blonda slingor gör att du får en illusion utav ett fylligare hår. Men att gå från mörkt till ljust på en gång resulterar till att håret blir orange, ge det lite tid.

2. Håll håret i den längd som håret är friskt. Håller sig håret friskt precis innan axlarna, håll det där då.

3. Clip-in är inte det bästa alternativet (i långa loppet) – men om du endast använder dom en gång i veckan så tar det ingen större skada.

4. Välj t.ex Hairtalk. Förtjocka och förläng lite så kommer du känna att du får ett helt annat hår. Det behövs inte mycket för att du ska känna en liten boost. Sköter du håret väl så kommer det inte skada ditt hår.

5. Träna på volymföning och olika styling alternativ – det kan också hjälpa.

Hoppas du fick lite tips i alla fall 🙂 Stort lycka till. Kram Elin

hairtalk

Här har jag förtjockat min kunds hår med 2pkt Hairtalk – det gör en stor skillnad 🙂

Inlägget innehåller Adlinks

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
5kommentarer
  • Hejsan! Jag har en fråga angående mitt hår. Jag har alltid haft lätt för att få håret att växa ut efter att jag har klippt mig MEN det vill aldrig bli längre än till en viss längd… kan det vara som så att håret inte ”kan växa längre” eller varför är det så?
    Jättedum fråga men jag gör verkligen inga skillnader i mina hårrutiner men ändå växer det bara fort i början..
    Tack för en fantastisk blogg och youtubekanal! <3

    Jonna 2016-11-22 17:10:14
    Svara
  • Hej Elin!
    Tack för en otroligt lärorik blogg.
    Jag har lärt mig mycket sedan jag började följa dig, bland annat att sluta använda schampo och balsam från matbutiken 🙂

    Jag har en fråga som jag är tacksam om du vill svara på.

    Min hårbotten har nästan alltid varit ett problem för mig. Så fort jag börjar använda hårprodukter som innehåller doftämnen blir den väldigt torr och fnasig. Då får jag alltid gå över till apotekets produkter för torr hårbotten. De fungerar bra för min hårbotten men de förvärrar min hårkvalité och det känns som att dem inte innehåller några vårdande ämnen för just längderna. Samt att de inte ger doften av nyduschat hår, vilket jag gärna vill ha.. Mitt hår är rätt slitet och frissigt om jag inte använder stylingprodukter, har färgat och blekt det ett antal gånger men det är fortfarande tjockt, vill gärna bli av med min torra hårbotten men samtidigt få mjukt och fint hår.
    Har du några tips på produkter som kan hjälpa till med detta?

    Älskar din blogg och youtube-kanal!

    Johanna 2016-11-22 15:19:41
    Svara
  • Äh keep it up, hundra spänn på att han tröttnar på hunden om nåt år när han träffat en ny tjej som är allergisk och jada jada. As brukar funka så.
    Kram

    Cilla 2016-11-22 08:43:21
    Svara
  • Såg att Eleven har 20% på GHD just nu (fram till 27e)!

    Gabbi 2016-11-22 07:46:01
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!