SÅ FÅR DU ETT BEIGE, BLONT HÅR

beigeblond

Jag har ju hittat det, en liiiiiiten spot där ljuset faller helt magiskt på mina kunder’s hår. Färgen bara strålar i ljuset och allt kommer fram så mycket finare, speciellt dom varmare hårfärgerna.

I veckan tog jag hand om min fina kund, Erika. Jag glömde ta en före-bild men jag klippte av hennes långa hår till en lite längre lob. Jag ville jobba med guld, beige och mocca – grunden ska stråla i pigment. Jag ville också ha ett par ljus/beige/kalla längder och en soft övergång som går lite längre ner än normalt. Jag målade upp några delar mer än andra och krämade på mer ljusa delar mot ansiktet. Jag har blivit lite mer inne på att slingorna ska synas för att när kunden rör på sig så tycker jag håret blir mer intressant. Hur fint blev det inte? Hårfärgs-Himmeln 😉 

VILL DU HA DENNA HÅRFÄRG?!

– Du vill ha en soft ombre som går ner lite längre än vanligt. Från botten till örat ungefär.
– Du vill att bottenfärgen ska vara i en natur/guldig ton.
– Du vill att frisören använder sig av en balayage teknik och målar bredare, ljusa delar.
– Du vill att tonen ska gradvis bli ljusare. Från intensiv, guldig/beige ton till ljusare/kallare/beiga toppar.
– Du vill att håret klipps i en lob som passar dig och ditt ansikte.
– Du vill ha längre partier mot ansiktet.
– Du vill att håret volymfönas och att vissa delar lockas med en bredare locktång (t.ex GHD 32 mm (adlink -klick)

KLART! 

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
7kommentarer
 • Hej, jag skulle bli jätteglad om du kunde vägleda mig lite här. Det är så att jag bokade tid på en salong, jag hade en ombre med mörkbrun botten med en liten utväxt av mitt råttfärgat hår och ljusa/koppriga längder. Jag ville att frisören skulle försöka få bort ombre och dämpa ner de koppriga tonerna och göra så de såg mer slingat ut istället för helblekt.. det blev jättefläckigt i de mörkbruna, liksom fläckar lite härvar och såg bara fult ut och de höll frisören med om.. jag fick då vänta i en vecka på en ny tid så hon kunde rätta till det, jag ringde och kollade en extra gång om hon verkligen kunde fixa det eller om de inte var bättre jag fick någon som var mer erfaren men hon skulle vara duktig på detta fick jag som svar, när jag nu var där i torsdags så blev håret bättre men väldigt fläckigt fortfarande och se när jag kommer hem så ser jag att hon spillt ned min skjorta med blekningsmedel så jag ringer in och då säger hon jag måste ha kvitto på tröjan för att få ersättning. Jag ber om att få prata med hennes chef om detta och han ska kolla upp allt och återkomma till mig på fredagen eller lördagen, idag söndag ringer jag upp honom och är irriterad för ingen hört av sig och vi blir osams för jag vill ha tillbaka mina pengar för skjorta och färgningen då det inte blivit bra och att de är så sjukt dålig service. Han säger att jag inte ska gå tillbaka någonting och han bryr sig inte om att gå dåligt rykte vad det verkar som så hur tycker du jag ska göra tillväga? Har knappt några pengar då jag är mammaledig så har inte råd att gå till någon annan heller? Skulle bli så tacksam om du gav mig något råd <3

  Ida 2016-12-11 14:55:57
  Svara
 • Hej Elin, hur mycket har du sprutat in i dina läppar? Såå fina!

  Linnea 2016-12-10 11:51:28
  Svara
  • Svar på Linneas kommentar.

   Hej Linnea 🙂
   Tack snälla. Jag har fyllt dom successivt i 1,5 år ungefär. Jag började att lägga Stylage 0,5 ml och sedan har jag lagt 1ml per tillfälle. Jag gör dom ca 3 gånger per år. Kram Elin

   Elin Johansson 2016-12-12 21:53:44
   Svara
 • Hej Elin!
  Tack för en bra Blogg!
  Jag har mellanblont hår, slingat som når några cm nedanför axlarna. Håret är varken tunt eller tjockt. Jag skulle bli jätteglad om du gav lite tips på håruppsättningar till den längden av hår, både till vardags och fest.
  Jag funderar på att klippa lugg. Hiss eller diss?

  Lisa 2016-12-10 11:06:12
  Svara
 • Hej jag undrar om du kan göra ett långt inlägg eller en video där du pratar om din viktminskning skulle uppskattas! Super bra blogg

  Sanna 2016-12-09 20:11:30
  Svara
 • Fint! Och superbra när du beskriver hur man skall förmedla en liknande klippning till sin frisör! 🙂

  Josefine 2016-12-09 19:12:21
  Svara
 • Vill börja med att tacka för en helt fantastisk blogg. Jag funderar lite kring inlägget om aset och ludret, jag förstår inte hur någon kan anmäla det? Du skriver ju inte ut några namn för det första och för det andra så skriver ju du sanningen. Så himla konstigt att komma på tanken att anmäla något sådant.

  Pernilla 2016-12-09 19:11:21
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!