GE HÅRET EN SKÖN DETOX – SÅ GÖR DU

HEJ VÄNNER!

Hur mår ni? Vet ni, mina föräldrar kommer hit idag från Gävle. Dom ska hjälpa mig att få upp lite saker i lägenheten samt åka och handla lite, ska bli så mysigt. Jag bakade en saffranskladdkaka igår som vi ska smaska på idag. Men jag tänka tipsa er om ett djupgörande schampo (detox) som ingår i Shu Uemuras julkollektion Murakimis. Dom har ändrat designen på tre ikoniska produkter så om ni inte hittar just denna design så finner ni originalprodukten här:

Shu Uemura Art Of Hair Cleansing Oil (klick-adlink) 420 kr (just nu 336 kr)

IMG_3061

Jag bara älskar den blommiga designen. Just detta schampo rengör håret på djupet, den passar alla hårtyper, den är utan parabener och silikoner. Jag har tipsat er många gånger om hur ni detoxar men jag tänkte ta det igen 🙂

SÅ DETOXAR DU HÅRET

– Skölj igenom håret med vatten.

– Ta en liten mängd schampo och smek över håret (hårbotten – huvudet) Det är hårbotten som ska detoxas så gnugga inte på längderna. Skölj igenom snabbt med vatten

– Ta en stor mängd schampo och börja massera hårbotten ordentligt. Riv med naglarna och ta i så du verkligen stimulerar hårrötterna. Skölj igenom håret med vatten

– Tredje och sista gången tar du en normal mängd schampo och masserar igenom hårbotten igen så att du verkligen känner att håret är rent. Att göra en detox kan göra håret (längderna) torra och sträva men det är ingen fara – det är just det som är meningen. Även om du inte ska massera in schampo på längderna så kommer schampot ändå sköljas ner med vatten och ta bort yttre påverkningar och gamla produktrester.

– Skölj håret och avsluta med balsam på längderna.

 IMG_3059-2

TIPS: Om du är blondin och vill ge håret en extra boost för att ta bort gula toner så kan du välja att använda silverschampo den tredje gången du schamponerar för att verkligen få effekt. Låt silverschampot sitta i några minuter – även på längderna. Vill man ha ÄNNU mer effekt så smeker du på silverschampo på håret, alltså INTE masserar runt. 

Glöm inte att vårda med leave-in, värmeskydd samt vårdande olja när du har handdsukstorkat håret. Jag rekommenderar att detoxa håret en gång i veckan om du använder mycket produkter så som torrschampo och tvättar håret 2 gånger i veckan. Annars kan du detoxa hårbotten 1-2 gånger per månad, det där känner man själv 🙂 PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
10kommentarer
 • Hej! Varför blir det mer effekt om man bara smeker på silverschampoot? 🙂 det når väl inte alla hårstrån då?

  Therese 2016-12-01 11:03:47 http://tezets.wordpress.com
  Svara
  • Svar på Thereses kommentar.

   Hej!
   Det är för att när du masserar så frigör du pigmenten och för att verkligen koncentrera pigmenten för bäst effekt så smeker man på schampot så effekten blir som att du ska lägga hårfärg t.ex 🙂 Det gäller att smeka på så det blir jämt. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-12-01 15:25:10
   Svara
 • Hej!

  Jag har naturligt guldblont/jordgubbsblont hår och undrar om jag också ska köra silvershampo? Kan ibland uppleva att håret ser lite gult ut även då jag inte färgat det som sagt.

  Underbar blogg! Följer slaviskt dina råd och tips 😉 <3

  Hanna 2016-11-28 19:01:52
  Svara
  • Svar på Hannas kommentar.

   Hej Hanna 🙂 Tusen tack – gullig du är.
   Ja det kan du, dock så tror jag inte att det kommer göra någon större skillnad. Men testa och låt silverschampot sitta i längre.
   Stor Kram

   Elin Johansson 2016-11-29 22:17:39
   Svara
 • Skulle varit så kul att få höra din syn på just silikoner i hårprodukter. Om man har använt ett sånt här schampo t.ex. för att få bort all skit ur håret så är det ju synd om man följer upp med inpackning/balsam/stylingprodukter som innehåller silikoner och täpper igen och förstör håret igen.. Sen att i princip alla ”vårdande” oljor också innehåller silikoner är rätt sjukt tycker jag. Det förstör ju håret mer än det vårdar. Hur ser du som frisör på detta? 🙂

  Emelie 2016-11-27 14:52:14
  Svara
  • Svar på Emelies kommentar.

   Hej Emelie!
   Jag har skrivit två tunga inlägg om detta tidigare, du kan kika på dessa här:
   Del 1:http://elin.metromode.se/2015/09/16/skillnaden-pa-frisorprodukter-och-vanliga-harvardsprodukter/
   Del 2:http://elin.metromode.se/2015/10/21/skillnaden-pa-frisorprodukter-och-vanliga-harvardsprodukter-del-2/
   Kram Elin 🙂

   Elin Johansson 2016-11-27 20:18:26
   Svara
 • Hej Elin!

  Tack för en fantastisk blogg! Jag läser varenda post. ?

  Jag undrar om det går bra att använda detox schampo även om man har hairtalk extensions?

  Kram ?

  Ina 2016-11-27 14:18:02
  Svara
  • Svar på Inas kommentar.

   Hej!
   Åh, tack snälla 🙂 Gullig du är.
   Jaa men absolut, det är just det som är bra. Renar ordentligt mellan fästena.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-11-27 20:19:16
   Svara
 • Hej Elin!

  Köpte Kevin M detox schampo idag då jag läst om det tidigare i din blogg 🙂 men blev osäker, kan man tvätta håret 2 ggr med det sen sista gången med sitt vanliga schampo? Eller ska man strikt köra 3 gånger enbart detox schampo?

  Trevlig söndag 🙂

  Johanna 2016-11-27 14:03:43
  Svara
  • Svar på Johannas kommentar.

   Hej Johanna 🙂
   Åh, toppen.
   Jag kör detox-schampot alla tre gånger. Eftersom jag är blondin så använder jag ibland silverschampo tredje gången för att göra håret kallare. Som jag tipsade om detta inlägg. Men annars kör du detox-schamot tre gånger.
   Kram Elin

   Elin Johansson 2016-11-27 20:20:29
   Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!