SÅ FÅR DU SMINKET ATT HÅLLA – HELA DAGEN

HEJ VÄNNER!

Jag fick förfrågan hur jag gör för att få min bas att hålla hela dagen. Ni vet att jag står på salongen hela dagarna, jobbar fysiskt och springer omkring hela tiden. Det gör att man blir varm och jag har ett problem att sminket blir fläckigt. Men jag har testat så mycket olika varianter och nu tror jag att jag hittat en bra kombination utav produkter som funkar för mig.

IMG_2907

Här kommer mitt personliga recept som jag tycker verkligen fungerar:)

Du börjar med… att återfukta huden med din vanliga hudvård. Låt ansiktskrämen sjunka in ordentligt (jag brukar gå och fixa kaffe på morgonen innan steg två). Oftast gör många det felet att inte återfukta huden vilket gör att huden blir torr jag fjällig.

Därefter tar du… en primer som är från Erborian – 4-in-1 primer. Just denna primer kan vara en av dom bästa jag testat. Huden blir ”blur:ad”, den glider lätt på huden och ger ansiktet en jättefin lyster. Jag som oftast använder helt täckande foundation gillar att basen är lite mer glow:ig.

För att vara säker… så använder jag Benefit – Matte Rescue som är en matt gel som förminskar porerna och reducerar all glansighet i ansiktet utan att lystern försvinner.

Jag har ett problem-område… som är att sminket försvinner fortare på näsan och på kinderna. Därför har jag kommit på är att använda en ögonskuggs-primer på dessa områden. Jag använder Too Faced – Shadow Insurance, den är brutalt bra.

Efter dessa steg så sminkar jag mig, tar foundation, concealer och alla krämiga produkter. 

Det viktigaste av allt är… låsa in alla krämiga all produkter. Jag använder ett puder från Laura Mercier
Secret Brightener Powder (klick – adlink) som jag buffrar in med beautyblendern under ögonen. Därefter tar jag en stor puderborste och går med lätta drag runt i ansiktet med ett puder från Make Up For Ever -HD Microfinish Powder.

Alla produkterna finns på Sephora förutom Laura Mercier som finns bland annat på Åhléns ect. Jag har kört på samma produkter ett tag och denna kombination fungerar för mig 🙂 Hoppas ni får till sminket där hemma vänner. PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Vad använder du för ansiktskräm innan du lägger din primer? 🙂

  S 2017-02-12 14:08:42
  Svara
 • Åh tack så mycket för bästa tipset… det med ögonprimer på näsan… mitt smink försvinner alltid på näsan fortare än på andra ställen. ??

  Dijana B 2016-11-27 13:25:56
  Svara
 • elin!! måste bara sääga en sak! De här behöver inte hända dig. Men ja har alltid haft porslinhy började ta hårvitaminer me samma sammansättning nästan som sugarbear bara lite lägre innehåll biotin. men fortfarande högt. funkar megabra på mitt hår vuxit snabbt som bara den. Men fått väldigt dålig hy massa finnar på hakan och pannan och förlorad spänst. Har inte förändrat nått annat. så nu när ja slutat tagit dom bärjar min hud hitta tillbaka. Ville bara skriva ifall att din hud skulle reagera lika så du vet vi är fler
  stor kram o tack för bästa bloggen

  emma 2016-11-26 22:41:29
  Svara
  • Svar på emmas kommentar.

   Hej Emma!
   Tusen tack för input 🙂 Jättebra att veta, ska tänka på det.
   Hoppas din hy kommer tillbaka till det normala.
   KRAMAR

   Elin Johansson 2016-11-27 20:22:29
   Svara
 • Hej! Du ser ut att ha liknande hudtyp som mig själv, aningen torr porslinshy som behöver mycket fukt. Jag använder Clarins ”Everlasting foundation+”. Den är heltäckande utan att den blir kakig, håller heeeela dagen lång. Jag har aldrig varit så nöjd med en foundation förut, denna gör hela jobbet. Använder endast dagkräm och en anti-redness primer (Från dermalogica) innan jag applicerar den. Läs gärna om den på nätet, den håller vad den lovar o lite till.

  Var bara tvungen att tipsa om denna produkt! Kram Jennie

  Jennie 2016-11-26 17:50:00
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!