SÅ FÅR DU DUNDER-VOLYM I HÅRET

inlägget innehåller adlinks

Hej Vänner!

Ni som följer mig på Snapchat (StyleElin) eller Instagram under samma namn såg min magiska volym jag lyckades få igår. Jag fick något ryck i söndags och ville köra en ”Spa-kväll alá Elin” och stod i badrummet i 1,5 h. Jag la hårinpackning, färgade ögonbrynen, målade tånaglarna, la ansiktsmask och verkligen smorde in alla vrån jag kunde hitta. Men jag testade en mousse från Oribe som jag blev så glatt förvånad över hur bra den var.

oribe

Oribe Surfcomber 409 kr (LÄNK – adlink)

Jag satt 30 minuter i hårinpackning och efter det brukar mitt hår vara som en skridskobana så jag kände att mitt hår behövde stadga för att lockarna ens skulle hålla. Jag fönade håret upp och ner tills det var ca 60% torrt, masserade in moussen i hårbotten samt på längderna. Fönade upp och ner tills håret var 90% torrt och sedan tog jag en rundborste (länk-adink) och volymfönade tills håret är helt torrt. Sedan tog jag min locktång från ghd 32mm (länk-adlink) och lockade igenom håret.

IMG_1398

IMG_1389 IMG_1361

Håret blev verkligen så luftigt och höll sig riktigt bra igår (även idag). Jag går fram och tillbaka till mousse men denna kan jag verkligen rekommendera. Den var lätt att jobba in, ger en lätt textur, den skyddar mot värme och innehåller UV-skydd.

IMG_1369
Det är inte ofta jag har snedbena men jag behövde bara lägga håret där så höll det sig på plats. Det viktigaste är att jobba in produkten i håret. Produkten reagerar med värme och för att du ska få ”svallet” så måste du jobba med rundborsten. Om du bara lägger i en volymgivande produkt och låter håret vara så kommer det hända noll. Träna, träna och träna – du kommer bli grym på det till slut 🙂 PUSS

Kommentera

Skicka Kommentar
Sparar din kommentar...
4kommentarer
 • Hej Elin! Jag har en fråga som jag hoppas du har möjlighet att svara på. Mitt hår verkar så otroligt skört och jag vet inte varför! Har experimenterat i åratal, men det verkar inte spela någon roll om jag gör inpackningar, slutar att föna eller locka, sover med eller utan fläta, käkar kosttillskott, inte färgar… Ena sidan av mitt hår, verkligen prick exakt halva huvudet, är av mycket sämre kvalitet, och jag har stora fält runt öronen och nacken (hela underhåret egentligen) där håret gått av i axellängd, trots att större delen av mitt hår går till brösten. Nu börjar det även gå av just i axellängd i överhåret. Dessutom är hela den skadade sidan tunnare och har liksom småhår som sticker ut hela vägen längs med längderna till topparna. Oavsett hur mycket jag toppar och jämnar ut och klipper av är den där förbaskade sidan alltid kortare och i uselt skick! För ett par år sen hade jag hår ner till rumpan, så jag har klippt av mig mycket hår för att försöka få bukt med problemet. Istället verkar det bara som att det slitna fortsätter att inträffa högre och högre upp, som att håret var dödsdömt från början typ. Svårt att förklara men jag hoppas du förstår! Samtliga frisörer jag har besökt har inte haft något vettigt svar när jag frågat om detta. Finns det någon uppenbar grej som jag eventuellt kan göra fel? Som sagt så tycker jag att jag varierar höjd på nattflätan, är duktig på att använda värmeskydd, inpackningar, oljor osv. Vad kan det bero på? Har du några kunder med liknande problem? Tror inte jag sover på något konstigt sätt heller. Värt att tillägga är att det här började innan jag ens började färga eller styla håret! Ursäkta långt inlägg, hoppas du har något bra tips. Tack för din superbra blogg! xoxo

  Alice 2017-01-25 20:13:43
  Svara
  • Svar på Alices kommentar.

   Jag har exakt samma problem och skulle också gärna vilja ha tips och råd. Jag har halvlockigt hår och mitt hår är därav mer skört än annat, men det är ganska tjockt och jag har tidigare haft jättefint hår. Det är på senare år (är 26 nu) som mitt hår har börjat gå av på ena sidan och det sticker ut hårstrång längst med hela huvudet som är kortare. Jag behandlar håret som att det verkligen vore mitt barn, jag har provat att ge håret mer protein/keratin, gett håret massor med fukt, testat olika oljor, inpackningar, testat olaplex, ALLT. Jag har också testat alla dessa olika produkter under längre perioder – ofta upp till ett år, utan resultat. Äter olika vitaminer, är frisk, stressar lagom, tränar regelbundet. Jag masserar ofta hårbotten för att stimulera hårsäckarna, men mitt hår VILL INTE. Jag vet att jag kan få längre hår än såhär då jag har haft det tidigare, men nu är det som att mitt hår bara inte vill vara på min kropp. 🙁

   Kristin 2017-01-26 10:17:04
   Svara
   • Svar på Kristins kommentar.

    Precis samma för mig! Helt plötsligt slutade håret mer eller mindre att växa på högra sidan av huvudet och har fått gå från att ha fint hår nedanför midjan till halvslitet axellångt.. Känns som att ingenting hjälper.

    Ellen 2017-02-03 10:48:59
    Svara
 • Hej Elin!
  Finns det någon bra metod för att få volym vid rötterna om man han lockigt hår och därför inte kan föna med rundborste för att”arbeta in” produkten?

  Natalie 2017-01-25 12:34:19
  Svara

Metro Mode Club

SE ALLT
metro mode rekommenderar

Signa upp dig till vårt nyhetsbrev!