TIPS PÅ GULDBLOND HÅRFÄRG

HEJ VÄNNER!

Igår la jag ut ett magiskt fint hår på Instagram (StyleElin), jag blev sådär besatt-kär i håret – färgen – volymföningen. Min fina kund Lee-Ann har gjort en låååååång resa till att bli blondin. Hon har ett enormt tjockt, frizzigt och lockigt hår. Jag vet inte om det är 1,5 år sedan vi började ljusa upp håret, kan vara två år sedan också. Men hon har verkligen gått den hårda vägen, från mörkt till blont. Vi har testat allt från ombre, slingor, ask/kall blond, mocca och ljusa slingor – you name it.

Denna gång testade vi något som jag inte gjort på henne förut. Jag försökte övertala henne att välja en guldigare blond nyans. Jag tänkte att hon kommer skrika rätt ut för jag vet att hon vill vara kall blond. Men jag fick som svar: ”Jag litar på dig” och det tog jag som en accept på mitt förslag.

IMG_3184

Tro det eller ej så är bottenfärgen hennes egna. Jag bygger/målar all färg utifrån hennes egna botten och nyanserar fram tonerna. Det blev verkligen som jag ville och Lee-Ann var så nöjd, då blev jag glad. Jag klippte av ca 7cm och volymfönade håret med rundborstar. Visst blev det fint? 🙂

IMG_3190

En sak som jag verkligen vill lyfta är att vi ska inte vara rädd för guldiga nyanser. Jag har sagt det förr och säger det igen, det är en enorm skillnad på ett blekt hår som blivit gult/orange med tiden och ett hår som blir färgat guld/beige. En guldigare nyans gör håret glansigare (perfekt för frizziga/lockiga hår) och nyansen håller så mycket längre än en kall blond nyans.

guldblond

MER GULD TILL FOLKET 🙂 PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
8kommentarer
 • Alltså GUD så snyggt! Du är grym!

  Isabelle 2016-11-25 15:42:35 http://www.isastar.se
  Svara
 • Det blev jättefint!!

  Carola 2016-11-25 15:34:50
  Svara
 • Hejsan! Jag är brunett men gjorde en jättefin bayalage hos frisören för ett tag sedan, men nu tycker jag färgen i längderna har ändrats. Den känns mycket ljusare och mer åt den gula nyansen vilket jag inte trivs så bra i. Jag undrar om det finns någon färgbomb eller liknande som kan tona ner längderna lite och ge en lite kallare ton för en mer naturlig look.
  Mvh

  Sofi 2016-11-24 23:18:27
  Svara
  • Svar på Sofis kommentar.

   Hej Sofi!
   Okej, när du säger för ett tag sedan? Pratar vi 2 veckor sedan eller 1 månad? Toningen tåt ut efter 1-2 månader så hårfärgen ändras hela tiden. men jag tycker att du kan använda en färginpackning t.ex 600 från Maria Nila eller 4.11 från Revlon. Det beror lite på hur mörk du är, om nyanserna är för mörka kan du blanda ut med vanligt balsam. Men ett säkert kort är att du ringer till din frisör och frågar vad hon/han tycker passar, frisören kan ditt hår bäst. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-11-27 20:34:06
   Svara
 • Hej Elin! Jag har varit blond hela mitt liv men senate åren fått metaller i håret som gjort det gult/grönt. Anvönt askorbinsyra och silvershampo för att få bort det. För några veckorsedan blev mitt hår dock rött/orangeat, troligen missfärjat av blekningsmedel i silvershampot…. Nu har jag tonat håret mörkt för att bli av med den röda färjen men jag trivs inte alls som brunett. Tror du det fins någon möjlighet för mig att bli blond igen fast utan de röda/orangea tonerna? Går det inte att avfärja håret? Är desperat. Tack på förhand!

  Klara 2016-11-24 19:24:49
  Svara
 • Varför klipper inte du Blondin – Bella längre? ☺️

  Sofie 2016-11-24 16:13:53
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!