ATT BLI BLOND – ORANGE HÅR – HARTALK FÄSTE – DÅLIG SERVICE HOS FRISÖREN

Innehåller adlinks

Vill jättegärna ställa en följdfråga på det här med oljorna! Mitt hår är stort. Nu snackar vi hårstrån som ser ut som nylontråd, är torra som fnöske och ÄTER produkter. Det enda som kan tämja mitt hår är generösa mängder arganolja uppblandat med jojobavax och mandelolja. Inga färdiga håroljor biter, det är för låg koncentration. Men samtidigt har jag ju kommit på att jag ska bli blond, har gjort två blekningar hittills och har två besök till planerade innan sommaren då jag vill vara platinum/isblond. Men tar de här rena oljorna (som jag använder både i blött hår men också i torrt hår varje kväll) bort den kalla nyansen då, och isåfall, går det att motverka med silverschampo, eller kommer slitaget från silverschampot att liksom ta ut vården jag får av oljorna, så jag hade lika gärna kunnat strunta i hela baletten?

– Hej du 🙂

Det är en jätte-svår fråga. Om jag förstår det rätt så kan dom naturliga oljorna lägga sig som en hinna på håret och ge en dassig/varmare ton på håret. Dock i ditt fall så tror jag inte det kommer hända, just för att du har ett enormt tjockt hår. Silverschampo har en liten uttorkande effekt, särkilt om man bleker håret mycket. Dock så är dom flesta silverschampon så pass snälla idag så det brukar inte vara någon fara.

Men eftersom du går igenom en blonderings-process så kommer det ändå komma upp massor med varma pigment tills du kommer fram till målet. Jag tycker du ska fokusera på vård i första hand så att ditt hår klarar av att blekas – och när du nått målet är håret friskt och därefter använda silverschampo mm för att bibehålla den kalla, blonda färgen. För kom ihåg, om ditt hår är i dåligt skick så kommer ingen hårfärg att bli snygg 🙂 Lycka till nu och tänk på hårets bästa. Kram Elin

Här ovan är lite snällare produkter att välja bland 🙂

SNÄLLA ELIN HJÄLP! Såhär ligger det till: Jag var hos frisören för en månad sedan ungefär, mitt hår var fint tills jag använde silverschampo och blev då orange-hårig ungefär. Sedan så gick jag tillbaka och hon gjorde om det. Håret var alltså grått på de ställen hon hade slingat och håret var väldigt kallt. Sedan skulle jag testa silverschampo igen och blev lite samma sak, dock inte lika orange-aktigt. Vad kan jag göra? Det känns pinsamt att gå tillbaka igen. Gör jag något fel? (Jag har använt björn axens silverschampo och balsam) //En desperat tjej.

– Hej du!

Det låter väldigt konstigt att du blir orange/gul av silverschampo, helt omöjligt. Min tanke först är om frisören lagt en kall toning på ett för slitet/blekt hår och när du sedan tvättar så försvinner toningen (det kalla,gråa) och den färg du egentligen hade under kommer fram. Det är jättesvårt att bedöma eftersom jag inte tagit i håret ditt 🙁 Men mitt tips är att vårda håret så mycket som du kan. Låta toningen försvinna helt så den färg som frisören gjort kommer fram och använd inte silverschampo. Därefter bokar du en tid hos frisören igen och går igenom håret på nytt. Blonda hår är känsliga och det blir oftast inte bättre genom att över-tona håret eller använda för mycket silverschampo. Grunden ska vara perfekt och silverschampo ska endast underhålla den perfekta hårfärgen, silverschampo/inpackningar kommer aldrig ”ta bort” någonting då det bara är ett schampo/inpackning med lite pigment i sig. Hoppas du fick lite hjälp i alla fall 🙂 Kram Elin

IMG_2490

Hej! Jag har hairtalk och jag älskar det men har ett problem med att fästena glider ifrån varandra dom sista veckorna. Blir väldigt klistrigt och det kliar mycket. Jag använder bara hairtalks produkter och har bara balsam och inpackning i längderna. Däremot blir mitt hår väldigt fett snabbt. Kan det vara det som löser upp limmet?? Har du varit med om detta antingen på dig eller på dina kunder. Jag flyttar upp fästena var 7:de vecka

– Hej du!

Det kan vara så att det sitter för mycket tejp på varje fäste. Jag brukar ta bort all tejp var 3:e omsättning för att dom inte ska glida. Säg till frisören att du vill att hon/han tar bort all tejp och sätter om håret. Angående att det kliar, jag är med dig där – usch. Sista två veckorna kliar jag så mycket – haha. Men jag tror det är för att ”kanten” på fästet rör och vrider på sig som nöter mot hårbotten – då kliar det.

