TIPS FÖR BRUNETTER

brunett

Photo: Getty Images

Jag har blivit kär… Kolla in i dessa skönheter från Golden Globe 2017!

Emily Ratajkowski glider in i sin nya lob med en helt magisk hårfärg. Som jag pratat mycket om så ska gärna brunetterna mjukas upp och bli mer intensiv, choklad och här har vi två praktexempel. Även Priyanka Chopra glänser med ljusare, varmare slingor i hennes intensiva mörkbruna hår. Lägg en extra tanke nu till vår och sommar att en gyllene hud tillsammans med en intensiv mörkbrun hårfärg, plus några ”solblekta” delar i ett hår kan vara det snyggaste som finns.

VAD SKA JAG ÖNSKA HOS FRISÖREN:

Nu utgår jag från att du redan är mörkhårig eller ljusbrun.

1. Du vill ha en mörkbrun, guldig grund. Bottenfärgen ska gärna vara 2 nyanser mörkare och gå mot det kallare än längderna.

2. Du vill få in lite ljusare delar i håret. Då kan frisören gärna måla olika slingor och partier som går mer åt brons/guld hållet. Sett är helt beroende på utgångsläget. Dom ljusare delarna får inte börja för högt upp.

3. Mjuka övergångar och slingorna ska synas och inte ta över helheten som t.ex en full-head balayage.

4. Tona in håret i den ton som önskas. Var inte rätt att ta in koppar, guld och rött – ibland behövs dessa typer att nyanser för att helheten ska kännas intensiv. Det går att blanda flera olika slingor/paket i håret för att dom ska lyfta varandra.

5. Viktigaste är att grunden är mörkbrun med mycket dubbla pigment såsom natur och guld (oftast behövs lite koppar också). Det går inte att lägga en färg utan man måste blanda och tänka till utifrån kundens hår och önskemål. 

LYCKA TILL ♥

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin. Jag har ett litet hår-stilsdilema som du kanske har nått bra tips om?
  Jag har sedan ca. 10 år tillbaka haft lugg, vilket varit riktigt nice! Men nu har jag blivit förälskad i alla snygga lobar där ute och har därför börjat spara ut luggen (vilket för övrigt tar 100 år! Inte klippt lugg på ett år nu och den når inte ens bakom öronen än ><) Iaf, mitt problem är att mitt hår liksom vill hänga rakt fram mot ansiktet. Det vägrar att lägga sig åt sidan över huvud taget, spelar ingen roll hur jag formar det. Har du något bra tips på hur jag kan råda bot på detta eller ska jag bara ge upp och klippa tillbaka luggen? Lob med lugg kanske? Finns det?

  M 2017-01-18 23:11:23
  Svara
 • Hjälp!

  Mitt hår har nu på senare år börja bli fort fettigt!? Har inte haft det problemet förut.

  Har nyss varit gravid och under den tiden upplevde jag inte att håret blev fettigt.

  Men nu efter några veckor är det fettigt igen eftet 2-3 dar typ. Är det nått man kan äta för att försöka få bukt på det? Nå mineraler man saknar?

  Tips på ett bra schampo/balsam?

  Hälsn Sanna

  Sanna 2017-01-18 20:58:07
  Svara
 • Man borde inte ha så snygga modeller som underlag när man ska välja hårfärg och frisyr för tom en risbuske ser fin ut på dem 😉

  ErikaJ 2017-01-18 10:55:52
  Svara
 • Vilken tur att man har grundfärgen naturligt då. ^^ Måste bara få bort ”slingorna” som gjordes i påskas… börjar se mysko ut…

  Elina 2017-01-18 09:57:38 http://starsisterjournal.wordpress.com
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!