Vad noga med att tvätta med schampo mellan raderna och fästerna. En gång i veckan använder jag detox schampo och går in med naglarna mellan raderna för att verkligen få rent – var även nog med att skölja igenom ordentligt. Hairtalk har ett eget detox-schampo, be din frisör beställa det till dig så du har hemma 🙂

Lycka till med svallet!
Kram Elin

IMG_3061

Jag använder detta detox-schampo två gånger i månaden 🙂 Kostar ca 340 kr och den finner du HÄR (klick-adlink)

Hej, jag skulle bli jätteglad om du kunde vägleda mig lite här. Det är så att jag bokade tid på en salong, jag hade en ombre med mörkbrun botten med en liten utväxt av mitt råttfärgat hår och ljusa/koppriga längder. Jag ville att frisören skulle försöka få bort ombre och dämpa ner de koppriga tonerna och göra så de såg mer slingat ut istället för helblekt.. det blev jättefläckigt i de mörkbruna, liksom fläckar lite härvar och såg bara fult ut och de höll frisören med om.. jag fick då vänta i en vecka på en ny tid så hon kunde rätta till det, jag ringde och kollade en extra gång om hon verkligen kunde fixa det eller om de inte var bättre jag fick någon som var mer erfaren men hon skulle vara duktig på detta fick jag som svar, när jag nu var där i torsdags så blev håret bättre men väldigt fläckigt fortfarande och se när jag kommer hem så ser jag att hon spillt ned min skjorta med blekningsmedel så jag ringer in och då säger hon jag måste ha kvitto på tröjan för att få ersättning. Jag ber om att få prata med hennes chef om detta och han ska kolla upp allt och återkomma till mig på fredagen eller lördagen, idag söndag ringer jag upp honom och är irriterad för ingen hört av sig och vi blir osams för jag vill ha tillbaka mina pengar för skjorta och färgningen då det inte blivit bra och att de är så sjukt dålig service. Han säger att jag inte ska gå tillbaka någonting och han bryr sig inte om att gå dåligt rykte vad det verkar som så hur tycker du jag ska göra tillväga? Har knappt några pengar då jag är mammaledig så har inte råd att gå till någon annan heller? Skulle bli så tacksam om du gav mig något råd <3

– Hej du! Men herre-min-skapare vilken skräckupplevelse

Först och främst så kan kemin gå fel och jag tänker inte gå in på vems fel det var att ditt hår blev fläckigt men jag brukar dela in det i två delar:

  1. Frisören gör tekniska fel: Alltså hårfärgen blir ojämn, fläckig, håret går av eller felklippning mm. Då är det frisörens fel och det ska åtgärdas omedelbart, utan betalning.
  2. Kundens estetiska ego: Det är när frisören har gjort ett jobb som frisören har kommit överens om med kund med hjälp av en konsultation. Kunden är inte helt nöjd med resultatet, t.ex kunden vill ha det t.ex ljusare, mörkare, kallare, varmare ÄN vad som kommit överens om från början. Då kan kunden klaga, få tidigaste tiden samt betala igen för att frisören ska göra om. Ett stort ämne som jag kan ta upp i ett annat inlägg senare om!

I ditt fall skulle chefen fokuserat mer på att hjälpt hans anställde med ditt hår så du blev nöjd, då hade du aldrig fått bleking på tröjan. Angående det så är det fruktansvärt dåligt… Jag har också spillt färg på mina kunders kläder och det är en självklarhet att kunden får ersättning eller kemtvätt för att det var mitt fel – jag är värsta kladd-majan. Tyvärr så går det inte att göra så mycket, hur mycket du än försöker så kommer du nog aldrig få dina pengar tillbaka eller en ny tröja då salongs-ägaren fokuserar mer på kvantitet än kvalitét.

Så ledsen för din skull men leta upp en guldklimp till frisör och jag hoppas det går bättre vid nästa tillfälle 🙂
Massor med kramar

IMG_1053

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
6kommentarer
  • Ett råd till tjejen ang oljor; färgade oljor kan ge håret en gul ton, framförallt ren arganolja och olivolja. I mitt kallt blonda hår dunkar kokosolja bäst. Jojobaolja är egentligen ett vax som inte penetrerar hårstrået, men det vet du kanske. Finns publicerade vetenskapliga studier om detta :).

    Cissi 2016-12-27 23:39:54
    Svara
  • Till dig som fått håret och kläderna nerfläckade. Frisörbesök regleras av konsumenttjänstlagen så det finns absolut en hel del du kan göra. Till att börja med kan du vända dig till en juridiskt kunnig, många kommuner erbjuder gratis konsumentvägledning. Du kan också vända dig till ARN. Deras ”domar” är inte juridiskt bindande men företagen brukar följa dem ändå för att inte hamna på Svarta listan.

    Maja 2016-12-27 22:08:17
    Svara
  • Hej Elin! Jag undrar om du skulle kunna hjälpa mig? Jag var nyligen hos frisören och slingade mitt hår. Jag ville ha blonda slingor med kall ton men slingorna blev gråa och nu känner jag mig väldigt gråhårig… Frisören la i en nyansering? Är den boven och går den att tvätta bort? Annars har du något bra tips som kan hjälpa att ta bort den gråa färgen? Tacksam för svar!!! Kram

    Julia 2016-12-27 16:48:44
    Svara
  • Jag älskar dessa små ”frågestund”-inläggen! Rolig läsning med andra ord.

    Giulia 2016-12-27 13:25:30
    Svara
  • Hej! Jag har en fråga till dig angående hairtalk Extensions. Jag har haft Extensions i ca. 1.5 år och är väldigt nöjd. Jag har ganska tunt hår framförallt på skulden. Min frisör pratade om att det finns något som heter extension hairweare. Har du erfarenhet av detta?

    Ingela Lööf 2016-12-27 12:14:11
    Svara
  • Hej!
    Vart finns du? Salong? Kanske (förhoppningsvis) även i Gävle?! Ser din blogg och dina otroligt snygga kunders hår!?
    Med vänlig hälsning, Helena

    Helena 2016-12-27 10:39:25
    Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!